Pentagon förnekar existensen av UAP men säger att all dokumentation om UAP är hemligstämplad

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 20 juli 2023
- NewsVoice redaktion
Anna Paulina Luna, republikan, Florida. Foto: Sky News (från video)
Anna Paulina Luna, republikan, Florida.

Det amerikanska underutskottet för nationell säkerhet och utrikesfrågor ska hålla en utfrågning med titeln “Oidentifierade avvikande fenomen: konsekvenser för nationell säkerhet, allmän säkerhet och regeringens öppenhet”. Initiativet leds av republikanen Tim Burchett och kollegan Anna Paulina Luna som är arméveteran och politiker i Florida.

Utfrågning kommer att undersöka förstahandsberättelser om oidentifierade anomala fenomen (UAP).

Tim Burchett och Anna Paulina Luna redogör för svårigheterna de mött under sitt arbete att kasta ljus på de gäckande fenomenen som förstahandsvittnen säger kan utgöra säkerhetsrisker för amerikanska piloter. Överallt möts de av motstånd, förnekanden och vittnen som hotas. Pentagon, kongressen, FAA och NASA försöker bromsa eller stoppa frisläppandet av information.

Burchett säger att motståndare inom myndigheter och regeringspersoner förnekar existensen av fenomenen samtidigt som de vägrar att lämna ifrån sig dokumentation, foton och videor samt fysiska bevis som uppenbarligen existerar.

Burchett vittnar om att många högrankade politker genom åren försökt få ansvariga myndigheter att offentliggöra information om fenomenen, men utan att lyckas. Han säger att många inom topppolitiken hävdar att det är för rädda att stödja offentliggörandet, men att de har information.

När kommissionen bokade in en fältutfrågning på en militär flygplats försökte Pentagon stoppa mötet. Burchet nämer att det vanliga är att militärer som försöker lämna ut information kan förhöras i 8 timmar och sedan bli yrkesmässigt straffade.

Ann Paulina Luna slår fast att ytterligare försök att stoppa offentliggörandet av information, som allmänheten har rätt att få tillgång till, kommer att resultera i att kommissionen iscensätter fältufrågningar på militärbaser och där ge journalister möjlighet att rapportera direkt från dessa.

Den särskilda kongressutfrågningen i nästa vecka kommer också att belysa lagstiftningsinsatser för att skapa insyn i UAP och kräva att den federala regeringen förser det amerikanska folket med information om potentiella risker för allmän och nationell säkerhet.

Utfrågningen kommer att utföras med tre nyckelvittnen som alla har professionella erfarenheter av fenomenen. Ryan Graves en fd F18-pilot som flugit för den amerikanska flottan i 10 år. David Fravor är ett tidigare befäl och officer från Black Aces Squadron (US Navy). David Grusch är en tidigare underrättelsechef från den amerikanska försvarsmakten.

Utfrågningen kommer att genomföras den 26 juli och sändas på Congress.gov. Det är oklart om utfrågningen kommer att inkludera nya bevis.

Videostörningarna finns även i originalvideon först publicerad på Sky News Youtube-kanal.

Text: NewsVoice

Relaterat


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Med tanke på de enorma och växande avstånden i tid och rum i det växande kända Universum är frågan: var skulle utomjordiska besökare komma ifrån? Enskilda civilisationer kan ha uppstått tidigare på sina håll. Men någon kan knappast finnas samtidigt med oss och tillräckligt nära.

  Enda teoretiskt tänkbara sätt att färdas snabbare än ljuset skulle vara via “maskhål” i svarta hål (Warp), skildrat i SF-litteratur men omöjligt med dagens kända fysik och verklighet.

 • Om inget finns så finns heller inget behov av att hemlighålla. Man känner en sådan panik inför UFO:s existens och dess inverkan på narrativet den dan man erkänner det, att man inte ser vilka logiska grodor man gör.

  • “Om inget finns så finns heller inget behov av att hemlighålla”
   Nej men om det är något helt annat som hemlighålls är det en utväg att skylla på ett fantasifoster.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *