Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

17%

17.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Kina nobbar försvarsmöte med USA – Diplomati och sanktioner mot Kina krockar

publicerad 1 juni 2023
- Kristoffer Hell
Lloyd Austin och Li Shangfu
USA:s försvarsminister Lloyd Austin och Kinas försvarsminister Li Shangfu.

Kina avböjer en förfrågan från USA om ett försvarsministermöte mellan de två länderna. Amerikanska NBC anger skälet till att USA samtidigt upprätthåller sanktioner mot Kina.

Enligt Real Raw News kan skälet vara att Beijing anser att varken presidenten Joe Biden eller försvarsministern Lloyd Austin representerar USA, utan bara faktioner av makten i Washington.

Bidenregimens besked efter att det fått nobben:

“Under natten meddelade Kina USA att de har avböjt vår tidigare inbjudan i maj att försvarsministern Austin träffar Kinas försvarsminister Li Shangfu i Singapore den här veckan

Departementet anser att det är viktigt att upprätthålla öppna linjer för militär-till-militär kommunikation mellan Washington och Beijing”.

Kinas motivering:

“Om USA säger att de vill kommunicera samtidigt som de förtrycker och isolerar Kina med alla möjliga medel och inför sanktioner mot kinesiska statstjänstemän, institutioner och företag, hur allvarligt menat är detta och vilken skulle poängen vara med en sådan kommmunikation?”.

Enligt Real Raw News var detta också den kinesiska ståndpunkten:

“… försvarsminister Li Shangfu kommer inte under några omständigheter att ha en dialog med Lloyd Austin, för tillfället. Det har kommit till vår kännedom att Lloyd Austin inte är [USA:s] verkliga försvarsminister och att hans överordnade, [presidenten] Joseph Biden, tydligen inte heller är USA:s verkliga president.

Vi har fått reda på att Lloyd Austin endast talar för en del av ert lands väpnade styrkor och att Joseph Biden inte har kontroll över era kärnvapen. Detta är en oroande upptäckt – ert hus är inte i ordning. Det skulle vara olämpligt att tala med Lloyd Austin innan vi noggrant utrett denna fråga.”

Real Raw News anger den amerikanska myndigheten ARCYBER som källa. Citatet har inte kunnat bekräftas.

Text: Kristoffer Hell

Referenser och relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq