Jakt på mordbrännare som startade förödande skogsbränder på Teneriffa

publicerad 23 augusti 2023
Teneriffa-bränderna 2023. Foto: Andres Gutierrez för Anadolu Agency, aa.com.tr
Teneriffa-bränderna 2023.

De förödande skogsbränder som har rasat på Teneriffa den senaste veckan har avsiktligt anlagts, enligt spanska myndigheter.

En jakt har inletts för att få tag på de skyldiga till de bränder som har bränt ett område på nästan 120 kvadratkilometer och tvingat fram evakueringar i 11 av de 31 kommunerna på Teneriffa, skriver SUR.

Kanarieöarnas president Fernando Clavijo sa att gärningsmannen eller gärningsmännen hade “riskerat tusentals människors liv och egendom”. Branden kallas för en av de värsta på Teneriffa under de senaste 40 åren, skriver South China Morning Post.

Omkring 4000 personer tvingades lämna sina hem under fredagen. På lördagseftermiddagen uppgav Candelaria Delgado, socialminister på Kanarieöarna, till det lokala TV-bolaget RTVC att 26.000 personer hade evakuerats. Den totala befolkningen på Teneriffa uppgår till 950.000, skriver Anadolu Ajansı.

Polisenheten Guardia Civil arbetar för närvarande med tre olika utredningar av den misstänkta mordbranden.

Text och översättning: NewsVoice


Så här kan du stötta Newsvoice

  • Global warming har nu kanske fått sin mening? Att med bränder av olika slag värma upp atmosfären passar väl in i globalisttänkandet. Dock strålar värmen bort snabbt och lämnar askan kvar.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *