Sverigedemokraten Johan Nissinen vill ha snabbspår för “könsbytesvård”

publicerad 30 oktober 2023
Sverigedemokrat Johan Nissinen, eget verk
Sverigedemokrat Johan Nissinen, eget verk

“Det finns unga som har könsdysfori och de som inte har. De som har det ska kunna få diagnosen för att veta varför de mår dåligt”, skriver Johan Nissinen på X. Könsdysfori är enligt den liberala definitionen när könsidentiteten inte stämmer överens med det kön du registrerades med när du föddes och att det innebär ett lidande för dig.

NewsVoice publicerar Sverigedemokraten Johan Nissinens offentliga uttalande på X om “transvården” och kommentarsfältet är öppet för debatt. X-videon finns inbäddad längre ner. Johan Nissinen (SD, Riksdagen) är för närvarande EU-parlamentariker i gruppen för europeiska konservativa och reformister.

FAKTA: Ur ett biologiskt perspektiv kan inte en person “byta kön”. En person kan tex genom ett kirurgiskt ta bort sitt biologiska medfödda kön och sedan ersätta det med någon form av könsimiterande protes. Ingreppet gör individen steril (oförmåga att fortplanta sig).


Sverigedemokraten Johan Nissinen:

“Det tar idag minst tre år innan en transperson får den första vårdkontakten. Samtidigt måste vuxna göra samma vård- och utredningsprocess som barn, vilket gör transvården överbelastad, otillräcklig och riskabel.

Jag föreslår i mitt HBT+program till SD landsdagar i höst [2023] att vuxna transsexuella ska ges ett snabbspår så att, vuxna människor snabbt kan få vård, samtidigt som barn ges möjligheten att utredas noggrannare för att undvika permanent ånger i framtiden.

Vuxna förstår konsekvenserna av ett könsbyte och ska inte behöva ta utredningsresurser som barn behöver. Genom detta kortar vi vårdköerna, erbjuder snabbare och effektivare vård samt säkerställer att barn får vara barn när mer resurser läggs på dem istället för vuxna.

Förtydligande! Ingen under 18 år ska genomgå könsbyte. Det är inget jag förslår. Mer resurser till personer under 18 menas noggrannare utredningar. Det finns unga som har könsdysfori och de som inte har. De som har det ska kunna få diagnosen för att veta varför de mår dåligt.

De som inte har det ska få veta att det är något annat som gör att de mår dåligt.”

Johan Nissinen, på X, 15 aug 2023


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

  • Aftonbladet (9 nov 2023): SD-toppens hbtq-program sågades internt – nu dras det tillbaka

    “I somras gjorde Sverigedemokraternas EU-parlamentariker Johan Nissinen ett uppmärksammat utspel om ett nytt hbtq-program.

    Planen var att partiet skulle klubba den nya politiken, som mötte stark intern kritik, på SD:s stormöte i november. Men programmet är nu tillbakadraget.

    – Vi avser återkomma till frågan längre fram, skriver Johan Nissinen i en kommentar till Aftonbladet.”

    https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/wABkWA/ville-infora-hbtq-program-for-sd-sagades-internt

  • Är så glad att sd inte är mitt parti längre. Tycker johan nissinen ska lyssna på denna 2-timmars intervju med en ung kvinna som redan som 12 åring ville transformera sig till man. Skrämmande berättelse om hur hela sjukvårdsapparaten och alla inblandade uppmuntrade en 12år liten flicka till att göra detta vilket nu som 20åring för henne har fått fruktansvärda konsekvenser och hon ångar det bittert och ifrågasätter varför ingen vuxen människa trampade på bromsen och försökte få henne och henens föräldrar att besinna sig.

    Djupt tragiskt.
    https://www.youtube.com/watch?v=6O3MzPeomqs

  • LARPing har tagit över, väst har drabbats av kollektivt vanvett.

    Snart kommer rasdysforin, folk känner sig svarta och erbjuds hudtransplantationer från donorer i Afrika.

    Franz Kafka berättar i sin novell Förvandlingen om en man som en dag vaknar upp och långsamt förstår att han förvandlats till en skalbagge. Kan leva mig in i den känslan när jag läser om 2 miljoner Gazabor som plötsligt förvandlas till djur som ska utrotas, humanitet är nu relativt.

    Själv upplever vi oss nog mest som flera personer samt en katt, allesammans födda i fel kroppar. Det är Börje, Johan, Gunnel och Måns. Börje är egentligen Stefan som bor i en lägenhet i uppgången bredvid, han är lite äldre och det är hans kropp som egentligen är vår delvis, sen är det Johan och Gunnel som ska byta plats med varandras samt Måns stackarn som egentligen är en älg strax utanför Sandviken som behöver en sup för att känna sig som människa. Vi lider allihop av åldersdysfori och känner oss kränkta, visserligen är vi bara sexton men känner oss som tjugo och upplever inte att systembolagets personal respekterar det. Klart fall av diskriminering och Johan Nissinen låter som rätt person att driva det här i riksdagen och på det globala planet.

    Helst skulle vi ju bara vilja vara fria som fågeln och flyga högt och majestätiskt över Stockholms ström med vingar från Karolinska, men tänk om det går fel och vi bara blir en papegoja i en bur?

  • Ett av två kön föds man med, allt därutöver är ideér. En ide’ går att ändra på med lite varsam frågeställning, men ett “könsbyte” med kirurgiskt ingrepp är envägsåtgärd, utan värde för klinten.
    Att må psykiskt dåligt beror bara på en sak här, fastnad i något sinnligt dravel.
    Man kan dra det så långt, att när ide’n inte överensstämmer med verkligheten, som ej heller observerats, uppstår en omedveten sinnlig kollision, där att se sanningen alltid vinner.

  • Könsstympningar är talmud- och islamistkräkens- och parasiternas specialverktyg för att knäcka de framtida samhällsutvecklarna (ie våra barn och ungdomar). Förutom då alltså pedofili som de också använder som ett massförstörelsevapen, såklart. Vad annat kan man vänta från Parasiterna.

    Och inget har med Islam, Judendom eller Kristendom att göra. Normala skulle aldrig utföra något sådant. Men så har vi heller inte med normala att göra. De vill vi ska tro att Co2 är co, att Klimat är miljö, att Kristendom är sionism’kristendom’, att Islam är islamism/shariaism, att Judendom är judaism/talmudism/fariseeism. Att Socker är samma som aspartam, att Olivolja inte är bra..ehh.

    F..ck them. Deras tid är ute, men ‘de’ har inte gjort tillräckligt många och stora misstag, för att Mängden Människor ska förstå vem som är Mänsklighetens fiende no1. Gaza är kanske deras selfknockout, the bs enemy no1knockout,

  • Jag tror på reinkarnation. Vi inkarnerar och får alla upplevelser och erfarenheter som t.ex. man. Då deńna kvot som man är uppfyllda, är det dags att ta erfarenheterna från det motsatta könet. Nämligen som kvinna kroppsligt. I dom första inkarnatinerna som kvinna, känner vi oss fortfarande som man, men med en kvinnas kropp. Då kanske vi blir attraherade av en en annan kvinna. Så det är helt ok att vara homosexuell. Men att låta sjukvården gå in och operera en person, för att därigenom byta kön, är en styggelse. Sjukvården borde istället ge information om livet som inkarnerande varelser och få en insikt om att det är det nya könet som skall bejakas!

  • Dessa stympningar kommer för sjukvården bli en lika mörk historia som t.ex. tvångssteriliseringar och lobotomi.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *