Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

75%

75.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 25/4 kl 09:20.

Pentagon förnekar existensen av UAP men säger att all dokumentation om UAP är hemligstämplad

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 20 juli 2023
- NewsVoice redaktion
Anna Paulina Luna, republikan, Florida. Foto: Sky News (från video)
Anna Paulina Luna, republikan, Florida.

Det amerikanska underutskottet för nationell säkerhet och utrikesfrågor ska hålla en utfrågning med titeln “Oidentifierade avvikande fenomen: konsekvenser för nationell säkerhet, allmän säkerhet och regeringens öppenhet”. Initiativet leds av republikanen Tim Burchett och kollegan Anna Paulina Luna som är arméveteran och politiker i Florida.

Utfrågning kommer att undersöka förstahandsberättelser om oidentifierade anomala fenomen (UAP).

Tim Burchett och Anna Paulina Luna redogör för svårigheterna de mött under sitt arbete att kasta ljus på de gäckande fenomenen som förstahandsvittnen säger kan utgöra säkerhetsrisker för amerikanska piloter. Överallt möts de av motstånd, förnekanden och vittnen som hotas. Pentagon, kongressen, FAA och NASA försöker bromsa eller stoppa frisläppandet av information.

Burchett säger att motståndare inom myndigheter och regeringspersoner förnekar existensen av fenomenen samtidigt som de vägrar att lämna ifrån sig dokumentation, foton och videor samt fysiska bevis som uppenbarligen existerar.

Burchett vittnar om att många högrankade politker genom åren försökt få ansvariga myndigheter att offentliggöra information om fenomenen, men utan att lyckas. Han säger att många inom topppolitiken hävdar att det är för rädda att stödja offentliggörandet, men att de har information.

När kommissionen bokade in en fältutfrågning på en militär flygplats försökte Pentagon stoppa mötet. Burchet nämer att det vanliga är att militärer som försöker lämna ut information kan förhöras i 8 timmar och sedan bli yrkesmässigt straffade.

Ann Paulina Luna slår fast att ytterligare försök att stoppa offentliggörandet av information, som allmänheten har rätt att få tillgång till, kommer att resultera i att kommissionen iscensätter fältufrågningar på militärbaser och där ge journalister möjlighet att rapportera direkt från dessa.

Den särskilda kongressutfrågningen i nästa vecka kommer också att belysa lagstiftningsinsatser för att skapa insyn i UAP och kräva att den federala regeringen förser det amerikanska folket med information om potentiella risker för allmän och nationell säkerhet.

Utfrågningen kommer att utföras med tre nyckelvittnen som alla har professionella erfarenheter av fenomenen. Ryan Graves en fd F18-pilot som flugit för den amerikanska flottan i 10 år. David Fravor är ett tidigare befäl och officer från Black Aces Squadron (US Navy). David Grusch är en tidigare underrättelsechef från den amerikanska försvarsmakten.

Utfrågningen kommer att genomföras den 26 juli och sändas på Congress.gov. Det är oklart om utfrågningen kommer att inkludera nya bevis.

Videostörningarna finns även i originalvideon först publicerad på Sky News Youtube-kanal.

Text: NewsVoice

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq