Irakiern Zainab Sattar Rustum hotar annan irakier med att bli hängd i Irak

Den svenska regeringen är nu sannolikt oroad för att Erdogan kan ändra sig och inte släppa in Sverige i NATO.

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 21 juli 2023
- NewsVoice redaktion
Zainab Sattar Rustum. Foto: Salle
Zainab Sattar Rustum 20 juli 2023. Foto: Salle

“Du ska bli utlämnad till Iran, till Irak, de ska hänga dig här, du ska bli avhuggen, det är det du ska bli. Din lilla import”, skriker irakiern Zainab Sattar Rustum till irakiern Salwan Momika utanför Iraks ambassad i Stockholm den 20:e juli. Förvirring uppstår när Momika sparkar på en koran.

Zainab Sattar Rustum är dömd för att ha sexutpressat den moderate riksdagsledamoten Kjell Jansson. I april dömdes Rustum till skyddstillsyn med samhällstjänst. Igår hotade hon Salwan Momika med att bli hängd och avhuggen för att han skändade koranen.

Salwan Momika skändar koranen, 20 juli 2023. Foto: NoMoreIslamInEU
Salwan Momika skändar koranen, 20 juli 2023. Foto: @NoMoreIslamInEU, Twitter

Zainab Sattar Rustum skapar debatt

Händelsen har redan skapat uppmärksamhet både i Sverige och utomlands. Den har även väckt många frågor om vad olika migrationer egentligen handlar om och varför irakier angriper irakier i Sverige. Många av kommentarerna är svåra att besvara för alla oavsett folkgrupp.  NewsVoice citerar några av dem hämtade från den yttrandefria plattformen Twitter:

“Är inte tatueringar haram? Är inte obeslöjad tillvaro i linne haram? Med det sagt: hur mycket bryr hon sig om koranen, egentligen? Kan bli dagens gåta.” – Victoria W Andersson

“Hon skulle inte ens kunna gå klädd så varken i Irak eller Iran” – Naderi

“Jag blir bara ledsen av detta. Om hon levt kvar i sitt ursprungsland hade hon aldrig tillåtits svänga hästsvansen fri, hon hade aldrig få uttrycka sig fritt” – Trassel

“Bara om man bryter så mycket på svenska kan man skrika att personer ska utvisas och hängas. Undrar om batiktanten fick sig ett uppvaknande” – Tina Svensson

“Men? Jag trodde demonstrationen var på grund av att de bränt Svenska ambassaden i Bagdad?” – Iren S. Cilla

“Anpassa er till svenska lagar för ni flydde från en diktatur för frihet. I Sverige har vi frihet och det innebär sånt som också sker här. Gillar ni det inte, så borde ni nog återvända till det land som ni uppskattar?” – Old sur gubbe

“Kanske dags för den svenska regeringen att fördöma Irak som tillåter brännande av utländska ambassader?” – Andreas Stenberg

Protesterna utanför den irakiska ambassaden i Stockholm sker timmarna efter att den svenska ambassaden i Bagdad stormades och brändes för att koranbränningar utförts i Sverige.

Regeringen skrev i går:

“I natt klockan 2 lokal tid stormade våldsamma demonstranter den svenska ambassaden i Bagdad. Ambassadkansliet intogs, vandaliserades och sattes i brand. För mindre än en månad sen skedde en liknande händelse. ” –  Tobias Billström kommenterar stormningen av Sveriges ambassad i Bagdad

Den svenska regeringen är nu sannolikt oroad för att Erdogan kan ändra sig och inte släppa in Sverige i NATO (red anm).

Text: NewsVoice

Relaterat


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Muslimer vill inte bo i västvärlden, de vill bo i sina hemländer, men deras hemländer har helt sönderbombats eller förstörts av sataniska världsorganisationer som NATO. Vad dessa organisationer vill åstadkomma är minskning av befolkning med 90% och de bryr sig inte om deras diaboliska planer förverkligas med hjälp av krig, biovapen, tortyr, mind control eller hatiskt beteende människor emellan. De vill ju att vi ska hata varandra och döda varandra då gör vi det lätt för dem. Varför går vi inte tillsammans med muslimer och andra nationer mot de psykopatiska regeringar och internationella organisationer och kräva de på ansvar för folkmord och brott mot mänskliga rättigheter?

  • Du Laura visar din kompletta naivitet när du frågar varför vi inte kan göra gemensam sak med muslimerna. Fattar du inte att Islam är en ideologi som kräver total underkastelse av alla andra med andra religiösa övertygelser.

   Se bara på horan som står och skriker vid kravallstaketet, skicka hem henne först.

   • Det finns många psykopater och narcissister i världen. Gemensamma drag hos de båda är den förvrängda grandiosa självbilden. Narcissisten fastnar i en ändlös kamp att tysta den inre kritikern och få utlopp för det inre tryck han utsätts för. Han skyller på allt och alla, trycker ner andra, projicerar sina känslor och provocerar fram utbrott bara för att lätta på trycket och bevisa den inre kritikern fel och bevisa att alter egot är hans rätta jag.

    Psykopaten däremot saknar ett inre känsloliv. Där finns ingen brinnande skam eller någon inre kritiker som måste tystas ner. Det är blankt därinne. De härmar känslor men upplever dem inte. Psykopaten reagerar inte som narcissisten på sina känslor, han har ju inga. Det underliggande motivet för psykopatens beteende är därför hans egen agenda. Han gör saker för att det faller honom in och för att det passar in i hans plan.

    • Bra Laura att få en egenhändigt skapad förklaring till vem du är och varför.

     För du menar väl dig själv när du så omsorgsfullt beskriver dig själv???

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *