Miljöpartisten Lars Ångström: Ryssland lika ondskefullt som Islamska Staten

publicerad 22 augusti 2023
- Kristoffer Hell
Mikhail Khodorkovsky (tv), rysk exiloligark. Riksdagspolitikern Lars Ångström
Mikhail Khodorkovsky (tv), rysk exiloligark. Riksdagspolitikern Lars Ångström (th) jämför Ryssland med IS i ett tal arrangerat av Khodorvkovskys "Open Russia" och dess svenska filial Ryska Antikrigskommittén.

Det var i ett förberett tal i Stockholm arrangerat av den ryske exiloligarken Mikhail Khodorkovskys paraplyorganisation Open Russia och dess svenska filial Antikrigskommittén i Sverige Russians Against War, som miljöpartisten Lars Ångström jämställde Rysslands militära intervention i Ukraina med terrorgruppen Islamska Statens framfart i Irak.

Trots en bakgrund som ordförande för den anrika organisationen Svenska Freds- och Skiljedomstolen är Ångströms inställning i frågan att en: “seger över Ryssland är den enda vägen till fred”.

“På samma sätt IS begick övergrepp och massmord i Irak – på samma sätt begår Ryssland krigsförbrytelser i Ukraina”.

Miljöpartisten Lars Ångström den 5 november 2022:

Islamska Staten var en terrororganisation som mellan 2013 och 2019 var aktiv i bland annat Syrien och Irak och som snabbt gjorde sig känd för sina brutala och medeltida metoder att kuva och administrera invaderade befolkningsgrupper:

“…attacker på civila, tortyr, avrättningar av män och bortrövanden, massvåldtäkter och avrättningar av kvinnor. FN:s barnrättskommitté har fördömt deras systematiska torterande och dödande av barn.

Bland de etniska och religiösa grupper som utsatts för övergrepp finns assyrier/syrianer, druser, kristna, kurder, mandeer, shabaker, shiamuslimer, turkmener och yazidier.

Exempelvis förslavades kvinnor och barn för att sälja som sexslavar. Även traditionella sunnimuslimer, inklusive utövare av sufism, som motsatt sig IS härjningar har drabbats av vedergällningsattacker”.

Text: Kristoffer Hell

Referenser och relaterat


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Ja, vad ska man säga? Visst var det så att mentalsjukhusen stängdes 1980 och miljöpartiet bildades 1981? Ser ni sambandet?

 • Han får nog bra betalt att väst för att skriva denna artikel. Den ingår i den propaganda som nu strävar efter att skapa två block som sedan ger WW3. Klassisk dikotomi.
  Sanningen är att väst är precis lika ondskefulla som öst. Inget skiljer dem åt.

 • De här dumheterna går så långt att de blir ett slags varnande exempel på hur potent destruktivt det kan bli, när politiken fylls av tendentiösa och svagbegåvade människor.
  Förstår han ens vad det är för människor han samarbetar med? Vilka skador exiloligarken hjälpte västmakternas att åsamka det Ryska folket under nittiotalet?
  Jag får en bild av humorgruppen Grotescos Mikael Lindgren i huvudet, som med vansinnets entusiasm säger: “Det ballar ur!”

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *