Stort tack till alla läsare och annonsörer som nu säkrat verksamheten tom juni! / Redaktionen
100%

106.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 1/5 kl 14:30.

Låt inte de minst begåvade styra Sverige

Jan Norberg, selfie 2021-08-25 Jan Norberg är pensionerad konsult med en bakgrund inom svensk industri. Han är sedan några år bosatt i Portugal. Jan är en engagerad samhällsdebattör. Se lista på alla Norbergs artiklar.
publicerad 16 augusti 2023
- Jan Norberg
Mind-Eyes T-shirt. Jan Norberg
Foto (på T-shirt): Jan Norberg. Montage: NewsVoice

När jag satt och åt lunch häromdagen passerade en kille med en T-shirt med texten: “The eyes are useless when the mind is blind”. Min tankeverksamhet drog iväg hur man kan tolka och tillämpa texten ”Ögonen är värdelösa när hjärnan är blind” i dagens politik.

Metodiskt försökte jag för mig själv reda ut detta på alla möjliga och omöjliga sätt, på område efter område medan jag fastnade i ett annat begrepp What You See Is What You Get (WYSIWYG).

Ställd inför begrepp som kan ha många bottnar gick mina tankar till situationen när trollkarlar utför sina trick inför publik. Alla som blir hänförda i publiken har ju ingen annan förklaring till vad de ser än att de alla är lurade och tror på vad de faktiskt ser, trots att alla vet att de blir lurade.

Hjärnan lurar oss att trolleritricket faktiskt är sant, men undermedvetet känner vi att det är något hjärnan inte förstår och vårt mer rationella medvetande inser att allt vi ser med våra ögon faktiskt inte är sant. What You See is NOT What You Get!

Jag tror att en bedövande majoritet av alla oss innerst inne inser att landet Sverige och dess politiker och myndighetsutövare ständigt utsätter oss för veritabla trolleritrick. Politikerna försöker med grötmyndiga påpekanden hävda att allt är under kontroll samtidigt som de med olika illusoriska trick försöker upprätthålla bilden av att allt är som det ska vara i Sverige.

Våra ögon och öron tar in vad de säger och eftersom ingen säger något som kullkastar deras påståenden blir vi frustrerade och i avsaknad av ordentligt underbyggda motargument från oppositionspartierna blir hjärnan lurad på samma sätt som när illusionisten står på scen och lurar sin publik.

När också totalt korrupta myndighetspersoner och rättssystemets representanter förstärker det politiska lurendrejeriet så blir vi osäkra på oss själva och våra egna hjärnors förmåga att verkligen kritiskt granska vad våra egna ögon ser.

Rent konkret ser vi alla vad som händer med Sverige, allt går åt helvete, men eftersom våra ögon ser en sak och våra hjärnor är tvättade i socialistiskt tvättmedel sedan lång tid, kommer hjärnan i konflikt med vad vi faktiskt ser. Frustrationen blir total.

I den grekiska mytologin finns en figur som kallas: den sovande Endymion. Han var i grekisk mytologi en vacker yngling med vanan att sova på ett berg.

I en variant av endymion-mytologin blev guden Hypnos kär i Endymion och gjorde så att han inte kunde sluta sina ögon under sömnen, så att Hypnos kunde beundra den unge mannens ansikte med ständigt öppna ögon.

Hypnos var i grekisk mytologi sömnens gud. Han var son till Nyx (Natten) och tvillingbror till Thanatos (Döden). Hypnos hade tre söner: Morfeus (drömmens gud), Fantasos och Fobetor.” – Wikipedia

Jag tror att det är hög tid att öppna allas våra ögon och samtidigt återaktivera hjärnans alla sinnen och funktioner så att vad vi ser står i samklang med vad våra hjärnor uppfattar.

Vi behöver alla vakna ordentligt och se verkligheten för vad den är och inte vad politiker och andra försöker få oss att tro att den är. Vad vi alla saknar är mod, kunskap och tillit till oss själva så att vi inte överlåter till de minst begåvade att styra vårt Sverige.

Text: Jan Norberg


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq