Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

75%

75.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 25/4 kl 09:20.

Försäljningen av elbilar kan rasa 2024

publicerad 7 november 2023
Tesla Cybertruck med flak. Foto: Tesla.com
Elbilen Tesla Cybertruck

Fordonstillverkare larmar att elbilsförsäljningen bromsar in kraftigt när räntorna stiger eftersom höga räntor minskar köpen av elfordon, enligt Reuters.

Elfordonsförsäljningen växer fortfarande, men efterfrågan är inte proportionell med förväntningarna från biltillverkare och andra företag som har investerat stort i elbilar.

“Efterfrågan nästa år kan bli lägre än förväntningarna”, säger Lee Chang-sil, ekonomichef på batteritillverkaren LG Energy Solution och GM:s VD Mary Barra säger “vi vidtar omedelbara åtgärder för att förbättra lönsamheten för vår elbilsportfölj och anpassa oss till en långsammare tillväxt på kort sikt”.

Tidningen Företagaren skriver att Teslas VD Elon Musk förklarade i mitten på oktober varför han ändrat planerna för en ny fabrik i Mexiko.

“Jag är orolig över den höga räntemiljön vi befinner oss i” …

“Eftersom jag inte kan betona detta nog, att för de allra flesta som köper en bil handlar det om den månatliga betalningen. Om räntorna förblir höga eller om de stiger ännu högre, är det så mycket svårare för folk att köpa bilen.”

Scanias VD Christian Levin sa till SvD att: “den nya fabriken står klar men kunderna sviker”.


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq