Bank och Paypal stänger den oberoende tidningen Expose konton

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 27 juli 2023
- Torbjörn Sassersson
The Expose

Nättidningen Expose lanserades i november 2020 och har en oberoende inriktning på nyheter och debatt. Nu stänger tidningens bank och Paypal-sina tjänster för Expose.

Exposes grundare väljer att ändå försöka fortsätta med sin verksamhet.

“Vi vet att den värld du lever i ofta kan kännas förtryckande och kontrollerad. Ändå tror vi på kollektivets kraft – en global gemenskap som inte bara är passiva konsumenter av nyheter, utan aktiva deltagare i att forma berättelser och i slutändan framtiden.”

Tidningen Expose skriver att Google, Facebook och Twitter sedan tidigare stängt ute tidningen från sina plattformar och därmed stängdes intäktsströmmar och tillgången till tusentals följare av.

Även PayPal stängde oväntat av tidningens tjänster, vilket ledde till att de förlorade 75% av sina betalande prenumeranter över en natt, skriver Expose.

Utöver dessa bakslag drabbades Expose dessutom när tidningens tillgångar till viktiga medel på banken begränsades i juni, “det gjorde oss utfattiga över en natt”.

Trots dessa bakslag fortsätter prenumerantskaran att växa varje månad, “vilket bevisar att törsten efter sanning och integritet är långt ifrån släckt”.

Expose komnstaterar att bara 0,1% av tidningens läsare stöder ekonomiskt. Det påminner om hur få det är som stödjer NewsVoice ekonomiskt trots att alla artiklar i NewsVoice är gratis att läsa eftersom vi anser att alla bör ha tillgång till oberoende journalistik.

Expose:

“Denna ekonomiska påfrestning, som orsakas av etablissemangets ständiga försök att tysta oss, hämmar vår förmåga att konkurrera med de lögnaktiga, men extremt inflytelserika mainstream-medierna och det har hämmat vår tillväxt.”

Det finns flera sätt att stödja både Expose och NewsVoice om man inte ens vill donera 5 kr per månad. Dela länkar till tidningarnas artiklar i dina nätverk, diskutera våra artiklar, prata om vad som egentligen händer i samhället och världen när du träffar anhöriga och vänner, även om det ibland kan vara obekvämt.

Precis som tidningen Expose påpekar, “vår kamp” mot censur och manipulation är inte bara vår, “det är en kamp som tillhör alla oss som tror på öppenhet, integritet och informationens kraft”.

Stöd Expose

Stöd NewsVoice

Text: Torbjörn Sassersson, redaktör, NewsVoice


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

  • Framöver så kommer de även stänga av privatpersoner som inte tyst och stilla rättar in sig i ledet.

  • Medan alltmedia tystas, sprids hat och polarisering i yttrandefrihetens namn i samhället.
    I senaste FOI rapporten, framkom det ganska uppenbart, att nästa valda målgrupp för tyrannerna är att förbjuda kommentarsfälten i altmedia och att tysta våra kritiska röster helt och klippa banden mellan alltmedia och dess läsare.
    Och med alla nya lagförslag på bordet, kommer det nu att skyndas på och lagarna genomdrivs med stöd från hela befolkningen som ser alla bisarra handlingar och uttalanden och nya tyrannilagarna som helt normala!

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *