Tidigare Waffen-nazisten Yaroslav Hunka i möte med Trudeau och Zelensky

publicerad 27 september 2023
Nazisten Yaroslav Hunka får stående ovationer från hela det kanadensiska parlamentet inkl Justin-Trudeau och gästen den fd transkomikern Wolodomyr Zelensky.
Nazisten Yaroslav Hunka får stående ovationer från hela det kanadensiska parlamentet inklusive Justin Trudeau och gästen Wolodomyr Zelensky (en fd skådespelare och standup-komiker).

Nya detaljer om den pensionerade nazisten som hyllades med stående ovationer i det kanadensiska parlamentet har blivit en utdragen pinsamhet för Justin Trudeau och hans kabinett. Nu framkommer  att nazisten hade ett privat möte med Trudeau och Zelensky.

Det är en bild som i fredags publicerats på Hunkas svärdotter Facebook-profil som visar att Waffen-SS-veteranen sitter i en rullstol i ett parlamentariskt rum dekorerat med den kanadensiska och ukrainska flaggan.

Facebook-profilen har texten:

“Dedo [farfar] väntar i mottagningshallen på Trudeau och [Volodomyr] Zelensky”.

Den var skriven av  svärdottern Theresa och texten visar att Hunka väntar på att den kanadensiske premiärministern och den ukrainske presidenten skulle anlända.

Facebook, statusuppdateringa av Theresa Hunka (innan hennes profil blev privat)

Det är enligt vissa oklart om bilden föreställde ögonblicket innan nazistveteranen välkomnades till parlamentssessionen där Trudeau och Zelensky deltog, eller om han skulle träffa dem personligen, inte detso mindre skriver svärdottern att Hunka väntar på Trudeau och Zelensky.

ArcanumSkolan 2024

Theresa Hunka gjorde omedelbart sitt Facebook-konto privat efter att bilden blivit viral i sociala medier.

NewsVoice skrev igår om incidenten i det kanadensisk parlamenet i artikeln: “Justin Trudeau kallar beröm för naziveteranen Yaroslav Hunka för “djupt pinsamt” men det var Rysslands fel”.

Justin Trudeau väckte starka reaktioner under covidprotesterna i Kanada 2022 (FreedomConvoy2022) då han antydde att de fredliga demonstranterna hade kopplingar till nazism. Flera kanadensiska konservativa parlamentariker med judisk bakgrund krävde att Justin Trudeau bad om ursäkt för att dessa buntats samman med rasister och swastikabärare.

 


Relaterat

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

  • Trudeau menar att det är Rysslands fel att nyheten om Hunka kom ut och att det blivit sådant liv? Vänta bara när sanningen om nazisterna i dagens Ukraina kommer till allmän kännedom och att MSM inte kan dölja sanningen längre då ska ni få se på storm. De som vill veta sanningen om naziregimen i kan redan läsa den i fria media som Newsvoice.

    • Eeh..åtalad för ‘folkmord’..allt om olx är en bluuff. Har man inte hajat att det/de ‘enda’ folkmorden som nåågonsin begåtts, är av de som ljuuger lungorna av sig för att ‘bevisa’ att de, de minsann inte mördade..typ 60+60milj kristna ryssar, georgier, ukrainare, tyskar, ungrare, kineser, bulgarer, armenier, palestinier, vietnameser, kambodjaner, försökt mörda länder som Libyen, Serbien, Irak, nu Syrien, Libanon, Palestina osv osv..Varför kommer de undan, koonstant (tills nu), med sitt dravel (meen/ooch de fortsätter mörda, nu by injections). Jo, vi vet därfr de kontrollerar Aallt av väst’media’ utbud. Rubbet. Men det är inte för att ‘de’ har kontroll över den entiteten, utan för att 80% litar på/tror på (täänk det, tror på..) att det är ‘sant’..det som kommer fr ‘cnn’..’cnn’..haha

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *