Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

31%

31.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Scott Ritter: Ryssland kommer förmodligen att svara på drönarattacken mot Kreml

publicerad 8 maj 2023
- Kristoffer Hell
Scott Ritter

Marinkårsmajoren, underrättelseofficeren och vapeninspektören Scott Ritter befinner sig just nu på en tjugo dagar lång resa genom Ryssland.  Ritter spelade in en videokommentar om drönarattacken mot Kreml under sitt besök i  Irkutsk.

Sammanfattning av kommentaren:

Drönarna som skickades mot Kreml och detonerade i luften var främmande makts direkta attack mot Rysslands maktcentrum och president Putin. Ingen annan tolkning är möjlig, säger Scott Ritter.

Den skyldiga ansvariga är troligen Ukraina, som av sina västliga allierade: USA, NATO och EU, manas att fortsätta att eskalera konflikten mot Ryssland.

Den ryska regeringen kommer förmodligen att svara, men har också visat sig skicklig på att hantera försök till provokationer och undvika att falla i de fällor andra planterat för dem.

Ryssland kan komma att välja en annan tid och plats för ett svar och då skicka en tydlig signal om att den här typen av attacker är oacceptabel och kommer att ha svåra konsekvenser, säger Scott Ritter.

Det eventuella propagandavärdet av attacken for Ukraina kommer raskt att blekna när verkligheten gör sig påmind och Ukraina förlorar kriget.

Västs ekonomiska sanktioner mot Ryssland fungerar inte. Ryssland har ställt om ekonomin och behöver inte längre väst – kanske vill det inte ens längre ha med Väst att göra.

Landet har byggt upp inkubatorer för industrin för att utveckla nya teknologier, idéer och finna utländska investeringar. Resultatet är en helt otrolig tillväxt, trots Västs hårda ekonomiska sanktioner.

Ryssland är alltså en ekonomisk makt väst borde vilja samarbeta med och investera i.

Det bästa västs ledare kan göra i dag är att lägga ned konflikten och kriget mot Moskva. De fungerar inte och riskerar bara att ytterligare distansera Väst från Ryssland, avslutar Scott Ritter.


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq