Moskvas sändebud till FN varnar för en direkt sammandrabbning mellan NATO och Ryssland

publicerad 3 september 2023
Dmitry Polyansky, 2022. Foto: un.org
Dmitry Polyansky, 2022.

“Ingenting kan uteslutas” i en sådan här intensiv proxykonflikt mellan NATO och Ryssland i Ukraina, varnar Dmitry Polyansky Moskvas biträdande sändebud till FN.

NewsVoice publicerar denna geopolitiska kommentar från RT eftersom den har stort allmänt intresse och eftersom den ryska nyhetskanalen RT är blockerad i Sverige och EU. Medborgare i EU har rätten att få insyn i det ryska perspektivet på en av de mest allvarliga kriserna i modern tid. Utan denna typ av information kan inte Västs politiker och beslutsfattare ta välinformerade beslut vilka krävs för att undvika ett större krig i Europa och ett potentiellt kärnvapenkrig. – Torbjörn Sassersson, redaktör

RT:

Den militära konfrontationen i Ukraina har nått en punkt där den lätt kan utvecklas till en fullskalig konflikt mellan Ryssland och NATO, sa Moskvas biträdande sändebud till FN, Dmitry Polyansky, på fredagen. Diplomaten skyllde på det USA-ledda militärblockets allt djupare inblandning i striderna mellan Moskva och Kiev, skriver RT.

“Vi har upprepade gånger varnat för att situationen är ganska farlig och att det finns en stor risk för en direkt sammanstötning mellan Ryssland och NATO”, sade Polyansky när han svarade på frågor på X (f.d. Twitter). Den USA-ledda alliansen stöder redan de ukrainska styrkorna på alla möjliga sätt, med undantag för direkt trupputplacering”, sa han.

ArcanumSkolan 2024

Moskva ser “många indikationer på att det finns vissa instruktörer, legosoldater” i Ukraina, sa Polyansky. Han pekade också på några “märkliga meddelanden” om NATO-officerare och generalers död. “Det väcker stora misstankar” att “vi kan inte utesluta att de [NATO-specialister] deltar i vissa åtgärder i Ukraina”, utan att nämna några specifika exempel.

Relaterat: Ryssland har nu blivit tillräckligt provocerat för att sätta “Satan 2” i beredskap

Polyansky hävdade också att den nuvarande situationen innebär att “västlig hjälp är deras enda räddning” för den ukrainska militären. Många i USA och på andra håll “börjar förstå att Kievregimen håller på att förlora”, tillade han.

“Vad som helst kan hända. Ingenting är uteslutet i en sådan intensiv proxy-standoff mellan NATO och Ryssland”, varnade diplomaten. Ukrainas västliga uppbackare hävdar att de inte deltar direkt i konflikten trots att de har skickat vapen till Kiev för mer än 100 miljarder dollar, skriver RT.

Moskva har upprepade gånger sagt att fortsatta vapenleveranser bara förlänger konflikten och ökar det mänskliga lidandet samt ökar riskerna för en direkt konfrontation mellan Ryssland och det USA-ledda militärblocket. Man har också kritiserat USA och dess allierade, anklagat dem för att möjliggöra ukrainska drönarattacker mot ryska civila och stämplat dem som “sponsorer av terrorism”.

Text: RT, “Moscow warns of a direct clash with NATO “. Översättning: NewsVoice

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: FNNATO
 • Varför har inte Putin tagit till de militära medel han har att erövra Ukraina på direkten?
  Uppenbart var inte det avsikten, utan att skapa dels en höjd ränta som gynnar dem som beslutat om kriget, dels successivt leda till WW3 genom en stegvis upptrappning som förefaller “oundviklig” dvs, makteliten är då utan ansvar.. Denna stöds då självfallet av svenska politiker, på tvärs mot folkviljan (de är ju inte ens tillfrågade!!).

   • Vet inte om det går att skicka ett klipp från Live Leak från den 8 Juli 2022 där det visas då Ukrainska soldater skjuter mot egen bebyggelse. Jag gör ett test, om det funkar så fick jag inte med ljudet. Ber om överseende för detta.
    Ser tyvärr inte ut att fungera. Men Googla runt och se om det går att hitta.
    Mvh Tors vrede

   • Det handlar om “Hegeliansk dialektik”, som mycket enkelt kan förklaras så här:

    – Som en uppgjord match i brottning, “show wrestling”, där två brottare skenbart tycks kämpa på djupaste allvar mot varandra, men där allt är koordinerat som i en dans.

    Fortfarande mycket enkelt, men något mer teoretiskt, uttryckt:

    – Två eller flera krafter som drar i olika riktningar och som tycks stå i opposition till varandra, men som sammantagna verkar i en avsedd riktning som inte är uppenbar för den oinvigde.

    Wladimir Putin är utbildad av WEF som en av dessa “Young Global Leaders”, som sedan har placerats ut på viktiga poster i världen. Här kan vi höra WEF:s grundare och ordförande, Klaus Schwab, skryta med att Tony Blair, Angela Merkel och Wladimir Putin gått denna elitära, långa WEF-utbildning:
    https://www.instagram.com/reel/CaflXijJS_l/

    • Och här ser vi hur Rysslands försvarsminister, Sergej Sjojgu, dubbas till riddare i den synnerligen elitära ordern “Sovereign Military Order of Malta”, som är en påve-styrt hemlig militär organisation med diplomatpass, och egen suveränitet, vilket innebär att de har juridisk immunitet – precis som “vår” kung och påven har – och där alla medlemmar svär absolut lydnad och tystnad till deras “Suveräne ledare”, alltså fullständigt oavsett vilken nation de officiellt företräder:
     https://www.youtube.com/watch?v=lprj_t18pB4&list=PLf8pXpMRcLXsQiI3O_3KgLyy8EMQghfCr

     Det finns inte mycket uppgifter om vilka som är medlemmar i denna hemliga orden och videon ovan är ett undantag. Men här ser vi hur den dåvarande stormästaren, Matthew Festing, dubbar Rysslands försvarsminister Sergej Sjojgu till riddare i malteserordern på den italienska ambassaden i Moskva.

     En annan känd medlem av denna orden var Franz von Papen, tysk rikskansler mellan juni och november 1932 och som var Adolf H:s vicekansler från den 30 januari 1933 till den 7 augusti 1934.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *