Stort tack till alla läsare och annonsörer som nu säkrat verksamheten tom juni! / Redaktionen
100%

106.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 1/5 kl 14:30.

Planen: en begränsad israelisk markinvasion med icke-dödliga vapen där gisslan fritas och överlever

publicerad 27 oktober 2023
- Kristoffer Hell
Hamas Gaza-tunnlar. Foto: Israeliska försvarsmakten, IDF
Hamas Gaza-tunnlar.

Vad terroristgruppen Hamas och dess bundsförvanter Iran och Hezbollah uppges frukta mer än något annat är ett begränsat, men framgångsrikt israelisk-amerikanskt angrepp mot deras tunnelsystem med sömngas och andra icke-dödliga vapen. Målet är att gisslan fritas utan att någon kommer till skada – följt av att Israel och USA drar sig tillbaka.

Scenariet sägs vara under förberedelse med assistans från amerikanska specialförband som har erfarenhet av gisslansituationer och icke-dödliga vapen och som är baserade på hangarfartyget USS Dwight D Eisenhower som just nu befinner sig i östra Medelhavet.

Det skulle kunna gå till så här:

I en överraskningsattack infiltrerar soldater från den israeliska försvarsmakten IDF och USA och pumpar in osynlig sömngas ned i terroristorganisationen Hamas omfattande tunnelsystem under Gaza, går sedan in och bär ut gisslan varefter terroristerna neutraliseras.

Israel drar sig sedan tillbaka och lämnar över Gaza till FN eller en koalition av arab-stater att administrera.

Prislappen för IDF riskerar dock att bli hög, ett pris Israel synes berett att betala för att neutralisera terroristgruppen Hamas och befria de drygt 200 gisslan.

I motsats till den anti-israeliska hysteri som piskats upp på den globala informationsarenan, sedan Hamas brutala attack på Israel den 7 oktober 2023, är verkligheten den att en israelisk markinvasion av Gaza kan bli en radikal förbättring av läget för civila i Gaza, än fortsatta israeliska luftangrepp – oaktat hur “kirurgiska” de än är.

 


Referenser och relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq