SwebbTV kommenterar FOI-rapporten “Rutten demokrati” om fria nätmedier

publicerad 30 juni 2023
Mikael Willgert, 2020: Foto: SwebbTV
Mikael Willgert, 2020:

Mikael Willgert på SwebbTV kommenterar FOI-rapporten “Rutten demokrati” som omnämner kanalen mycket negativt. De mer nya konservativa fria medierna beskrivs som ett hot mot den liberala demokratin och påstås sprida desinformation. Rapporten använder sig av svepande påstående och använder sig av bland annat Expo som källa, skriver SwebbTV.

“FOI-rapporten som varnar för extremism har tagits fram på uppdrag av Säpo. Tre kvinnliga forskare, varav en är Jerzy Sarneckys dotter Hannah Pollack Sarnecki, är författare till rapporten. De mer nya konservativa fria medierna beskrivs som ett hot mot det, som de kallar det, den liberala demokratin och påstås sprida konspirationsteorier samt desinformation.”

SwebbTV konstaterar även:

EU vill tillåta övervakning av journalister, vilket det nu tagits steg mot efter ett möte i Europeiska Rådet. Detta får däremot hård kritik från journalistiskt håll.

Sammandrag: NewsVoice

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Sanningen svider och måste stoppas. Det som alternativ media berättar måste stoppas då deras egen story är en stor jävla lögn. Varje dag hör och läser jag svensk media ljuga. Att deras konkurrenter säger tvärt om kan man inte respektera. Man smutskastar med rasism, nazism. Folk med sunt förnuft ser igenom detta och därför växer SD rekordstort.

 • Den 27 april 1961 höll JFK ett tal om “Secret Societies”. Talet hölls på American Newspaper Publishers Association. Här är ett utdrag från det talet i svensk översättning. Hans ord är i allra högsta grad aktuella nu och här:

  “Men jag ber varje utgivare, varje redaktör och varje nyhetsman i nationen att ompröva sina egna normer och att inse naturen av vårt lands fara. I krigstid har regeringen och pressen vanligtvis gått med i ett försök, som till stor del bygger på självdisciplin, för att förhindra otillåtna avslöjande till fienden. I tider av klar och aktuell fara har domstolarna ansett att även de privilegierade rättigheterna i det första tillägget måste ge efter för allmänhetens behov av nationell säkerhet. Idag har inget krig förklarats och hur hård kampen än är, kanske den aldrig förklaras på traditionellt sätt. Vårt sätt att leva är under attack.

  De som gör sig själva till vår fiende avancerar runt om i världen. Våra vänners överlevnad är i fara, och ändå har inget krig förklarats, inga gränser har passerats av marscherande trupper, inga missiler har avfyrats. Om pressen väntar på en krigsförklaring, innan den ålägger stridsförhållandena självdisciplin, så kan jag bara säga att inget krig någonsin utgjorde det största hotet mot vår säkerhet. Om du väntar på ett konstaterande av klar och närvarande fara, så kan jag bara säga att faran aldrig har varit mer tydlig, och dess närvaro har aldrig varit mer överhängande. Det kräver en förändring i synsätt, en förändring i taktik, en förändring i uppdrag av regeringen, av folket, av varje affärsman eller arbetarledare och av varje tidning.

  Men vi motarbetas runt om i världen av en monolitisk och hänsynslös konspiration som i första hand bygger på hemliga medel för att utöka sin rädsla för inflytande, på infiltration istället för invasion, på subversion istället för val, på skrämsel istället för fritt val, på gerillan på natten istället arméer om dagen. Det är ett system som har lagt in enorma mänskliga och materiella resurser för att bygga en tätt sammansatt, högeffektiv maskin som kombinerar militära, diplomatiska, underrättelsetjänster, ekonomiska, vetenskapliga och politiska operationer. Dess förberedelser är dolda, inte publicerade. Det är misstag är begravda, inte rubriker. Det är oliktänkande tystas, inte beröms. Inga utgifter ifrågasätts. Inget rykte trycks. Ingen hemlighet avslöjas.”

   • Och efter 6.36 uttalar JFK följande mycket tänkvärda ord:

    The very word “secrecy” is repugnant in a free and open society; and we are as a people inherently and historically opposed to secret societies, to secret oaths and secret proceedings.

    Översatt till svenska:

    Själva ordet “sekretess” är motbjudande i ett fritt och öppet samhälle, och vi är som ett folk i sig och historiskt emot hemliga sällskap, hemliga eder och hemliga förfaranden.

 • Obehaglig samhällsutveckling då fria medier anklagas för desinformation och konspirationsteorier när det är etablerade media som sprider lögnaktiga politiska narrativ. Makten försöker skydda sina lögner genom att inskränka yttrandefriheten för att undvika berättigad kritik. Instämmer med RF Kennedy att makten måste sluta ljuga och börja tala sanning igen.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *