Scott Ritter: Ryssland kommer förmodligen att svara på drönarattacken mot Kreml

publicerad 8 maj 2023
- Kristoffer Hell
Scott Ritter

Marinkårsmajoren, underrättelseofficeren och vapeninspektören Scott Ritter befinner sig just nu på en tjugo dagar lång resa genom Ryssland.  Ritter spelade in en videokommentar om drönarattacken mot Kreml under sitt besök i  Irkutsk.

Sammanfattning av kommentaren:

Drönarna som skickades mot Kreml och detonerade i luften var främmande makts direkta attack mot Rysslands maktcentrum och president Putin. Ingen annan tolkning är möjlig, säger Scott Ritter.

Den skyldiga ansvariga är troligen Ukraina, som av sina västliga allierade: USA, NATO och EU, manas att fortsätta att eskalera konflikten mot Ryssland.

Den ryska regeringen kommer förmodligen att svara, men har också visat sig skicklig på att hantera försök till provokationer och undvika att falla i de fällor andra planterat för dem.

Ryssland kan komma att välja en annan tid och plats för ett svar och då skicka en tydlig signal om att den här typen av attacker är oacceptabel och kommer att ha svåra konsekvenser, säger Scott Ritter.

Det eventuella propagandavärdet av attacken for Ukraina kommer raskt att blekna när verkligheten gör sig påmind och Ukraina förlorar kriget.

Västs ekonomiska sanktioner mot Ryssland fungerar inte. Ryssland har ställt om ekonomin och behöver inte längre väst – kanske vill det inte ens längre ha med Väst att göra.

Landet har byggt upp inkubatorer för industrin för att utveckla nya teknologier, idéer och finna utländska investeringar. Resultatet är en helt otrolig tillväxt, trots Västs hårda ekonomiska sanktioner.

Ryssland är alltså en ekonomisk makt väst borde vilja samarbeta med och investera i.

Det bästa västs ledare kan göra i dag är att lägga ned konflikten och kriget mot Moskva. De fungerar inte och riskerar bara att ytterligare distansera Väst från Ryssland, avslutar Scott Ritter.


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Vems motto är, ordning ur kaos? Alltså gäller nu först kaos för en viss grupp. Mycket troligt är att Putin (läs Lavrov) gör inget direkt kopplat till detta.

 • Ritter har sannolikt delvis fel om vem som ligger bakom.
  Enligt mönstret i Syrien är det normalt UK som arrangerar False Flags/Terrorattacker, ev på beställning av US (CIA m fl). Finansiering av CIA m fl och här bör man minnas att i Syrien, så deltog Sverige, alltså Sossarna med “trixade” SIDA-medel, entusiastiskt i finansieringen av “White Helmets” terrorism.

 • Oberoende av vem som låg bakom attacken – Ukraina (alltså NATO) eller Ryssland (som falsk-flagg) – så var syftet att ytterligare eskalera konflikten mellan Ryssland och det AngloAmerikanska Imperiet. Det tredje steget i Världskriget – vilket satanisten Albert Pike profeterade i slutet av 1800-talet – synes nu oundvikligt. Krigspropagandan i väst är nu lika intensiv som före både VK1.1 och VK1.2. Speciellt är krigshetsen så tät från den svenska regeringen att man nästan kan ta på den.

  • Är inte detta world war III? Lek med tanken att kärnvapen bara är ett propagandavapen, hur skulle få ett nytt världskrig se ut? Som första världskriget – likt ett skyttegravskrig och det är just vad det är också.

  • Uppgifterna om korrespondens mellan Albert Pike och Mazzini från 1871 verkar inte tillförlitliga. En som spridit uppgifterna, författaren W G Carr, tog i en senare fotnot tillbaka påståendet om att det hade funnits på British Museum. Andra källor nämner 1925 som ett mer troligt upphovsår. Mazzini dog 1872 och Albert Pike dog 1891. De två delade efter Lord Palmerstons död ledarskapet för världens frimurare.
   Eftersom katolikerna 1884-85 avslöjade frimurarna från franska revolutionen och den senare Palmerston-eran kan någon ha haft intresse att sprida anklagelser mot andra än honom. Det är nämligen enligt min uppfattning sannolikt att Sion Vises Protokoll i det tidigaste utkastet från 1858 framställdes och prånglades ut under Palmerstons överinseende.
   De versioner som sprids av båda dessa texter ger ju förutsägelser om framtiden som visat sig delvis sannspådda.
   Så genom att flytta uppmärksamheten till hans båda efterträdares påstådda brev kunde skulden spridas.
   Under Palmerstons period spreds skulden i stället bakåt i tiden till Palmerstons italienske föregångare som frimurarledare.
   Britternas motiv var att dölja sin egen centrala roll vilket har lyckats med benäget bistånd från många altmediaskribenter.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *