Regeringen vill kraftigt utöka övervakningen i samhället för att stävja grov brottslighet

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 3 oktober 2023
- Torbjörn Sassersson

Dagens pressträff arrangerad av Regeringen fokuserade på övervakningsteknik. Nya åtgärder mot den grova brottsligheten presenterades. Sammantaget kommer övervakningen i samhället att kraftigt utökas. NewsVoice deltog via Zoom på pressträffen i Rosenbad.

Idag höll justitieminister Gunnar Strömmer en pressträff tillsammans med Katja Nyberg (SD), talesperson i polisfrågor, Camilla Brodin (KD), gruppledare samt Martin Melin (L), ersättare i justitieutskottet.

Regeringen vill utreda utökade möjligheter att använda kameraövervakning. Polisen behöver fler verktyg och polisbilarnas kameror för tex automatisk identifiering och registrering sv registreringsnummer kan tex användas mer. Även ansiktsigenkänning med AI-stöd är en annan efterfrågad teknik.

Kameror i sig löser inga brott påpekar Martin Melin (L), men smart använda i kombination med god analys och aktiva poliser i fält gör skillnad, menar panelen. Brottslingar har även en tendens att undvika kända kameraövervakade platser.

Regeringen vill dessutom se över specifika åtgärder som tex att mer kunna använda drönare.

För allt det som krävs för att stävja gängkriminaliteten och annan grov brottslighet måste lagstiftningen snabbt anpassas.

Allmänt tror regeringen att en utökad övervakning kommer att kunna lösa problemet med att många vittnen vägrar att vittna i domstol. Det leder till att den tekniska bevisningen behövs mer, säger justitieminister Gunnar Strömmer. Han tillägger att kollegor frågar varför Sverige inte använder alla de kameror som redan sitter uppe och har kapacitet att fånga brottsliga gärningar.

Gunnar Strömmer nämnde att sedan den 1:a oktober har polisen rätt att använda telefonavlyssning i större utsträckning.

Panelen fick frågan om hur barn dras in i den grova kriminaliteten. Martin Melin säger att skolbarn erbjudits Pokemon-kort för att förvara vapen i sina elevskåp.

Den inspelade pressträffen kan ses på Youtube.

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Lite kul med alla flaggor som numera flankerar språkrören / taltrattarna, eller vad de nu kallar sig, som proklamerar inskränkningar, övervakning och militär mot befolkningen.

  För tankarna till f….a flaggor.

 • Backa ut och se det i perspektiv. Politikerna huvudmän, de stora bankernas ägare, är de som styr. De vill ha kaos av flera skäl. Du som läser går direkt i fällan.
  Lögnen är deras främsta verktyg.
  Därefter det monetära systemet.
  Rättvisa som många av er vill ha, kan ALDRIG nås med ett monetärt system, eftersom det bygger på godtycke. Det största av alla bluffar är statsvetenskapen som via boken “A Theory on Justice” försöker hävda att rättvisa avtal kan nås, trots att grunden för avtalet är godtyckligt och i händerna på dem som är beredd ta till mest våld. Boken faller igenom redan i första kapitlet utan att en enda student (utom undertecknad) sett bluffen.

 • Sverige behöver mogna till när det gäller teknologi. När en polisman patrullerar gatorna, även om han är civilklädd och inte kan identifieras som polis, då är det välkommet. Om polisen patrullerar genom en videolänk, då blir det övervakning, men det är ju egentligen samma sak.

  Problemet är att myntenheterna vill ha massövervakning av alla, just om utifall, som i fallet ”Chat Control”….. Varför inte bara övervaka buset, för polisen vet mycket väl vilka dom är, och våldspersonerna, och låta alla andra vara anonyma. Det är fullt möjligt att göra. Inför bestämmelser som tvingar den personen bakom video systemet att vara utbildad för uppdraget, och ha strikt personligt ansvar, och ha licens. Sedan gäller det att vara öppen med vad man gör och inte spara helt onödig information. Låt den som är övervakad få veta det. Det blir ju preventivt i sig självt.

 • Vad är ett grovt brott? Finns det en definition för det?
  När en emotionell (hat) yttring kan värderas tyngre än en våldtäkt, alltså en emotion vs ett fysiskt brott. Eller när en upprördhet, som kan hanteras med att skifta synpunkt, kan vara allvarligare än en fysisk skada.
  Vad väger brottsvärdet på ekonomiskt-, fysiskt-, emotionellt-. bedrägligt-, födslorättsligt frihetsberövande brottslighet, i förhållande till varandra?

  • En annan Rikspolischef än Anders Thornberg kan Sverige behöva, som INTE förespråkar att polis och militär ska sättas in mot Sveriges egen befolkning!
   https://newsvoice.se/2020/01/typfall-5-alternativa-medier-sekretess/

   Och jag räknar sannerligen inte in importerade kriminella klaner, terrorister och IS-torterare i Sveriges egen befolkning, alldeles oavsett om de försetts med medborgarskap, precis som Osama bin Laden och andra terrorister parallellt gavs i ett annat land, som även det förstördes, Jugoslavien!

   Milda tider vilka ledare som spurtat upp i hierarkierna!!!

 • Jaha,barnporret gick inte igenom i riksdagen Reza. Så bra då. Då kan man ju inte skylla Palme för något. Att rfsu, pride och allt vad det smäcket heter, är ju ute efter de små det vet ju alla med huvet rätt påskruvat. Det är ju dessutom rockefellers missfoster o vanskapelse, som han o hans gelikar lyckats sprida bl a via eu. Allt som en del att slå sönder nationalisterna inifrån, som förberedelse för a newworldorderoneworldgovernment. Allt handlar om det, för dom.

  Och vad gäller vapenaffären, så hängdes Palme ut i ‘media’. Smearing och karaktärsförstörelse as usual. Han ville stoppa affären/-erna med Indien, Bofors vapenmångling till Persiska viken. Han blev mördad..varför..ehh. Carl Fredrik Algernon blev mördad, remember, brutalt utkastad på tunnelbanespåret..Varför..Därför de inte inte ville ingå i globalisternas maktövertagande av Vårt Land. Och med globalisterna menar jag kommunistmonopolisterna. Palme var inte kommunist. Han var patriot, precis som Kennedy

  • Du läste inte länkarna, ser jag!
   Det var sex med mindre åriga under 13 år som inte gick igenom!
   Han var möjligen mer nationalist än andra och jämför med den dynga av politiker vi har idag kanske ska han betraktas som en Helgon!

   • Ang länkar, var det en intressant text. I tredje sista stycket nämns det att det kostar mycket att promota detta disgust, och att det inte kan komma från gräsrotsnivå utan från annat håll., som inte är så svårt att förstå från var och där fotnot 4 hänvisar till vanguard, blackrock osv. Och vem dominerar(läs, äger allt kapital) i dessa ‘fonder’..Vem ‘uppfann’ priderörelsen, vem står bakom allt detta. Det är alltid huvudfrågan, och den är inte jättesvår att besvara..

    Gp-artikeln kunde jag inte läsa, eftersom de tycker att ‘man ska samtycka’, för ens personliga ‘integritets’ skull.. Ett av deras många monopolisttrick. Men artikeln var säkert belysande

 • De känner inte till lagen om sådd och skörd. De vet inte att de just nu utlöser ett fruktansvärt kommande öde åt sig själva. Med orden: Förlåt dem, ty de vet inte vad de gör, menade Jesus att detta kommer att få konsekvenser för dem. Och eftervärlden har väl med all tydlighet visat att han inte tog på sig våra synder.

  • Han tog på sig dåtidens synder, så människan skulle få respit och kunna starta om. Men få har lärt sig, av det. De lät sig luras då, de låter sig luras nu. Av samma gäng

   • Nej, det är en grov traderad missuppfattning. En oskyldig människa kan inte ta på sig andras skulder. Det förekom inte ens då. Och inte heller i vårt ack så bristfälliga rättsväsende.

 • Jag har sagt det så många gånger tidigare! Troligtvis tusental gånger!
  Men jag måste säga det igen och känner mig tvungen att göra det och säga det ännu en gång: Ha ha!

   • Vad man inte talar öppet om är att Sverige har blivit ett av största transitländerna av narkotika och vapen i Europa!

    Militären skulle ha kunnat vara till mycket stort hjälp för extra övervakningar av tullarna och störa kartellernas verksamheter genom att upptäcka fler smuggelgods, vapen och narkotika.

    Men det finns inte med i vare sig polisen eller politikernas planer!

    Vår korkade rättsväsende och politiker har blivit så kåta på ordet “gängkriminalitet” och “gängvåld” att de glömt att det faktiskt finns nåt som heter drogkarteller!

    Det som händer i Sverige just nu är krig mellan drog och vapen karteller och handlar inte om gängdispyt över kontroll av lokala försäljningsområden!

    • Vad som händer just nu och som varit igång ett bra tag, troligen kickstartat efter mordet på Palme som var patriot, är att sverjes politruker/’besluts’
     etablissemang fullt ut har inordnat sig den rothchildska/rockefellska hierarkin. Dessa kontrollerar västvärldens länders statsskulder, och den som kontrollerar en skuld kontrollerar allt. Förberedelsen för en globalistisk världsordning är klar och nu exekverar dom, på alla fronter. Det är ett krig mot mänskligheten och för att folk inte ska förstå, sätts distraktioner in. C19, krig, gängkriminlitet you name it. Allt är vilseföring, och alla krig bygger på det. Även kriget mot Folket

     • Var Olof Palme en patriot? Enligt vem?
      Pedofilerna som jublade när han och hans medarbetare skulle inför laglig pedofili?
      Eller diktatorer som betraktade honom som världens skickligaste vapensäljare?

 • Högern spelar rollen som “hårda” just nu, för att behålla polarieringen och dela människors hjärnhalvor trots att vi alla sitter i samma sjunkande båt och borde hålla ihop.
  Samtidigt oroar sig folk över religion när de onda tar över världen på alla fronter.

 • Man ska inte avbryta dårar i deras pågående misstag. Bara hålla sig informerad, för att knyta ihop dotsen. De kommer slag i slag nu, och idag fick ‘upptäckarna’ av mrna’vaccnrn’ ‘nobelpriset’. Vår styrka ligger i att de tror vi är idioter/svaga, Och nu ska ‘svt’ undersöka Estonia’konspirationsteorierna’, dock inte vem som sprängde skeppet.

  Så nu vet vi tre ting; ‘regeringen’ inför ftf maxad övervakning för att de vet att folk börjar förstå att ‘de folkvalda’ är de egentliga kriminella (giftmordssprutan är kvittot),’nobelstiftelsen’ är kapad av ‘läkemedelsbolagen’ och betalar deras arvoden, ‘svt’ är ett underrättelse- och propagandaverktyg vilket vi redan visste (‘vaccinkrigarna’, coverup stories av Palmemordet, Estonia’reportagen’, lögnerna om ‘vaccn’biverkningarna, de ‘objektiva’ reportagen om ukrainakonflikten, mörkläggningarna runt natos alla krig och länderövertagelser/-förstörelser, mörkläggningen om ‘who,s’ maktövertagandeförsök etc).

  Tvitvitvi, nu börjar det

 • Den totalitära regimen är här och alla applåderar! Snart kommer vi att äta syrsor, bo i tält och jobba gratis för psykotiska ledare som övervakar alla våra tankar och uppgraderar oss med chips och tvångsinjektioner till fjärrstyrda robotar. Mänskligheten är över om folk inte säger NEJ till detta vansinne och kasta ut regeringen och alla politiker. De beter sig som vansinniga demoner under psykos.

 • Själv välkomnar jag detta förslag från den store Strömmer som ju därför egentligen borde vara chefsminister. Mot bakgrund av alla felaktiga beslut av tidigare ministärer, och som ju lett fram till nuvarande krissituation, bör man denna gång överlåta implementeringen till proffsen och således lägga ut uppdraget på entreprenad till kinesiska staten.
  Man ska inte heller glömma att de allra flesta brotten utförs i hemmen varför tyngdpunkten i övervakningen bör ligga där. Vidare att definitionen av brottslighet bör utvidgas för att på så sätt komma åt smutsgrisarna, vilka ju länge varit en källa till mycken orenhet och förargelse.

  • Uppdraget är redan tingat, av de som tillverkade pegasus, och det var definitivt inte kineserna. De har inget med detta att göra, heller inte ryssarna. Men det visste du, eftersom du är ironisk..

 • Statsmakten satte Dan Eliasson på att förstöra polisen. Statsmakten gick från hög invandring till öppna gränser och de som pekade på faran med detta anklagades för att vara rasister.

  Dvärg-Uffe satt i Reinfeldts “öppna-era-hjärtan”-regering och testo-Magda satt i Löfvens “mitt-Europe-bygger-inga-murar”-dito. Så det är ju dessa övervakningsvurmande slem som har skapat denna situation.

  Eftersom de sen inte tar något som helst ansvar för vad de har gjort så är det ju också de som behöver ha någon form av medicinsk övervakning och/eller behandling.

 • Javisst hör kommer den sen länge självklara konspiratoriska “lösningen” på de svenska kriminella krig och terrorproblemen. “För vår allas säkerhet måste individuell frihet begränsas” “och det måste göras snabbt” Och plötsligt har vi lagt grunden till ett kontrollsamhälle där allt du säger, skriver och gör kontrolleras. Vi närmar oss George Orwells dystopi “1984”
  Snälla Svenssons köp inte detta för lättvindigt!

  • Sveriges Patriot act. Lika artificiellt och avsiktligt framskapad som den amerikanska motsvarigheten.
   Men även altmediernas följare har alltför många som går på imperiets hatpropaganda mot BRICS.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *