Den amerikanska senaten ska släppa ny UAP-dokumentation 26 juli 2023

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 19 juli 2023
- Torbjörn Sassersson
Stridspilot och UAP. Montage: NewsVoice baserat på foto från Defence Imagery. Licens: Pixabay.com

Robert Powell som är styrelseledamot i Scientific Coalition for UAP Studies, intervjuades av den amerikanska kanalen NewsNation om den kommande senatsutfrågningen den 26 juli om oidentifierade flygande fenomen. Ämnet fungerar som en brygga mellan demokrater och republikaner, tror NewsNation.

Powell säger att en kritisk parameter som är avgörande i bedömningen om fenomenet är mänskligt eller inte är objektens flygkapacitet. Han menar att om ett objekt kan accelerera på de extrema sätt som observerats av radarteknik är det i sig en indikation på att teknologin inte är av mänsklig härkomst.

Över 500 kommentarer hade postats på NewsNations Youtube-kanal inom loppet av 9 timmar sedan intervjun med Robert Powell publicerades. De flesta kommentarerna är positiva till utvecklingen och flera spekulerar om fenomets natur.

En person skriver:

“Det som för oss ser ut som acceleration kan i själva verket vara en transdimensionell form av framdrivning. Den här typen av transport har inte samma typ av g-kraftspåverkan på farkostsinnehavarna som den skulle ha i vår 3D-värld. Vi kanske försöker förklara detta fenomen ur vårt perspektiv när det behövs ett annat perspektiv.”

Under den kommande senats-hearingen ska nya bevis läggas på bordet som tar frisläppandet av denna typ av information till en ny position. Om så inte sker finns risken att hela UAP-ämnet läggs i malpåse igen, tror bedömare.

Reuters skrev den 15:e juli att senaten under de kommande dagarna kommer att försöka tvinga ansvariga amerikanska myndigheter att offentliggöra uppgifter om UAP-fenomenet, efter årtionden av tystnad och förnekelser.

Senatens majoritetsledare, demokraten Chuck Schumer, har tillsammans med senatorn och republikanen Mike Rounds seriöst försök att tvinga fram ett utlämnande av information.

“I årtionden har många amerikaner fascinerats av mystiska och oförklarliga föremål, och det är hög tid att de får några svar”, sa Schumer i ett uttalande den 14:e juli och tillade att allmänheten “har rätt att lära sig om teknik av okänt ursprung, icke-mänsklig intelligens och oförklarliga fenomen”.

Ballonger som accelererar från noll till 1000 kilometer per timme?

Reuters lägger fram ämnet på ett neutralt sätt, men nämner ordet “ballong” i sista stycket i artikeln: Senators move to require release of US government [UAP] records.

“Pentagon har undersökt många oförklarliga observationer som rapporterats av militära piloter och NASA bildade en särskild panel för att undersöka UAPs. NASA:s panel sa i maj att dess undersökning hindras av bristen på högkvalitativa data, samt stigmat kring hela frågan om oidentifierade föremål på himlen, som ofta visar sig vara ballonger och skräp eller relaterade till atmosfäriska orsaker.”

Avi Loeb som är astrofysiker vid Harvard University, tidigare ordförande för universitetets astronomiska avdelning och i dag chef för Galileoprojektet sa till Scientific American i februari 2023:

“En miljon suddiga bilder är värdelösa jämfört med en enda högupplöst video där man kan se hur objektet rör sig”.

Det är här som ämnet stått och stampat i decennier. De flesta seriösa “bevis” som lagts fram av myndigheter sedan 1940-talet är suddiga foton och radarobservationer på prickar som rör sig nyckfullt och därmed spelar det ingen roll om den amerikanska regeringen inrättar nya myndigheter som fokuserar på dessa oberäknelig prickar som hoppar runt på skärmar.

ABC News skriver om motståndet från Pentagon att ge ifrån sig någon som helst information som definitivt besvarar kärnfrågorna om fenomenen som gäckat allmänheten.

“Earlier this year, the Pentagon office tasked with reviewing UAPs said it had look at more than 800 cases dating back decades but hadn’t identified any that could be attributed to alien origin.”

Republikanen Tim Burchett, som leder panelens undersökning tillsammans med kollegan Anna Paulina Luna från Florida, säger:

“Jag är trött på regeringar … som inte litar på folket”.

Text: Torbjörn Sassersson, NewsVoice

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq