Biståndsminister Johan Forssell kliver över lik för att “rädda” Ukraina

publicerad 21 juni 2023
- av Torbjörn Sassersson red.
Biståndsminister Johan Forssell
Biståndsminister Johan Forssell och dödade ukrainska soldater.

Bistånds- och utrikeshandelsminister Johan Forssell (M) deltar idag i bästa BlackRock-anda på en konferens för “återuppbygga” Ukraina. Draget kommer efter att USA och regeringar i EU beslutat stödja vapenindustrin och ett grymt krig genom att skicka enorma mängder av vapen till Ukraina istället för att diskutera fred med Ryssland.

I fokus står den privata sektorns roll i arbetet med att “återuppbygga” landets förstörda infrastrukturer. Konferensen äger rum i London, och samlar representanter för över 100 länder, organisationer och företag, skriver Regeringen i ett pressmeddelande.

Regeringen skriver emellertid inget om att man deltagit i destruktionen av landet genom att stödja ett krig som dödat 10.000-tals män, kvinnor och barn. Istället trollar regeringskansliet med orden och pratar hellre om att återuppbygga och engagera sig.

Regeringen:

“Regeringens stöd till Ukraina är långsiktigt och brett. Men för att bygga upp ett starkt Ukraina räcker det inte att bara stater engagerar sig. Det krävs också investeringar från privata aktörer. Näringslivets roll är helt avgörande i uppbyggnaden av Ukraina”, sa bistånds- och utrikeshandelsminister Johan Forssell.

“Syftet är att samla omvärldens stöd till Ukraina och motverka konsekvenserna av Rysslands fullskaliga invasion.”

“Diskussionerna kommer inte minst att fokusera på hur den privata sektorns arbete kan underlättas. Det handlar bland annat om hur företag ska kunna försäkra sina investeringar trots att Rysslands aggression pågår”, fortsätter trollverkstaden Regeringskansliet som deltar fullt ut i NATO:s hybridkrig.

Biståndsminister Johan Forssell är en del av krigsindustrin

All skuld läggs på Ryssland när åtminstone halva skulden borde läggas på EU:s och NATO:s extrema och hänsynslösa aggressioner riktade mot Ukrainas folk och den europeiska säkerheten. I detta krig är Ukrainas folk tydligen förbrukningsvara på det geopolitiska schackbrädet.

Så nu ska biståndsminister Johan Forssell hjälpa storföretagen att dela på offerterna när de med den svenska regeringens stöd ska “rädda” det land de just medverkat till att krossa.

“Sedan februari 2022 har Sverige stöttat Ukraina med över 21,5 miljarder kronor genom militärt, civilt och humanitärt stöd”, avslutar trollkansliet pressmeddelandet.

Text: Torbjörn Sassersson, debattartikeln är uppdaterad kl 22:45

Relaterat

Serge Varlay arbetar på BlackRock. Foto: OMG Media Group
Serge Varlay arbetar på BlackRock. Foto: OMG Media Group


Så här kan du stötta Newsvoice

 • enligt ett antal västern observatörer är kriget redan över för UA:s del. Nu gäller att skörda så mycket organ från skadade som möjligt. Det förklarar det vettlösa offrandet av underåriga otränade “soldater”. Biprodukt av dessa krig är barn, fertila kvinnor och organ.

 • Det handlar bara om godhetssignalering. Att kunna framstå som de godaste av de goda. Att ha rätt värdegrund. Sedan spelar det inte så stor roll att de har hinkvis med blod på sina händer i verkligheten. Sånt ser ju aldrig normisarna/sheeple som ju bara konsumerar systemgodkända nyhetskällor.

 • Mycket snickesnack om att alla EU ska bekosta återuppbyggnaden av ukrinazi. Varför ska vi bygga upp det som vapenindustrin förstört. Ingen vet väl än vad som ska byggas upp, så hur kan man bestämma summor. En uppbyggnad av ett mini ukrinazi kan väl Blackrock själva bekosta.

  • Blackrock tillhandahar endast dina och mina pengar, vad de än gör. Allt de äger har de rånat sig till.

   • BlackRock har investerat multum i ukrinazi. Dom vill ha tillbaka dollars och det får dom. Vapenindustrin som BlackRock har investrerat i får dom flera ggr om tillbaka.

 • Förra sommaren var det tänkt att ett fredsavtal skulle undertecknas av Ukraina och Ryssland. Det stoppades av Nato (Boris Johnson). Sedan dess har Väst motarbetat alla försök till fredsförhandlingar. Det är Väst som försatt Ukraina i den situation som de nu är i eller för att vara mer exakt – ett sönderbombat land där hundratusentals offrat sina liv – helt i onödan? “Krig kostar” sa Jens Stoltenberg för en tid sedan. Idag ser vi resultatet? Det Johan Forsell försöker säga är att vi har inte råd med några som helst reformer eftersom uppbyggnaden av Ukraina kommer att sluka varje svensk skattekrona? Så fattigpensionärer som hoppats på en extra slant i pension, bör inse situationens allvar? Ja, det verkar som om vårt land blivit alldeles för litet för vår regering?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *