Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

75%

75.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 25/4 kl 09:20.

Europa måltavla för påbörjad amerikansk-ukrainsk biovapenattack?

publicerad 7 oktober 2023
- Kristoffer Hell
Militär övning för strålningsolyckor i Bolsoi Kamen, Ryssland, 2013. Foto: Kovalenko Alexander för SIPRI.org
Militär övning för strålningsolyckor i Bolsoi Kamen, Ryssland, 2013.

Enligt Aftonbladet och TT har läkare konstaterat att “extremt resistenta bakterier” florerar bland krigsskadade på sjukhus i Ukraina och riskerar att spridas vidare ut i Europa, men inget nämns om bakgrunden till dessa “skrämmande” och tidigare okända varianter.

Kort efter interventionen i Ukraina 2022 avslöjade ryska försvarsstyrkor att de påträffat ett trettiotal amerikanska underjordiska laboratorier för produktion av biologiska vapen i Ukraina – flera av dem längs gränsen mot Ryssland.

Moskva tog dessa fynd till FN:s säkerhetsråd och begärde tillsättandet av en kommission för att utreda om USA och Ukraina brutit mot FN:s konvention om förbud mot utvecklandet av biologiska vapen.

Stolpe ut i FN:s säkerhetsråd

Röstningen resulterade i att FN inte gav säkerhetsrådet rätten att utreda de ryska fynden.

Trots att Ryssland och Kina röstade för räckte det med att USA, Storbritannien och Frankrike sade nej – eftersom övriga tio medlemmar: Albanien, Brasilien, Ecuador, Förenade Arabemiraten, Gabon, Ghana, Japan, Malta, Moçambique och Schweiz, avstod.

Inledningsvis nekade Washington till att laboratorierna ens existerade. Senare vitsordade USA, via undersekreterare Victoria Nuland på det amerikanska utrikesdepartementet, att de ryska fynden stämde – men med reservationen att bara civil forskning skall ha försiggått i biobunkrarna.

I media cirkulerade rapporter om att de amerikanska installationerna också ägnade sig åt olaglig handel med mänskliga organ samt trafficking av underåriga.

Enligt uppgift har pentagon cirka 300 biolaboratorier, 750 militärbaser och närvaro i 159 länder i världen – att jämföras med att FN för närvarande 193 medlemmar.

USA:s militära närvaro runt om i världen. Bild: Aljazeera Infographics
Infografik: USA:s militära närvaro runt om i världen. Bild: Aljazeera Infographics

En epidemi WHO och WEF bara kunnat drömma om

Den 2 oktober 2023 rapporterade TASS att de amerikanska biolabben med “stor sannolikhet” var ansvariga för de nya dödliga multiresistenta bakterier läkare konstaterat frodas på sjukhus i Ukraina.

Den ryska dumans vice taleskvinna Irina Yarovaya:

“Pentagons biolaboratorier i Ukraina är med stor sannolikhet smittkällan för ukrainska soldater

Enligt tillgänglig data avled omkring 20 ukrainska soldater bara i Kharkov-laboratoriet under Pentagons medicinska experiment, ytterligare 200 fördes till sjukhus

Uppenbarligen är tiden mogen för internationella experter, inklusive de från Lancet-kommissionen, att vara allvarligt oroade över Pentagons monstruösa biologiska experiment”.

Professor Kristian Riesbeck om situationen och då i synnerhet bakterien “Klebsiella pneumoniae”:

“Jag har aldrig sett något liknande i Europa. Vi förväntade oss att hitta multiresistenta bakterier, men inte att det skulle vara så här illa

Om bakterierna kommer in i blodbanan och orsakar blodförgiftning så kan det betyda en dödsdom, eftersom man inte har några antibiotika kvar att behandla med

Har man inte kontroll över smittan på sjukhus kan det spridas vidare via exempelvis anhöriga som hälsar på. Då finns det såklart risk att andra länder får in bakterierna. De resistenta bakterier vi redan har i Sverige har till en stor del kommit in genom att vi rest utomlands”.

* Lancet en hänvisning till den ansedda brittiska medicinska tidskriften The Lancet.
* Duman är namnet på det ryska parlamentet.

Referenser och relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq