Stort tack till alla läsare och annonsörer som nu säkrat verksamheten tom juni! / Redaktionen
100%

106.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 1/5 kl 14:30.

Ännu en framgång för lobbyismen – Fallet EU-kommissionär Ylva Johansson

Jan Norberg, selfie 2021-08-25 Jan Norberg är pensionerad konsult med en bakgrund inom svensk industri. Han är sedan några år bosatt i Portugal. Jan är en engagerad samhällsdebattör. Se lista på alla Norbergs artiklar.
publicerad 3 oktober 2023
- Jan Norberg
EU-kommissionär Ylva Johansson,
EU:s inrikeskommissionär Ylva Johansson.

EU-parlamentets inrikesutskott ber kommissionär Ylva Johansson förklara sig efter medieavslöjanden om misstänkta intressekonflikter och att lobbyistorganisationer fått alltför stort inflytande över hennes förslag om nätskanning i jakten på barnporr.

Hur dum en sosse får vara är en öppen fråga, men ett stalltips är att Ylva Johansson nog klarar inträdeskravens allra lägsta gräns då hon av andra socialister i EU-parlamentets utrikesutskott får frågan om hur insyltad hon egentligen är i frågan om Big Techs realtidsskanning av internet.

Officiellt gäller frågan om jakten på barnporr, men självklart är det bara en täckmantel för att Big Tech ska kunna jaga dissidenter på politikens alla områden. Områden där Sverige redan etablerat ett nära samarbete mellan de svenska representanterna för Big Tech och MSB samt Styrelsen för psykologiskt försvar.

Den förre kommunisten Ylva Johansson (numera i förklädnad av sosse) trodde sig vara säker på att även EU skulle följa det svenska exemplet som framför allt Morgan Johansson varit pappa till. Döm om hennes förvåning när andra socialister inom EU-parlamentet inte låter henne komma iväg med ännu ett flagrant övertramp på särintressenas balustrad.

Lobbyisternas trogna vapendragare har med Ylva Johanssons agerande ännu en gång visat hur korruption fungerar i praktiken.

Nästa gång hon blir ertappad med byxorna nere kanske den trötta och likgiltiga svenska allmänheten vaknar upp ur sin eviga törnrosasömn. Möjligen får hon sin personliga reträttplats säkrad vid nästa World Economic Forums seans i Davos?

Avslutningsvis vill jag bara påminna om att det längst ned i artikeln påminns om att detta med barnporr bara är ett av många områden där Big Tech förväntas vara dissidentjägare, dvs även på andra områden.


Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq