Drönarattack mot Kreml – Ingen skadad

publicerad 3 maj 2023
- av NewsVoice
Drönarattack mot Kreml. Bild från Kreml.ru

Kreml meddelar att en attack mot president Vladimir Putins privata bostad avvärjdes sent på kvällen tisdagen den 2 maj 2023. Attacken genomfördes med två ukrainska drönare och stoppades med telekrigsmedel, enligt Kreml. Inga dödade eller skadade har rapporteras.

Kreml:

“Vi betraktar detta som en förplanerad terroristhandling och ett mordförsök på Rysslands president”.

Både Zelenskyregimen i Kiev liksom USA:s utrikesminister Antony Blinken nekar till att ha känt till attacken innan den genomfördes.

Ryssland förbehåller sig rätten till vedergällning “var och när som helst och när som helst det anser nödvändigt” som svar på drönarattacken mot president Vladimir Putins residens, har Kreml sagt.

 

Putins talesman Dmitrij Peskov sa till RIA Novosti att den ryske ledaren inte befann sig i Kreml när razzian ägde rum. Han tillade att Putin arbetade i sin bostad Novo-Ogaryovo nära Moskva på onsdagen.

Attacken ägde rum när Ryssland förbereder sig för firandet av segerdagen den 9 maj. Huvudpunkten i minnet av segern mot Nazityskland och dess allierade i andra världskriget är den årliga militärparaden på Röda torget, strax utanför Kremls murar.

Text: Kristoffer Hell, Torbjörn Sassersson

Referenser och relaterat


Så här kan du stötta Newsvoice

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *