Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Läkningen i Mellanöstern fortsätter – Syrien åter in i värmen

publicerad 3 maj 2023
- Kristoffer Hell
Fred för Syrien 2023?
Fred för Syrien 2023?

Utrikesministrarna från Syrien, Egypten, Irak, Saudiarabien och Jordanien gick den 1:a maj 2023 ut i ett gemensamt uttalande: Syrien är på väg tillbaka som fullvärdig medlem i Arabförbundet och de första stegen innefattar landets samarbete med Jordanien och Irak för att stoppa den omfattande narkotikasmuggling som kriget i Syrien möjliggör.

Kriget i Syrien bröt ut 2011 och var en del av USA:s offensiv i Mellanöstern det året. Innan attacken på Syrien hade NATO först krossat Libyen och iscensatt mordet på landets ledare Gaddafi.

När Libyens politiska, ekonomiska och sociala kollaps var ett faktum, ombesörjde Väst ombaseringen av muslimska och arabiska legoknektar från Libyen till Syrien, där de bytte namn till bland annat propagandafronten “Vita hjälmarna”, terrorgruppen IS samt började iscensätta misslyckade falskflaggattacker med kemiska vapen.

Arabförbundets kursomläggningen rörande Syrien kommer fem veckor efter det banbrytande avtalet mellan Iran och Irak, som Kina och Ryssland hjälpte att förhandla fram.

Journalisten Eva Bartlett om kriget i Syrien

Referenser och relaterat

  1. RT: Arab states call for withdrawal of foreign forces from Syria
  2. Al Jazeera: Syria agrees to curb drug trade in meeting with Arab ministers
  3. RT: Saudi Arabia holds pivotal talks with Syria
  4. Voltaire Net: Webster Tarpley: West is Behind Syrian Violence
  5. Corbett Report: US and Allies Threaten Syria With False Flag Chemical Attack
  6. Newsvoice: Kina och Ryssland banar väg för historisk fred i Mellanöstern


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq