Kina nobbar försvarsmöte med USA – Diplomati och sanktioner mot Kina krockar

publicerad 1 juni 2023
- av Kristoffer Hell
Lloyd Austin och Li Shangfu
USA:s försvarsminister Lloyd Austin och Kinas försvarsminister Li Shangfu.

Kina avböjer en förfrågan från USA om ett försvarsministermöte mellan de två länderna. Amerikanska NBC anger skälet till att USA samtidigt upprätthåller sanktioner mot Kina.

Enligt Real Raw News kan skälet vara att Beijing anser att varken presidenten Joe Biden eller försvarsministern Lloyd Austin representerar USA, utan bara faktioner av makten i Washington.

Bidenregimens besked efter att det fått nobben:

“Under natten meddelade Kina USA att de har avböjt vår tidigare inbjudan i maj att försvarsministern Austin träffar Kinas försvarsminister Li Shangfu i Singapore den här veckan

Departementet anser att det är viktigt att upprätthålla öppna linjer för militär-till-militär kommunikation mellan Washington och Beijing”.

Kinas motivering:

“Om USA säger att de vill kommunicera samtidigt som de förtrycker och isolerar Kina med alla möjliga medel och inför sanktioner mot kinesiska statstjänstemän, institutioner och företag, hur allvarligt menat är detta och vilken skulle poängen vara med en sådan kommmunikation?”.

Enligt Real Raw News var detta också den kinesiska ståndpunkten:

“… försvarsminister Li Shangfu kommer inte under några omständigheter att ha en dialog med Lloyd Austin, för tillfället. Det har kommit till vår kännedom att Lloyd Austin inte är [USA:s] verkliga försvarsminister och att hans överordnade, [presidenten] Joseph Biden, tydligen inte heller är USA:s verkliga president.

Vi har fått reda på att Lloyd Austin endast talar för en del av ert lands väpnade styrkor och att Joseph Biden inte har kontroll över era kärnvapen. Detta är en oroande upptäckt – ert hus är inte i ordning. Det skulle vara olämpligt att tala med Lloyd Austin innan vi noggrant utrett denna fråga.”

Real Raw News anger den amerikanska myndigheten ARCYBER som källa. Citatet har inte kunnat bekräftas.

Text: Kristoffer Hell

Referenser och relaterat


Så här kan du stötta Newsvoice

 • Det var inte så längesen EU Macton, Leyen) var i Kina för att, “tala dem tillrätta” ang. sanktioner emot Ryssland, vilket slutade med ett fiasko, då de fick åka hem med svansen mellan benen. Nu försöker USA visa “storebrorsfasoner” genom att mästra Kina? De bägge (EU, USA) tycks ha glömt att Kina har mer invånare än de båda tillsammans? Den tiden är förbi då Kina stod med mössan i hand och lyder inte minsta vink från det västerländska globalist-hållet.

 • Just det! Hur kommer det sig att Media inte informerar om USA:s sanktioner mot Kina? Alternativ media gör det inte heller av nån anledning!
  USA och andra västländer sanktionerade inte bara mot Huawei produkter utan all typ av chip-tillverkning i China.
  Senaste sanktionen för ett par veckor sedan gällde försäljning av reservdelar till maskiner Kina redan har köpt långt tidigare. Nya maskiner för chip-tillverkning får Kina inte köpa sedan 5 år tillbaka och alla japanska och koreanska chip-tillverkare har stängt sina fabriker i Kina.
  Det man kallade för Halvledar-krisen och bristen på komponenter i bilindustrin var och är på grund av dessa tio-tals sanktioner man tillämpad mot Kina och inget annat!!!
  Men skrattretligt nog håller även dessa sanktioner slå tillbaka mot västländer själva då Kina nu visat att de är visst kapabla att tillverka mest avancerade chip likväl plus att sanktioner resulterat att Kina satsat obegränsat med resurser att bli helt självständigt när det gäller chip-tillverkning inklusive chip-tillverkning för AI, vilket är vad USA vill ha ensamrätten på och vad Taiwan konflikten egentligen handlar om!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *