Storbritannien vill terroriststämpla Wagnergruppen efter påtryckningar från Ukraina

publicerad 10 september 2023
- av Kristoffer Hell
Wagnergruppen
Wagnergruppen.

Den 6 september 2023 la den brittiska regeringen att lagförslag som terroriststämplar det ryska privata militärföretaget “Wagnergruppen”. Förslaget planeras debatteras nästa vecka och går det igenom kan innehav och uppvisande av Wagnergruppens dekaler resultera i upp till fjortons års fängelse. Företagets tillgångar kan då också beslagtas.

Länder där Wagner enligt regeringen Rishi Sunak ägnar sig åt “terrorism” innefattar Ukraina, Syrien, Centralafrikanska Republiken, Sudan, Libyen, Mozambique och Mali.

Säkerhetsminister Tom Tugendahl om Wagner:

“Detta är en mordisk organisation som bär ansvaret för att ha begått grymheter över hela världen”.

Wagnergruppen bildades 2014 av den ryska militära underrättelsetjänsten GRU och opererar utanför landets gränser på inbjudan av ett värdland – vilket det brittiska lagförslaget också vitsordar men vilket ändå inte räddar företaget undan terroriststämpeln.

Den tidigare kavalleriöversten Douglas MacGregor beskriver Wagner som en rysk version av den franska främlingslegionen: en fristående militär styrka som står under presidentens befäl men som inte kan agera inne i det egna landet.

Terroriststämplingen av Wagnergruppen sker, enligt förslagstexten, på direkt anmodan av Zelenskyregimen i Kiev.

Förslaget debatteras i parlamentet nästa vecka.


Referens


Så här kan du stötta Newsvoice

Ämne: Wagnergruppen
  • Jon, de har msm makten att terrorstämpla alla utom sig själva, därför ser det ut som det gör, och fortgår som det gör. 80% läser fortfarande bara pissmedia. Konstigare än så, är det faktiskt inte

 • ”Detta är en mordisk organisation som bär ansvaret för att ha begått grymheter över hela världen”

  Säg mig, vilken organisation inkl. de svenska socialisterna är inte en ”MORDISK” organisation?

  • Haha, ja precis. O när en svönsk fd ‘statsminister’..nu annonserar att hen..haha.. blivit blivit vapenlobbyist, då går pusslet ihop

 • Visst är det trams, jättetrams. När vests ‘ledar’skikt inte kan ta en diskussion eller fysisk batalj, eller i övr känner sig hotade pga av det de utsätter andra för, så censurerar dom. Att ‘terrorstämpla’ ngn och när det kommer från de perversa, är en kvalitetsstämpel och ett kvitto på att Wagner gör rätt såklart. F ö så garvar dom bara, åt dessa clowner

 • – Varför inte terroriststämpla ALLA militära och paramilitära organisationer som skickas runt till andra länder för att döda människor och djur, och förstöra deras hemvister och natur?

  – Och varför inte då även terroriststämpla underrättelsetjänsternas mördarskvadroner och uppdragsmördare?

  – Och varför inte samtidigt terroriststämpla alla de som beordrar ut alla dessa individer med död, lidande och förstörelse i sinnet?

  • Exakt Hans! Men i hyckleriets förhärskande västvärld så lever dubbelmoralen i välmåga! Det mest frapperande är dock att folk i allmänhet inte reagerar kanske p g a medias hjärntvätt, rädsla eller annat!

  • Mycket bra förslag!

   Ett land kan ha en “militär” som ett faktiskt försvar.
   Bli landet attackerat så röstar man om man skall sätta hårt mot hårt eller kapitulera.

   Och skall man ha militär som drar ut i krig så får folket naturligtvis rösta om det först.

   Eftersom inget “demokratiskt” land då skulle gå ut i krig så skulle skådespelet vara över. I länder där man inte röstar har man diktatur, och där är det inte folket man terroriserar i händelse av krig. Utan diktatorn! Med dagens riktade energivapen kan diktatorn utplånas snabbt, enkelt och billigt. Men det vill man ju inte.

   Idag är det ju våra diktatorer som terroriserar befolkningen i alla länder och inget annat. Låt Zelensky, Putin och Biden puckla på varandra i ringen, så kan vi andra titta på.

   Misstänker att Biden inte håller så länge.

  • Varför inte terroriststämpla klimat- eller vaccin-aktivister inkl Greta Thunberg som terroriserar oss efter eget behag?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *