Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

31%

31.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Biståndsminister Johan Forssell kliver över lik för att “rädda” Ukraina

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 21 juni 2023
- Torbjörn Sassersson
Biståndsminister Johan Forssell
Biståndsminister Johan Forssell och dödade ukrainska soldater.

Bistånds- och utrikeshandelsminister Johan Forssell (M) deltar idag i bästa BlackRock-anda på en konferens för “återuppbygga” Ukraina. Draget kommer efter att USA och regeringar i EU beslutat stödja vapenindustrin och ett grymt krig genom att skicka enorma mängder av vapen till Ukraina istället för att diskutera fred med Ryssland.

I fokus står den privata sektorns roll i arbetet med att “återuppbygga” landets förstörda infrastrukturer. Konferensen äger rum i London, och samlar representanter för över 100 länder, organisationer och företag, skriver Regeringen i ett pressmeddelande.

Regeringen skriver emellertid inget om att man deltagit i destruktionen av landet genom att stödja ett krig som dödat 10.000-tals män, kvinnor och barn. Istället trollar regeringskansliet med orden och pratar hellre om att återuppbygga och engagera sig.

Regeringen:

“Regeringens stöd till Ukraina är långsiktigt och brett. Men för att bygga upp ett starkt Ukraina räcker det inte att bara stater engagerar sig. Det krävs också investeringar från privata aktörer. Näringslivets roll är helt avgörande i uppbyggnaden av Ukraina”, sa bistånds- och utrikeshandelsminister Johan Forssell.

“Syftet är att samla omvärldens stöd till Ukraina och motverka konsekvenserna av Rysslands fullskaliga invasion.”

“Diskussionerna kommer inte minst att fokusera på hur den privata sektorns arbete kan underlättas. Det handlar bland annat om hur företag ska kunna försäkra sina investeringar trots att Rysslands aggression pågår”, fortsätter trollverkstaden Regeringskansliet som deltar fullt ut i NATO:s hybridkrig.

Biståndsminister Johan Forssell är en del av krigsindustrin

All skuld läggs på Ryssland när åtminstone halva skulden borde läggas på EU:s och NATO:s extrema och hänsynslösa aggressioner riktade mot Ukrainas folk och den europeiska säkerheten. I detta krig är Ukrainas folk tydligen förbrukningsvara på det geopolitiska schackbrädet.

Så nu ska biståndsminister Johan Forssell hjälpa storföretagen att dela på offerterna när de med den svenska regeringens stöd ska “rädda” det land de just medverkat till att krossa.

“Sedan februari 2022 har Sverige stöttat Ukraina med över 21,5 miljarder kronor genom militärt, civilt och humanitärt stöd”, avslutar trollkansliet pressmeddelandet.

Text: Torbjörn Sassersson, debattartikeln är uppdaterad kl 22:45

Relaterat

Serge Varlay arbetar på BlackRock. Foto: OMG Media Group
Serge Varlay arbetar på BlackRock. Foto: OMG Media Group


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq