Chockrockens Gudfader Alice Cooper ännu rebel – i dag kritisk mot könsbyte och politisk korrekthet

publicerad 28 oktober 2023
- Kristoffer Hell
Alice Cooper. Foto: Harald Krichel, CC BY-SA 4.0
Alice Cooper.

Det var i en intervju i musiktidsskriften Stereogum hårdrockaren Vincent Damon Furnier, 75 år, mer känd under artistnamnet Alice Cooper, talade ut om allt som är fel med dagens politiska korrekthet och transhumanismen.

Mot slutet av en längre intervju med rocklegenden erinrade journalisten Rachel Brodsky honom om något han skulle ha sagt i en intervju för femtio år sedan, 1974, och bad honom utveckla detta: “I framtiden kommer alla att vara bisexuella”.

Alice Cooper:

“Jag förstår att det finns genuina fall av personer som är transsexuella, men jag är orolig över att det också blivit en trend, att många påstår sig vara det bara för att de vill vara det.

Jag tycker det är fel när det till exempel handlar om en sexårig pojke som inte har en aning. Han vill bara leka, och du förvirrar honom genom att säga, “Ja, du är en pojke, men du kan vara en flicka om du vill.”

Det förvirrar barn. Det är till och med förvirrande för tonåringar. Samtidigt som du försöker finna din identitet säger någon, “Ja, men du kan vara precis vad du vill. Du kan vara en katt om du vill.” Jag menar, om du identifierar dig som ett träd… Då börjar jag undra om vi lever i en Kurt Vonnegut-roman.

Det har nått gränsen för vad som är absurt.

Här är frågan ingen verkar kunna besvara: Vem har bestämt att det skall vara så här?

Finns det någonstans i New York ett hus där folk sitter ner varje dag och säger, “Okej, nu kan vi inte längre säga ‘mamma’ utan det skall heta ‘födelseförälder.’ Vem hittar på dessa regler? Jag begriper det inte.

Det har börjat bli löjeväckande. Om någon försöker hävde det här i dag slutar det med stor komik. Jag känner inte en enda människa som håller med om den här “woke”-prylen. Inte en enda. Alla jag talar med säger att det är idiotiskt.

Jag respekterar människor. Jag respekterar människor för vad de är, men jag kommer inte att säga åt en sjuårig pojke: ‘Gå och sätt på dig en klänning, du kanske är en flicka.’

Låt någon åtminstone bli medveten om sin egen sexualitet innan de börjar grubbla på om de är en pojke eller en flicka.

Jag tänker så här: Om du har ett slag av könsorgan är du en pojke. Om du har ett annat är du en flicka.

Det är skillnad på att säga: “Jag är en man som är en kvinna” och “Jag är en man som vill vara en kvinna”.

Om du föddes som en man är du en man. Det är ett faktum.”

Alice Cooper fick sitt genombrott 1971 med albumet “Love it to Death”.


Referenser och relaterat

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

Tags: Alice Cooper
 • T o m Agnes Wold, som allmänt betraktas som ganska PK skriver en kritisk krönika om detta med könsbyte.

  “Vad skulle nu vara bra med detta”, börjar hon. Sen tar hon bl a upp problemet med att män kan få jobba på och besöka ställen för våldsutsatta kvinnor bara de söker om nytt juridiskt kön. Och att sexualmördare får sitta i ett kvinnofängelse, något som redan sker i Sverige.
  Den organiserade brottsligheten kan också dra nytta av att kunna byta kön och personnummer, ev byta tillbaka igen, för att på så sätt få ny identitet.

  “Principen att man kan bestämma sitt kön själv strider mot vetenskap och erfarenhet”, skriver hon.
  Roligast är argumenten hon räknar upp “för varför det anses att kön skall självbestämmas”. I pläderingen för förslaget sägs “att : det är modernt:) , att det genomförts i andra länder, att det ältats under lång tid!”

  (Ur Expressenkrönika 🙂

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *