Klaner i Södertälje infiltrerar Scania genom mutor till rekryteringsföretaget Randstad

Jan Norberg, selfie 2021-08-25 Jan Norberg är pensionerad konsult med en bakgrund inom svensk industri. Han är sedan några år bosatt i Portugal. Jan är en engagerad samhällsdebattör. Se lista på alla Norbergs artiklar.
publicerad 13 november 2023
- Jan Norberg
Jan Norberg 25:e augusti 2021, selfie
Scanias VD Christian Levin och Jan Norberg

Den 27 oktober 2023 blåste det upp till ännu en skandal inom Scania. Den här gången handlade det om hur rekryteringsföretaget Randstad för Scanias räkning endast anställer folk om de mutar rekryteraren.

Scania har som det verkar outsourcat sin rekrytering till Randstad som i sin iver att vara politiskt korrekta i sin tur har anställda med ”utländsk bakgrund”. En till synes ganska logisk förklaring då Södertälje är orten där huvudparten av deras tillverkning av lastbilar och bussar sker.

Södertälje behärskas som bekant idag av klaner med bakgrund i Mellanöstern. De har med Magdalenas Anderssons goda minne tagit över det politiska styret i staden.

Svenskt Näringsliv numera en sossetrogen institution

Det förefaller vara också industrins strategi att låta sig infiltreras av klanbaserade nätverk, åtminstone om man ser på den nu aktuella skandalen. Den självklara frågan inställer sig därför:

  • Varför detta maktövertagande kan ske rakt under näsan på oss svenska medborgare?
  • Varför reagerar inte Svenskt Näringsliv? Kan det vara för att de ser billig arbetskraft som en stor konkurrensfördel eller är det för att facket och sossarna ser dessa klanmedlemmar som trogen och lojal röstboskap?

Frågorna är många, men svaren väldigt få.

Massmedia lägger som vanligt locket på

Från massmedia hör man inget trots att flera veckor nu passerat och återigen styrs MSM av sina ägare att inte rapportera om saker som pekar på migranters olika former av grov kriminalitet.

Hur länge skall det dröja innan vårt svårt vilseförda svenska folk inser vad som pågår? Det är ju inte längre bara ett aktivt folkutbyte. Det handlar dessutom om ett maktövertagande på alla fronter, inom politiken, inom myndighetsvärlden och numera också inom näringslivet.

Vill vi svenskar ha denna korrupta och kriminella samhällsutveckling? Korruption och kriminalitet driver fram en samhällsutveckling som vi alla borde se om vi bara öppnar ögonen och tvättar bort det siktskymmande PK-löddret ur våra ögon.


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: Randstad