Armstrong: Uppfattningen om ett “heligt vatten” ledde till många dödsfall i Maui-bränderna

Martin Armstrong: "Klimatförändringsivrare förstör vårt samhälle."

publicerad 18 augusti 2023
M. Kaleo Manuel (pressfoto)
M. Kaleo Manuel (pressfoto)

M. Kaleo Manuel, biträdande direktör för Hawaii Commission on Water Resource Management (CWRM), är ansvarig för flera dödsfall i samband med bränderna på Maui. Manuel tror nämligen på en “One Water-strategi” där vatten är heligt och bör användas sparsamt, även i samband med en omfattande brand.

På Manuels sida på Obama-stiftelsens webbplats står det:

“Kaleo är biträdande direktör för delstaten Hawaiʻis kommission för förvaltning av vattenresurser. Han tror att uråldrig visdom och traditionell ekologisk kunskap hos ursprungsbefolkningar kommer att hjälpa till att rädda jorden. Kaleo brinner för att lyfta fram infödda och inhemska sätt att veta inom alla områden av diskurs och dialog.”

Ögruppen Hawaii och ön Maui. Bild: Google Maps
Ögruppen Hawaii och ön Maui. Bild: Google Maps

Brandmän i Lahaina, Hawaii [Maui], uppgav att brandposterna i princip var tomma den dag då branden bröt ut.

“De kämpar för sina liv, blir överkörda, försöker få med sig en kapten som försöker ta sig till ett brännskadecenter, brandposterna fungerar inte, det är inte annorlunda än när poliser befinner sig i en eldstrid utan kulor”, sa Frank Lima, kassör för International Association of Fire Fighters.

Kaleo Manuel svarade inte omedelbart på begäran om att fylla på reservoarerna. Istället bad han brandmännen i frontlinjen att diskutera saken med en lokal jordbrukare för att se hur en omläggning av försörjningen skulle påverka honom.

Människor brann levande och Manuel tänkte att det kanske inte var rättvist att använda vattnet så vårdslöst. “Vi kan dela på det [vattnet], men det kräver verkliga samtal om rättvisa”, sa Manuel.

World Economic Forum publicerade en artikel i mars där en klimatforskare säger att “vår relation till vatten är politisk”.  Denne “expert” hävdar att människans förhållande till vatten förändrades för hundra år sedan när “den modernistiska världens löfte var att separera oss, att frigöra oss från naturen”.

Jämlikhet är det nyckelord som används igen här. Alla ska ha lika tillgång till vatten. På den globala elitens språk betyder det att vi, det stora otvättade folket, inte kan hantera vatten och att det måste fördelas till oss i ransoner.

Det finns en dystopisk koreansk film på Netflix om denna fråga där alla har en vattentilldelning som tillhandahålls av regeringen baserat på deras sociala kreditpoäng. Tyvärr verkar alla dessa dystopiska filmer förskugga framtiden.

Klimatfanatikerna kommer att jubla jämlikhet och villigt ge all makt till regeringen så att de kan distribuera grunderna för vad vi behöver för att överleva. Liv kunde ha räddats på Hawaii om regeringen hade låtit brandkåren få tillgång till vatten!

Text: Martin Armstrong “One Water” Approach Led to Deaths on Maui, ArmstrongEconomics.com. Översättning och nedkortning: NewsVoice

RelateratSå här kan du stötta Newsvoice

 • De bränner upp sacred land för en “land grab” där billionärer o pedos som Obama, Oprah, Lady Gaga o fler Kan köpa upp jorden. För att kunna skapa sin 15 minuters städer och kontrollera ön med AI och allt som det inkluderar. Används DEW (direct energy weapons) = typ laser för att bränna ner specifika områden. Sen stänger dom av vattnet och blockerar vägarna så människor inte kan ta sig ut. Under dagen skickades alla barn hem då skolan stängde utan att meddela föräldrarna. Många barn som är borta nu. Sen vägrar staten att låta hjälp att nå fram..
  Om detta inte är folkmord på den mest Gudlösa sätt, så vet jag inte vad det är….

  “You will own nothing and be happy” WEF

  • Bra inlägg, man tänker då på vad som händer i Sverige förutom folkutbytet,
   Ja ,, punkterings säkra däck som får punktering (Vilks),, färjor som exploderar från insidan skrovet och begravs i grus , man förskingrar våra skattemedel och sätter oss i skuld , allt för att starta oroligheter mellan grupper i samhället, en tidsfråga innan det brakar loss och vi har inget att försvara oss med.
   Polisväsen och militär är styrda av samma onda krafter och självklart politikerna.

 • “Han tror att uråldrig visdom och traditionell ekologisk kunskap hos ursprungsbefolkningar kommer att hjälpa till att rädda jorden”

  Inte för att jorden behöver räddas iof, men visst finns det mycket visdom och kunskap bland ursprungsbefolkningar 🙂

 • Om nu vatten och vindkraft är heliga, kanske heligare än barn, så varför inte kombinera vind och vatten i några vinddrivna kompressorer och få kondensvatten ur havsluften? Det bjuder väl alltid till något.

 • Ställ följande frågor till ChatGPT och häpnas av svaren!!

  Vad vet du om forskningen för riktad energi “airborne laser”? på Maui?

  Jag är medveten om att det har genomförts forskning och utveckling av riktad energi och lasersystem för olika applikationer, inklusive militära och försvarsändamål. Ett exempel på ett projekt som du nämner är det amerikanska försvarets “Airborne Laser” (ABL) -program, som var en teknologiutveckling för att använda en luftburen laser för att skjuta ner ballistiska missiler under deras tidiga faser.

  Det här programmet involverade en modifierad Boeing 747-400F-flygplan som bar en kemisk syrgas-laser (COIL) och syftade till att skapa en förmåga att avbryta ballistiska missiler som en del av ett överordnat missilförsvarssystem. Det var en komplex och tekniskt utmanande uppgift som inkluderade många ingenjörsmässiga och vetenskapliga aspekter.

  och “Advanced tactical laser”. Hur är Maui inblandad i detta?
  Maui, en av öarna i den amerikanska delstaten Hawaii, har varit en viktig plats för forskning och utveckling inom riktad energi och luftburna lasersystem. Specifikt var Maui en plats för tester och experiment i samband med både Airborne Laser (ABL)-projektet och Advanced Tactical Laser (ATL)-projektet.

  Det öppna och avlägsna luftrummet över Maui, tillsammans med dess geografiska egenskaper och klimatförhållanden, har gjort det till en idealisk plats för att genomföra tester och demonstrera nya teknologier. Flygprov och simuleringar har ägt rum över Maui för att utvärdera prestanda, precision och effektivitet hos dessa luftburna lasersystem.

  I fallet med Airborne Laser-projektet användes Maui för att utföra testskjutningar mot mål som simulerade ballistiska missiler. Den luftburna lasern monterades på ett speciellt modifierat flygplan och användes för att avbryta målsökande missiler under deras faser av flygning.

  Likaså har Maui också varit platsen för tester och demonstreringar av Advanced Tactical Laser (ATL). Projektet innebar att utvärdera hur en luftburen laser kunde användas för precisionsbekämpning av markmål. Detta innefattade experiment för att rikta lasern mot markmål för att demonstrera dess möjligheter inom taktisk bekämpning.

  Sammanfattningsvis har Maui spelat en betydande roll som testplats för att utvärdera möjligheterna och utmaningarna med riktad energi och luftburna lasersystem inom både försvars- och taktiska tillämpningar. Det är viktigt att notera att min information kan vara föråldrad, och om det har skett några förändringar eller utvecklingar sedan september 2021, rekommenderar jag att du söker aktuell information från pålitliga källor.

 • Ehh..det är väl ingen som tror att någon såå korkad ‘förklaring”, skulle kunna vara något annat än en förevändning för att ‘friskriva” dew-wapen. Hehe..bland det mest blhablablajet jag hört på..några dagar..det haglas ju av galenskaper just nu. Är det ngn som tror det är en slump, att det är så många galenskaper..nä, inte många..el så är det åtskilliga kanske (80/20, el 20/80)

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *