Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

75%

75.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 25/4 kl 09:20.

Moskvas sändebud till FN varnar för en direkt sammandrabbning mellan NATO och Ryssland

publicerad 3 september 2023
Dmitry Polyansky, 2022. Foto: un.org
Dmitry Polyansky, 2022.

“Ingenting kan uteslutas” i en sådan här intensiv proxykonflikt mellan NATO och Ryssland i Ukraina, varnar Dmitry Polyansky Moskvas biträdande sändebud till FN.

NewsVoice publicerar denna geopolitiska kommentar från RT eftersom den har stort allmänt intresse och eftersom den ryska nyhetskanalen RT är blockerad i Sverige och EU. Medborgare i EU har rätten att få insyn i det ryska perspektivet på en av de mest allvarliga kriserna i modern tid. Utan denna typ av information kan inte Västs politiker och beslutsfattare ta välinformerade beslut vilka krävs för att undvika ett större krig i Europa och ett potentiellt kärnvapenkrig. – Torbjörn Sassersson, redaktör

RT:

Den militära konfrontationen i Ukraina har nått en punkt där den lätt kan utvecklas till en fullskalig konflikt mellan Ryssland och NATO, sa Moskvas biträdande sändebud till FN, Dmitry Polyansky, på fredagen. Diplomaten skyllde på det USA-ledda militärblockets allt djupare inblandning i striderna mellan Moskva och Kiev, skriver RT.

“Vi har upprepade gånger varnat för att situationen är ganska farlig och att det finns en stor risk för en direkt sammanstötning mellan Ryssland och NATO”, sade Polyansky när han svarade på frågor på X (f.d. Twitter). Den USA-ledda alliansen stöder redan de ukrainska styrkorna på alla möjliga sätt, med undantag för direkt trupputplacering”, sa han.

Moskva ser “många indikationer på att det finns vissa instruktörer, legosoldater” i Ukraina, sa Polyansky. Han pekade också på några “märkliga meddelanden” om NATO-officerare och generalers död. “Det väcker stora misstankar” att “vi kan inte utesluta att de [NATO-specialister] deltar i vissa åtgärder i Ukraina”, utan att nämna några specifika exempel.

Relaterat: Ryssland har nu blivit tillräckligt provocerat för att sätta “Satan 2” i beredskap

Polyansky hävdade också att den nuvarande situationen innebär att “västlig hjälp är deras enda räddning” för den ukrainska militären. Många i USA och på andra håll “börjar förstå att Kievregimen håller på att förlora”, tillade han.

“Vad som helst kan hända. Ingenting är uteslutet i en sådan intensiv proxy-standoff mellan NATO och Ryssland”, varnade diplomaten. Ukrainas västliga uppbackare hävdar att de inte deltar direkt i konflikten trots att de har skickat vapen till Kiev för mer än 100 miljarder dollar, skriver RT.

Moskva har upprepade gånger sagt att fortsatta vapenleveranser bara förlänger konflikten och ökar det mänskliga lidandet samt ökar riskerna för en direkt konfrontation mellan Ryssland och det USA-ledda militärblocket. Man har också kritiserat USA och dess allierade, anklagat dem för att möjliggöra ukrainska drönarattacker mot ryska civila och stämplat dem som “sponsorer av terrorism”.

Text: RT, “Moscow warns of a direct clash with NATO “. Översättning: NewsVoice


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: FNNATO