Ännu en framgång för lobbyismen – Fallet EU-kommissionär Ylva Johansson

Jan Norberg, selfie 2021-08-25 Jan Norberg är pensionerad konsult med en bakgrund inom svensk industri. Han är sedan några år bosatt i Portugal. Jan är en engagerad samhällsdebattör. Se lista på alla Norbergs artiklar.
publicerad 3 oktober 2023
- Jan Norberg
EU-kommissionär Ylva Johansson,
EU:s inrikeskommissionär Ylva Johansson.

EU-parlamentets inrikesutskott ber kommissionär Ylva Johansson förklara sig efter medieavslöjanden om misstänkta intressekonflikter och att lobbyistorganisationer fått alltför stort inflytande över hennes förslag om nätskanning i jakten på barnporr.

Hur dum en sosse får vara är en öppen fråga, men ett stalltips är att Ylva Johansson nog klarar inträdeskravens allra lägsta gräns då hon av andra socialister i EU-parlamentets utrikesutskott får frågan om hur insyltad hon egentligen är i frågan om Big Techs realtidsskanning av internet.

Officiellt gäller frågan om jakten på barnporr, men självklart är det bara en täckmantel för att Big Tech ska kunna jaga dissidenter på politikens alla områden. Områden där Sverige redan etablerat ett nära samarbete mellan de svenska representanterna för Big Tech och MSB samt Styrelsen för psykologiskt försvar.

Den förre kommunisten Ylva Johansson (numera i förklädnad av sosse) trodde sig vara säker på att även EU skulle följa det svenska exemplet som framför allt Morgan Johansson varit pappa till. Döm om hennes förvåning när andra socialister inom EU-parlamentet inte låter henne komma iväg med ännu ett flagrant övertramp på särintressenas balustrad.

Lobbyisternas trogna vapendragare har med Ylva Johanssons agerande ännu en gång visat hur korruption fungerar i praktiken.

ArcanumSkolan 2024

Nästa gång hon blir ertappad med byxorna nere kanske den trötta och likgiltiga svenska allmänheten vaknar upp ur sin eviga törnrosasömn. Möjligen får hon sin personliga reträttplats säkrad vid nästa World Economic Forums seans i Davos?

Avslutningsvis vill jag bara påminna om att det längst ned i artikeln påminns om att detta med barnporr bara är ett av många områden där Big Tech förväntas vara dissidentjägare, dvs även på andra områden.


Relaterat

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Förstörelseagenterna George och Klaus arbetsmetoder förklarar hur rivningen av vårt samhälle går till. Artikeln är lång men är ett utmärkt komplement till Hans Dahls beskrivning av detaljerna i ordensheriarkin.

  Från dessa krossade kvarlevor kan en utopisk technogulag formas, där individer bara existerar som en del av en flerårig trädgård som förvaltas av SPECTRE trädgårdsmästare – eller som en del av en bokstavlig maskin.
  Detta är den uppgift som vår politiska elit har tilldelats. Det är i huvudsak rivningsarbete. Det är brutalt och blodigt – och det kräver en viss typ av människor.

  Att läsa detta är ett måste för den halvvakne och ett nyttigt komplement för den fullt medvetne.

  https://anthropocene.live/2023/09/24/vad-ar-det-for-fel-pa-den-vasterlandska-politiska-klassen/

 • Jag vill även berätta om hur den här häxan (som jag ser det i min subjektiva synvinkel) förgiftat mitt eget liv!

  Jag hade en jättefin anställning, som jag själv ser det, vid Statens Skolor för Vuxna (SSV) i Norrköping för tjugo år sedan. Det var ett i högsta grad meningsfullt arbete, såväl för oss lärare som elever.

  Gång på gång försökte statsmakten att lägga ner vår skola, men genom protester från framför allt elever gick det inte så bra.

  Satkärringen såg till att korrumpera vår skola genom tillsättningen av en politisk ledare som körde allt i botten -ekonomiskt.

  Jag blev arbeslös därefter och hamnade sedan i en av Kärringdjävulens uttänkta privatskolor, där vi lärare utnyttjades till max och där jag brändes ut totalt, sedemera sjuksktiven på vitalindikation.

  • Den djävla ragatan tog närapå livet av mig, och har nog tagit livet av och förstört livet för många.

   Det är dags för Medelsvensson att engagera sig i kampen mot dessa ondeskefulla!

 • Den här artikeln handlar inte om personval eller ej, även om den frågan också är väldigt viktig.

  Detta handlar om Särintressenas Parad, dvs lobbyisterna framgångsrika arbete med att korrumpera våra politiker i Riksdagen och i EU.

  Min idol i den amerikanska politiken är Matt Gaetz och han ensam skapade på måndagskvällen historia när han fick den genomkorrupte talmannen i House of Representatives avsatt. Kevin Mc Carthy är en de i den amerikanska politiken som samlar in absolut mest pengar från stora donatorer för att de skall kunna påverka de republikanska politikerna.

  Man bör ha i minnet att SD via sin suspekta sk tankesmedja Oikos har haft mycket nära kontakter med just Kevin Mc Carthy för att lära sig hur man samlar in pengar från stora olika särintressen via lobbyister. Jag har skrivit artiklar om detta för länge sedan.

  Vi svenskar måste inse att det är via lobbyisterna som politiken formas, varför tror ni Sossarna vände i Nato frågan??

   • Hej Hans, long time no see. Skicka den här förteckningen till Hans Erixon, hans oförtröttliga arbete betr globalismens framfart behöver ständigt nytt bränsle.

    Skulle gissa att hans framträdande vid den sk SwebbTV kryssningen dyker upp i dag eller i morgon på SwebbTV.

    Hans mail är : hans.erixon@gmail.com

   • “Knights of Malta är en synnerligen mäktig och elitär organisation.”
    Enig och på en CIA-sida kan man läsa
    “For nine hundred years the Knights of Malta have built up a military and intelligence organization designed to protect the established order and the privileges of the ruling classes throughout the world”

    Var inte Allen Dulles en sån Knight?

    Och jag litar på att Knights of Malta sen 1500-talet under finansiering av Venedigs oligarki tjänade som dolt överhuvud över nätverk av penningutlånare.
    Utåt framställde de sig som att de var kritiska mot dessa, men i verkligheten var nätverken deras underlydande.

    En intressant reflektion man kan ha är om de sk judefördrivningarna i 1400-talets Frankrike organiserades av ngn sån maktgrupp.

    Som ett sätt att göra det lönsamt att flytta runt dem och rädda undan deras vinster.
    Annars verkar det konstigt att det upprepades med täta mellanrum

    Christopher Marlowe avslöjade det som rör Malteserriddarnas dolda roll till sin teaterpublik omkring 1592. Därefter tvingades han gå i landsflykt,officiellt mördad i ett krogbråk 1593.
    Han återkom under det tagna namnet William Shakespeare 1604.
    Eftersom han var död officiellt finns det ingen officiell förklaring till hans återkomst.

    Men inofficiellt pekar man på att en biskop som dog 1604 tidigare hade stämplat Marlowe för hädelse och han riskerade antagligen att straffas.

    Han var från början i tjänst som Engelsk underrättelseagent och hade insyn i Venedigs förhållanden.

    1798 då Napoleon finansierad genom Britternas försorg invaderade Malta tvingades Malteserriddarna flytta basen till Rom.
    Det var helt i linje med Venedigs tidigare inplanterande av jesuiterrörelsen i Rom som en icke-from underrättelseorganisation.
    Sen 1500-talet var den inflytelserika familjen Cecil i England associerad med den Venetianska oligarkin. Familjen lär ha skapats av jesuiterna.
    Cecil Rhodes organisation hade en viktig grupp benämnd coefficients där bla Lord Robert Cecil hade en central position vid mötena men Wikipedia utelämnar hans namn.

    • Jo, visst hittar du Dulles på listan, PG. Och även han var en malteserriddare!

     Det är lite kul att bröderna Dulles formade CIA och – framför allt – i den så kallade freden i Versaille efter Första världskriget, den omöjliga freden, som ovillkorligen skulle leda till det Andra världskriget, där spelade Dulles en huvudroll – enormt skickligt regisserad. Och resultatet blev givetvis, som planerat, Andra världskriget!

     • Det är en skrämmande sanning du refererar än en gång Hans.
      Och nu vill dom förmodligen göra om samma sak igen för att få slut på 90% av jordens befolkning, med påhopp om c19 och
      växthuseffekt för att sätta mänskligheten i rädsla.
      Det jobbiga är bara att säkert 90% köper vansinnet.
      Tillvaron, om det nu finns någon tillvaro efter vårt fysiska livs slut, vilket jag tror. Frågan är då om vårat fysiska liv kanske bara är en illusion. Livet kommer sedan och uppgörelsen över vem du var och gjorde under illusionen. Martinus kosmologi förtäljer kanske varkligheten. https://martinus.se/2010/01/10/tankar-om-liv-och-dod/

      Nej! Mer bröd och skådespel till mänskligheten, och låt den ryska rouletten snurra.

      • Ett förtydligande!
       Jag skiljer mig från Martinus idiologi som du förmodligen redan förstått, med att livet börjar först efter vårat frånfälle. Till skillnad av att Martinus bygger sina tolkningar om ett evigt liv, utan någon död.
       Ja! Det är svårt att ha en ärlig uppfattning förens tidens slut. Men den som dör får kanske veta.
       Svåra tankar som också bygger på en bättre tillvaro.

     • Och PG, känner du förresten till jesuiten och kardinalen Avery Dulles?

      Så här skriver engelskspråkiga Wikipedia om honom:

      “Dulles föddes i Auburn, New York, den 24 augusti 1918, son till John Foster Dulles, USA:s blivande utrikesminister (som Washington Dulles International Airport är uppkallad efter), och Janet Pomeroy Avery Dulles. Hans farbror var chef för Central Intelligence, Allen Dulles. Både hans farfarsfar John W. Foster och farbror Robert Lansing var även de utrikesministrar. Hans farfar, Allen Macy Dulles, var verksam vid Presbyterian Auburn Theological Seminary och publicerad inom området ecklesiologi, som hans barnbarn också skulle ägna vetenskaplig uppmärksamhet åt, som katolik.”

      Intressant, eller hur, men denna höga kyrkliga dignitär i detta släktled?

      • Det är också intressant att sonen till Tysklands förste förbundskansler, Konrad Adenauer, som tillträdde sin tjänst som landets formellt högste ledare 1949, även han fick en son som blev en hög prelat i Katolska kyrkans hierarki. Det finns inte mycket information om sonen, Paul Adenauer, men här är lite på tyska:
       https://www.konrad-adenauer.de/personen/seite/paul-adenauer/

       Sonsonen till Konrad Adenauer, sonen till den högt uppsatte katoliken Paul Adenauer, lobbyisten Paul Bauwens-Adenauer, hittar vi emellertid i tyskspråkiga Wikipedia:
       https://de.wikipedia.org/wiki/Paul_Bauwens-Adenauer

       Connections!

      • Och den “gråa eminensen”, Hans Globke, styrde marionetten Konrad Adenauer, i efterkrigstidens Tyskland, kanske lika elegant som den tillika “gråa eminensen, Edward Mandell House, styrde USA:s president, Woodrow Wilson, som bäddade för den pågående närmast totala förstörelsen av USA, som ett folkstyrt land, genom att den 23 december 1913, slå in några av de sista spikarna i kistan, för landets frihet och oberoende, med Federal Reserve och de nya skattelagarna där.

       (Jämför gärna tidpunkten för beslutet med Sveriges riksdagsbeslut om Coronainskränkningar julen 2020!)

       Hamlets klassiska ord om “eftertankens bleka krankhet” lyser igenom i Woodrow Wilsons ursäkt till nationen för att ha skapat penning-“pipelinen”, FED, FRÅN det anerikanska folket TILL storbanken BIS, eller hur?
       https://www.youtube.com/watch?v=XJiUSmkidv0

       P.S. Förre Riksbankschefen, Stefan Ingves, (och jag gillar de tre sista bokstäverna i denna indivds förnamn som en bra hänvisning om tillhörighet) är ett högdjur inom BIS, och även Sverige läcker pengar till denna storbank – som en stucken gris förlorar blod.

 • “Ståknullet” från sosekurserna på Bommersvik är ett vidrigt fruntimmer.
  Ingen behövde dra ned trosorna på henne, det stod hon själv till tjänst med.

   • Hon drog ned trosorna för den dåvarande socialdemokratiske Finansministern Erik Åsbrink och sedan tog karriärutvecklingen ordentlig fart för henne.

     • Anna Nyberg tror alltså inte att det finns vidriga fruntimmer.
      Titta bara på vad som hände Assange.
      Karl Olof Arnstberg skriver att mannen faller till föga för kvinnans sexuella kapital därför att det är mannens uppgift att göra henne gravid samt skydda henne och barnen mot inkräktare utifrån och onda män inom flocken.
      Visst har du rätt, jag är så gammal så det växer mossa på alla huvuden.

      • Arma män. Trodde att den här kvinnosynen var för unken för att luftas i det offentliga. Du attraherar iaf inga intelligenta kvinnor med den.

     • Det finns ju män i storpolitiken som flagrant utmärkt sig i “sexuellt hänseende” också, Anna, så varför får inte kvinnor “lyftas fram”, om de gjort det med?

      Snoppvisaren som blev finansminister, lobbyist och WEF:are:
      https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/QV67V/uppgifter-anders-borg-visade-konet-pa-fest–hotade-arrangoren

      Och visskrivaren med låten som “knullade runt i Bankok” och som senare “rullade runt” som generaldirektör från den ena myndigheten till den andra för att därefter hamna på regeringskansliet sysselsatt med att omdana i Sveriges “Krislagstiftning”:
      https://www.youtube.com/watch?v=vqSb5IpyhyE

      • Sedan vi fått induktionshällar på spisarna har den eventuellt kvinnliga intelligensen som funnits helt försvunnit.
       Förr fanns det åtminstone en hjärncell för varje spisplatta.

      • Generalisera är lurigt, Kanske så här ; Alla män och kvinnor är inte korrupta ? Varför? alla är inte politiker.
       Det är en viss typ av människor som utveclas till att bli oärliga och endast tjänar sig själva, nu tycks det vara kvinnor som har ett litet övertag??

      • Capt Nemo, visst är det så! Prostituerade och utnyttjare finns det av båda könen – och då politiken verkar som em magnet på makthungriga, tycks Penissalen (eller vad den nu heter…?) vara fylld till brädden.

       Det stora problemet är att följande ord sannerligen inte följs där:

       “Ni vet att folkens furstar råder över dem, och de som är mäktiga utövar sin makt över dem. Men så ska det inte vara bland er. Utan den som vill vara stor bland er, han ska vara er tjänare, och den bland er som vill vara den främste, han ska vara er tjänare, liksom Människosonen har kommit, inte för att bli betjänad, utan för att tjäna och ge sitt liv till lösen för många.”

       Istället är nog det här citatet av Lord Acton betydligt mer aktuellt, i det huset:

       “Power tends to corrupt; absolute power corrupts absolutely.”

     • Fakta slår militant feministdrömmar alla dar i veckan.

      Det är feministiska kvinnor (ofta med socialistiska partipreferenser) som drar ned Sverige i den misär vi nu alla måste förhålla oss.

      Ylva Johansson är EU kommissionär för bla migrationsfrågor och därmed ytterst ansvarig för allt detta. Hon skulle steglas om hon haft “bollar”.

     • Mossig kvinnosyn finns i överskott hos alla feminister som tycker män med 25cm penisar blir kvinnor bara de tar på sig kvinnokläder och smink!

      Att vara lite självkritik vore väl lämpligt än att kalla alla avslöjanden av korrupta kvinnor som “mossig kvinnosyn”.

      I övrigt har kvinnor bevisligen visat att de är mer krigshetsare än män. Alla kvinnliga krigshetsande politiker i Europa är tydligt bevis på detta

      • Eftersom makten i “vårt land” (för det tillhör inte längre oss, som befolkar landet sedan länge, utan det tillhör en ond maktelit, som likt malteserriddaren Carl Bild, som bor i Italien, i ett slott, befinner sig långt bort från bombattentat, skjutningar och fattigdom, – och Fan vet var) femininiserats så till den milda grad, så är din kommentar i högsta grad befogad, käre vän, Mjölner!

       Sverige styrs numera, uppenbarligen, av de riktigt feminina, lätt korrupta (och somliga av dem nog med rätt villigt snabbt neddragbara trosor, i maktens korridorer, gissningsvis även på transor), som i sin tur styrs av…

     • Precisera, Anna, vad är mossigt – och vad är din egen socialiserade synvinkel?

      Vi behöver den här diskussionen, efter det att alla vi som fötts “vithyade” och som nu är gamla, faller utanför ramen i globalismens synsett, oss kan man “eliminera” – problemet för dem är bara att vi är sega och ogärna låter oss elimineras.

      Skulle vi bli eliminerade, så ta vid!!!

     • Klok som altid, Tors vrede!

      Men, politiska horor (män, kvinnor, transor, könbytta, dubbelkönade, könsneutrala, könssjuka och kanske hela faderullan på en gång) varför i hela friden är kvinnorna i Sveriges politiska topp inte bara långt sämre än dåligt, utan ofattbart och obeskrivligt hemska monster, som offrar människoliv i snart sett varje sekund, i en mer eller mindre medveten ondska, närapå utan like?

      Rätta mig om jag har fel!

      • Nej då! Du har inte fel Hans Dahl.
       Undrar bara om världen alltid varit så sjuk som den blivit idag. Vi kanske bara inte ville se detta tidigare i vår ungdom. Men det fanns nog där hela tiden.

      • Jovisst, Tors vrede, det sjuka fanns där redan när vi var unga, det förstår vi nu, när vi kan syna historien, men sjukan har förvärrats kolossalt – år för år har det sjuka samhället blivit allt sjukare.

       Och lögnen regerar ännu!

       “Nel paese della bugia, la verità è una malattia.
       – Gianni Rodari

       (I lögnens land är sanningen en sjukdom.)

 • När svenska folket går till val är det partier vi måste rösta på. Det är det stora kruxet. De är toppstyrda och kan plocka in vilka individer som passar toppen.

  Vem i hela friden hade röstat på denna kvinna, om vi hade haft personval istället?

  • Precis, eller direktval. Bindande beslut, framröstade av ett vaket svenskt folk, som varit tvungen att lämna mellosoffan för ca 1tim per dag, och sätta sig in de olika för Sverige och för dom själva och deras anhöriga, viktiga frågor. Det hade fungerat utmärkt, och vilket myller vid köksborden..T ex hade de kunnat rösta på en fråga som löd; är där för många ‘politiker’ i landet..Har de för mkt betalt..Hur mkt ska de ha..Hur många ska de vara..Se där, 4 viktiga frågor att ta ställning till. En annan skulle kunna vara; ska ‘politikerna’ kunna avlyssna folket godtyckligt..El, ska Sverige delta i natos krigshets mot omvärlden. Finns jäättemånga frågor, som garanterat svenska folket skulle kasta sig över. Så till den grad att de inte skulle kunna sluta sätta sig in i fler, när de väl upptäckte att deras röster betydde något. Direkt. Detta vet naturligtvis ‘politikerna’ om, och räds

  • Finland har haft personval, det hjälper inte, det är partiboken som bestämmer, inte folket.
   Det är ingen demokrati om du är ja röstare inom partiet, vilket är fallet när partiboken bestämmer

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *