60 år sedan mordet på JFK – Vad läkarna såg

publicerad 23 november 2023
- Kristoffer Hell
JFK mördades 1963 i Dallas.
Vänster: Jacqueline Kennedy i den limousine president-paret färdades i Dallas, 1963. Höger: Jack Ruby mördar Lee Harvey Oswald.

Lagom till sextioårsdagen för mordet på USA:s president John Fitzgerald Kennedy, den 22 november 1963, presenterade regissören Barbara Shearer en dokumentär om mordet på JFK producerade av bland andra brittiska Channel 5 UK.

Filmen följer läkarna på Parkland Hospital på dagen för mordet från det JFK anlände till akutmottagningen tills dess presidentens livvaktsstyrka Secret Service, i strid mot lagen, tog JFK:s kropp till Washington D.C. utan att ha obducerats.

Dokumentären visar att JFK sköts framifrån, inte bakifrån av Lee Harvey Oswald, vilket den officiella konspirationsteorin ännu hävdar.

 

Referenser och relaterat


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
  • Allt/mordet (även på brodern, för han tänkte öppna upp allt när han blivit sk president). Allt handlade om kärnvapen, o inget annat. Finns km vis med text runt detta, och det är det enda som logiskt fungerar. Inget o bli upprörd över. Så är det baara, ook

    • Det handlade om kärnvapen, Kennedys fredssträvan med Sovjet och kontrollen över sedelpressen som FED inte ville släppa. Att CIA var inblandade med att fimpa honom är väl ganska så uppenbart.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *