WikiLeaks bekräftar: Israeliskt regeringsdokument förespråkar tvångsavfolkning av Gaza

"Ur askan i elden"...

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 31 oktober 2023
- Torbjörn Sassersson red.
"Ur askan i elden" blir verkligheten för palestinierna om de tvångsförflyttas från ruinerna i Gaza till öknen i Sinai. Bilder. IDF och Google Maps
"Ur askan i elden" blir verkligheten för palestinierna om de tvångsförflyttas från ruinerna i Gaza till öknen i Sinai.

WikiLeaks har bekräftat att ett israeliskt regeringsdokument som förespråkar en tvångsavfolkning av Gaza och en deportering av dess invånare till Egypten är äkta.

Dokumentet publicerades först av den israeliska nyhetssajten Sicha Mekomit och uppmanar regeringen att upprätta en tältstad på Sinaihalvön i Egypten, som så småningom planeras att utvecklas till en permanent bosättning separerad från den israeliska gränsen genom en “steril zon på flera kilometer”.

Enligt planen skulle Gazas 2,3 miljoner invånare få höra att “det inte längre finns något hopp om att återvända till de territorier som Israel kommer att ockupera inom en snar framtid” och att “Allah såg till att ni förlorade detta land på grund av Hamas ledarskap”.

Tvångsavfolkning av Gaza

USA:s stöd kommer att vara avgörande för planens framgång, enligt dokumentet, skriver RT i artikeln: “Israel compiled ‘ethnic cleansing’ plan for Gaza”. Washington kan sätta “press på Egypten, Turkiet, Qatar, Saudiarabien och Emiraten att bidra till initiativet antingen med resurser eller genom att ta emot fördrivna personer”, konstaterar man och tillägger att Spanien, Grekland och Kanada också skulle kunna övertygas om att ta emot flyktingar från Gaza-remsan.

Enligt den föreslagna planen skulle Gaza bli israeliskt territorium.

Dokumentet togs fram av Israels underrättelseministerium, en avdelning som förbereder studier och policydokument för granskning av regeringen. Ministeriet leds av Gila Gamliel, en medlem av premiärminister Benjamin Netanyahus Likud-parti.

Källa: Wikileaks, 30:e oktober 2023


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Det verkar helt omöjligt att åstadkomma en fredlig lösning på konflikten som varat i 100 år. Både judar och palestinier vill ha hela området för sig själva. Hur löser man det?

  • Karl skriver: 31 oktober 2023 kl 18:08
   Egentligen inte så konstigt. I praktiken skulle det inneburit en de facto deportation av palestinierna till Egypten. Man ville alltså flytta ”Gaza-problement” till Egypten. Israels planer var naturligtvis kända redan då för dom själva.

   Sionisternas planer på att flytta den palestinska befolkningen till Egypten är en exakt kopia av nazisterna arbete 1933 till 1945 att flytta den judiska befolkningen i Tyskland till andra platser. Nazisterna uppmanade, ofta hotade, judar i Tyskland att lämna landet. Judarna fick ta med sig sin tillhörigheter och sina tillgångar en gång dom kunde visa att flyttningen var permanent.

   Vi skall även komma ihåg att befolkningen i Gaza redan, i strid med folkrätten, är förflyttade genom Sionisterna NAKBA, och enligt folkrätten, och deklarationen om de mänskliga rättigheterna, har rätt att återvända.

   Vi skall även komma ihåg att det är palestiniernas fiender som har stämplat Hamas som en terrororganisation, medan den alltmer gängse uppfattningen i världen nu är att det är en befrielse organisation. Vi har sett många exempel på detta förfarande genom nutidshistorien.

 • En lösning vore o återställa Palestinas gränser till innan 1947 och ge Ukraina till Israel där dom kan bygga upp sitt land utan konflikter, inte heller så krigiska mot ryska gränsen
  Man kan inte utrota ett helt folk eller skicka dom till Europa, vi har nog med Islamister som det redan är idag

 • Förflyttning av fokus från Agenda 2030 till religiositet. Vem drar paralleller med land-grabs i nedbrända samhällen på bl a Hawaii, Kalifornien etc, nedstängda skogsområden i Sverige osv?
  Welcome to the future of mankind…

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *