Armstrong: Uppfattningen om ett “heligt vatten” ledde till många dödsfall i Maui-bränderna

Martin Armstrong: "Klimatförändringsivrare förstör vårt samhälle."

publicerad 18 augusti 2023
M. Kaleo Manuel (pressfoto)
M. Kaleo Manuel (pressfoto)

M. Kaleo Manuel, biträdande direktör för Hawaii Commission on Water Resource Management (CWRM), är ansvarig för flera dödsfall i samband med bränderna på Maui. Manuel tror nämligen på en “One Water-strategi” där vatten är heligt och bör användas sparsamt, även i samband med en omfattande brand.

På Manuels sida på Obama-stiftelsens webbplats står det:

“Kaleo är biträdande direktör för delstaten Hawaiʻis kommission för förvaltning av vattenresurser. Han tror att uråldrig visdom och traditionell ekologisk kunskap hos ursprungsbefolkningar kommer att hjälpa till att rädda jorden. Kaleo brinner för att lyfta fram infödda och inhemska sätt att veta inom alla områden av diskurs och dialog.”

Ögruppen Hawaii och ön Maui. Bild: Google Maps
Ögruppen Hawaii och ön Maui. Bild: Google Maps

Brandmän i Lahaina, Hawaii [Maui], uppgav att brandposterna i princip var tomma den dag då branden bröt ut.

“De kämpar för sina liv, blir överkörda, försöker få med sig en kapten som försöker ta sig till ett brännskadecenter, brandposterna fungerar inte, det är inte annorlunda än när poliser befinner sig i en eldstrid utan kulor”, sa Frank Lima, kassör för International Association of Fire Fighters.

Kaleo Manuel svarade inte omedelbart på begäran om att fylla på reservoarerna. Istället bad han brandmännen i frontlinjen att diskutera saken med en lokal jordbrukare för att se hur en omläggning av försörjningen skulle påverka honom.

Människor brann levande och Manuel tänkte att det kanske inte var rättvist att använda vattnet så vårdslöst. “Vi kan dela på det [vattnet], men det kräver verkliga samtal om rättvisa”, sa Manuel.

World Economic Forum publicerade en artikel i mars där en klimatforskare säger att “vår relation till vatten är politisk”.  Denne “expert” hävdar att människans förhållande till vatten förändrades för hundra år sedan när “den modernistiska världens löfte var att separera oss, att frigöra oss från naturen”.

Jämlikhet är det nyckelord som används igen här. Alla ska ha lika tillgång till vatten. På den globala elitens språk betyder det att vi, det stora otvättade folket, inte kan hantera vatten och att det måste fördelas till oss i ransoner.

Det finns en dystopisk koreansk film på Netflix om denna fråga där alla har en vattentilldelning som tillhandahålls av regeringen baserat på deras sociala kreditpoäng. Tyvärr verkar alla dessa dystopiska filmer förskugga framtiden.

Klimatfanatikerna kommer att jubla jämlikhet och villigt ge all makt till regeringen så att de kan distribuera grunderna för vad vi behöver för att överleva. Liv kunde ha räddats på Hawaii om regeringen hade låtit brandkåren få tillgång till vatten!

Text: Martin Armstrong “One Water” Approach Led to Deaths on Maui, ArmstrongEconomics.com. Översättning och nedkortning: NewsVoice

Relaterat

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq