Ukrainas stora motoffensiv officiellt dödförklarad – En halv miljon döda ukrainare

Enligt oberoende militära bedömare i Väst ligger Ukrainas manfall totalt på närmare en halv miljon liv.

publicerad 17 oktober 2023
- Kristoffer Hell
Volodymyr Zelensky, 21 mars 2022. Foto: selfie, ukrainska regeringskansliet
Volodymyr Zelensky, 21 mars 2022.

Ukrainas offensiv mot den Ryska Federationen som inleddes den 3 juni 2023 har officiellt dödförklarats. Då ingen på den ukrainska sidan ville, kunde eller vågade att erkänna att den fyra månader långa chansningen nått vägs ände, blev det Rysslands FN-ambassadör Vasilij Nebentsia som bekräftade situationen.

Nebentsia i FN:s säkerhetsråd den 13 oktober 2023:

“Sedan flera dagar har ryska trupper växlat över till anfallsoperationer, praktiskt taget längs hela fronten. Därför kan vi betrakta den så kallade ukrainska motoffensiven som formellt avslutad”.

Beskedet från Moskva kom efter en längre tids tyst uppvaknande bland politiker i Väst att Kiev inte lyckats leverera vad Väst beställt, eller i vart fall hoppats på, vilket gjort relationerna med Kievregimens frontfigur, den tidigare skådespelaren Volodomyr Zelensky, allt mer ansträngda.

Häromdagen stoppades han från att besöka Israel och innan dess blockerade folkvalda i Rumänien honom från att tala till parlamentet.

Senatorn Diana Sosoaca om Ukrainas president Volodomyr Zelensky:

“En arrogant och samvetslös förrädare”.

Att Västs stöd till Zelenskyregimen är på nedgående bekräftades förra veckan också av Storbritanniens förre premiärminister Boris Johnson när han i ukrainsk TV förklarade att han fortfarande är en stor ryssvän:

“Jag är fortfarande en russofil. Jag är fortfarande fascinerad av ryskt språk, kultur, rysk civilisation. Bara en dåre skulle inte vara det.”

Premiärminister Boris Johnson träffar Volodymyr Zelensky i Kiev, Ukraina, 4:e sep 2022.
Premiärminister Boris Johnson och Volodymyr Zelensky i Kiev, Ukraina, 4:e sep 2022. Foto: Ukrainas regering, CC BY-NC-ND 2.0

Det är en allmän uppfattning bland analytiker att det som stoppade ett fredsavtal mellan den Ryska Federationen och Ukraina våren 2022, var Boris Johnsons blixtbesök i Kiev då han som ombud för det av USA ledda Väst utlovade Washingtons, Europas och NATO:s militära stöd till Volodomyr Zelensky om han fortsatte kriget.

Den epoken synes nu vara över.

Enligt Rysslands president Vladimir Putin blev den ryska prislappen för Kievs sommaroffensiv 2023 bland annat 90.000 döda soldater och 557 förlorade stridsvagnar och 1900 bepansrade fordon.

Enligt oberoende militära bedömare i Väst ligger Ukrainas manfall totalt under kriget mot Ryssland på närmare en halv miljon människoliv.

Ukrainas totala materiella förluster fram till den 16 oktober 2023:

Kiev losses mtrl 2023-10-16
Kievs materiella förluster per den 16 oktober 2023. Källa: Rysslands försvarsmakt

USA, NATO och Väst har under kriget också stött Kiev med underrättelser inhämtade av bland annat amerikanska satelliter – information som hjälpt det ukrainska militären att döda många fler ryssar än de annars hade kunnat.

Nu varnar det ryska utrikesministeriet USA för att västliga satelliter som fortsätter att stödja den ukrainska militären är legitima militära mål och kan komma att slås ut.

Referenser och relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

  • Motoffensiven har deklarerats över och misslyckad, men nu eskalerar USA igen genom att förse naziregimen i Kiev med amerikanska långdistansrobotar ATACMS som kan nå mål inne i Ryssland. Källa Ett flertal artiklar i media.

  • Var det värt alla dessa offer o ett totalt förstört land
    USA o Nazisterna har i alla tider krigat och förstört var dom än varit.

    • Nä, faktiskt inte ‘nazisterna’. De bekämpades för att de försökte bekämpa bolsjevikerna/sionisterna/
      vänsterfascisterna..de verkliga fascisterna som nu plågar världen än mer.

      Tyvärr var de/’nazisterna’ involverade i uppkomsten av sioniststaten. Detta för att undanröja den ekonomiska bojkotten mot Tyskland, som världssionistiska kongressen och samuel unthermayer inledde 1933. Läs boken the transferagreement, av Edwin Black. En mycket ärlig och modig judisk ung man som vägrade acceptera lögner. Han fick också utstå mkt spott och spe från sionisterna, som vägrade erkänna att de samarbetat med nationalsocialisterna för att uppnå sitt mål om en usrelisk stat. Istället smutskastade de Tyskland. Det är ju så de gör. Mot alla

      • När du skriver: Det är så dom gör. Mot alla.
        Så stämmer det även bra överens med Storbritanniens föregående hundra år av målmedvetna ränksmiderier för att frambringa precis den motsättning du beskriver.

        Och givetvis är det inte britterna som informerar dig om det.

        En detalj som kan vara av intresse är att den nämnde Untermeyers son Anton Chaitkin har senare varit medarbetare till Lyndon Larouche och bidragit värdefullt till deras strävan efter att bekämpa den oligarkiska tyranni som plågar mänskligheten sen århundraden och som även genom infernaliskt intrigmakeri lyckades forma både zionism och nazism just för att omöjliggöra samarbete mellan britternas rivaler och finansvärlden.

        Men Untermeyer liksom många andra på den tiden kan nog ses som nyttiga idioter.

        Jag gissar att din uppfattning är att Hitler förstod den situation han utgick från och gjorde det riktiga.

        Men i verkligheten förstod han aldrig hur grundlurad han var.
        Han fattade inte att det britterna syftade till var att förhindra fredlig ekonomisk utveckling i Tyskland i samarbete – inte i motsättning till – storfinansen.

        Tidigare hade en sån inträffat i samarbete med Rothschilds då Tyskland enades och växte så småningom i konkurrenskraft.
        Det var en upprepning av det samarbetet Britterna var livrädda för.
        Därför dödshotades Rothschilds 1888 och ritterna manipulerade Kaisern till att avskeda Bismarck 1890.

        Britterna ville ha krig. Och Hitler var deras påläggskalv.
        Hitler var i högsta grad påverkad av den brittiske inflytandeagenten Houston Steward Chamberlain, som i realiteten var nazisternas mentor.
        Det handlar alltså, för min del, inte om ngt försvar för den typ av ekonomiskt system som britterna sysslar med.

        Utan det handlar om att avslöja vad britterna egentligen höll på med.
        Dom ville ha precis den motsättning som du beskriver.
        Dom var (och är?) smartare än du och deras oligarki kontrollerade medier forskning politik bokutgivning plus diverse subversion i samhällets olika grenar.
        När du ansluter dig till det sedvanliga narrativet så är du deras nyttiga idiot.
        Och allt fortsätter i tangentens riktning mot avgrunden.
        Att historiskt blunda för de verkliga och utstuderade förövarna bakom skeendena är missriktat.
        Att kritisera Israels agerande idag är en helt annan sak.
        Men även i det fallet bör man vara fortsatt kritisk mot det imperium som låg bakom Israelprojektet och som fortfarande är lika tyranniskt.
        När djupa staten enligt insiders i Israel arrangerar falskflagg med Hamas inblandat är det US/UK/Israel och antagligen även EU som medverkar. Oligarkin har gemensamma mål att kunna fortsätta parasitera och slå ner allt motstånd.

  • Ryssarnas geniala taktik – att defensivt låta de ukrainska styrkorna attackera ihjäl sig – har gjort att det AngloAmerikanska Imperiet (AAI) måste hitta på något annat, för att få fart på Tredje Världskriget. Därför beordrade man den sionist-skapade terrorgruppen Hamas (som bildades för att knäcka Yassir Arafats PLO och dess framgångsrika diplomatiska arbete i FN) att starta en offensiv och mörda israeler.

    Därmed har Israel fått sin ursäkt för att slakta palestinier, vilket självklart kommer att få arabvärlden att i sin tur gå till attack. Att AAI är helt medvetna om att detta scenario, med automatik, kommer att utspela sig, visar man genom att skicka 2 hangarfartyg till östra Medelhavet.

    Nu skulle det vara f-n, om det inte skall gå att få fart på VK3 i alla fall, trots misslyckandet i Ukraina.

  • Lusfräckheten är nu personifierad i ‘boris johnson’, krigsmånglaren o fjäskaren, psykopaten och sionistlakejen utan skam

  • Verkar som om dvärg-Uffe har satsat på fel dvärgpolare. Annars hade ju den ukrainska köttkvarnen varit en bra avstjälpningsplats för våra egna “svenska” Somali/arabiska-barnsoldater.

  • Får se om singel eller död kommer först för denna Västagent!? Suger nog rejält att vara Volodomyr nu…

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *