Kulturell konfrontation på buss mellan en invandrad och en utvandrad

Mannen greps av väktare...

Jan Norberg, selfie 2021-08-25 Jan Norberg är pensionerad konsult med en bakgrund inom svensk industri. Han är sedan några år bosatt i Portugal. Jan är en engagerad samhällsdebattör. Se lista på alla Norbergs artiklar.
publicerad 9 november 2023
- Jan Norberg
Temabild: Jan Norberg och man med svart skägg (fotomodell)
Temabild: Jan Norberg och man med svart skägg (fotomodell, ej relaterad till artikeln).

Jan Norberg hamnade nästan i slagsmål med en man med “ganska långt svart skägg” på en buss i Stockholm. Norberg berättar på telefon att orsaken som fick angriparen att koka över var för att Norberg och en annan resenär beklagat sig över den migrantrelaterade gängkriminaliteten i Sverige.

Norberg förklarar:

Jag hade för ett tag sedan den tråkiga plikten att närvara vid en begravning av en nära vän som dött hastigt, med ledsamhet i sinnet anträdde jag resan till Sverige. I ett gråkallt Sverige i oktober satte jag mig på en buss från en av Stockholms södra förorter för vidare transport med slutdestination Arlanda.

Jag tog plats på ett säte där man sitter två och två mittemot varandra där det redan satt en kille som såg min lilla kabinväska. Han började fråga om jag var på väg någonstans. Jag berättade om mitt tråkiga ärende och vart jag var på väg.

Min medpassagerare började då prata om att Sverige inte ”bara” har ett kallare klimat än det sydeuropeiska land dit jag flyttat för snart 9 år sedan. På det sättet var vår konversation igång om hur Sverige utvecklats sedan jag lämnat Sverige.

Hotade två lugnt samtalande resenärer med våld

Ofrånkomligt gled vår diskussion in på hur mycket ”kallare” Sverige blivit vid sidan av det rent klimatmässiga. Efter ett par minuters samtal reser sig plötsligt en man från sätet framför oss och kräver att vi ”håller käften”, när jag frågar om vi samtalat för högt skriker han till svar att vi inte har en aning om vad vi pratar om och att det är därför vi skall ”hålla käften”.

Jag behöll mitt stoiska lugn och påpekade att det är vår grundlagsenliga rätt att samtala och uttrycka våra åsikter, alldeles oavsett om vi befinner oss på en buss eller om samtalet sker i en mindre publik miljö. Då brister det för mannen som rest sig stående och han höjer sina knytnävar och måttar för ett utfall mot oss båda.

Jag påpekade då lugnt att detta med största sannolikhet spelats in av den kamera som satt uppsatt strax bakom den nu alldeles rasande mannen. Han brydde sig inte särskilt utan fortsatte skrika och hota oss båda, men när han hunnit fundera under cirka en minut insåg han att det inte bara fanns kameror i bussen. Det fanns ju också massor av vittnen.

Greps direkt på busshållplats

Resan fortsatte och vi två som satt mittemot varandra fortsatte vårt samtal och bussen gled så småningom in vid ändhållplatsen. Något förbryllad ser jag då två väktare utanför bussen när vi skall stiga av. De omhändertar snabbt och resolut mannen som uttryckt hotelser och uppträtt aggressivt.

Mig tar de åt sidan med frågan om jag vill anmäla den hotfulle mannen. Jag frågar då vilken sannolikhet en sådan anmälan kommer att leda till en polisutredning och en vidarebefordran till åklagaren för åtal.

De båda väktarna suckar då tungt och medger att denna anmälan med sannolikhet gränsande till visshet skulle komma att läggas ned. Vi enas därför ganska snabbt om det relativt meningslösa att uppta en anmälan.

Däremot upprördes jag av vad väktarna sa lite i förbigående, nämligen att denna individ som hotat och bråkat vid en anmälan får mina personuppgifter och att dennes kriminella kompisar då kan leta rätt på mig för en mer ”fysisk” vedergällning.

Jag informerade då att de i så fall måste ta hjälp av sina internationella kumpaner någonstans i södra Europa då jag som sagt inte längre bor i det multikulturella och mycket våldsamma Sverige.

Att på ort och ställe uppleva Sverige av idag blev en slags bekräftelse på mitt fosterland sedan ganska länge upplever början av ett inbördeskrig baserat på härkomst, för jag behöver väl knappast påpeka att den våldsbenägne och synnerligen aggressive mannen var kortklippt med ganska långt svart skägg och av arabiskt ursprung.

Brrr, så kallt Sverige blivit på grund av den massimmigration vi upplevt under cirka 40 år.

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Jag är intresserad av informationen den skäggige sa att övriga inte hade en aning om. David Lester Straight sa i en föreläsning att USA lärt Mossad hur man frigör barn från slavhandel och slakt i tunnlarna under arabstater och hur shippingföretagen stoppas i hamnar likt Hillary Clintons Evergreen, se några år sedan. Ni vet väl att år 1999 isolerades stamceller från 12 veckor gamla foster och därefter gick Epstein in i business på sin sjuka ö. De rika vill leva förevigt och de har gjort sig till kannibaler för att uppnå det. Om ni bara visste.

 • Varför får inte svenska folket sparka de 348 (- Elsa Widding, den ende folkvalde) GÄNGKRIMINELLA som sitter i den s k RIKSDAGEN?
  Läser just nu Nya Tider´s fantastiska referat i från folkomröstningen i Sjöbo 1988.

 • Så väktarna medverkar alltså till att avskräcka folk från att anmäla hotelser?
  Att persondata lämnus ut till förövaren är förmodligen helt lagenligt.
  Men eftersom samma rättsväsende inte har resurser att lagföra dem som hotar enligt Norbergs redogörelse är det i så fall rättsväsendet som genom att följa lagen förstärker hotet mot medborgarna.
  Rättsväsendet som ett verktyg i övergången från rättssamhälle till gangstersamhälle.
  Jag har själv varit med om att efter att ha uttryckt kritik relaterad till invandring blivit provokativt fotograferad och symboliskt dödshotad genom att man pedagogiskt la ut en hängsnara i min väg.
  Detta kan inte ha skett spontant och jag antar att det är NATO/USA och dess vasaller här som möjliggjorde för dessa eliter att koordinera sina underordnade hantlagare att utföra uppdraget.
  Vi är, som jag ser det, under imperiets ockupation och under lång tid har våra politiker företrätt imperiets intressen inte befolkningens.
  Men jag har förståelse för att Jan väljer sina strider.

  • Jag instämmer sånär som på en punkt, den om att detta är orsakat av Nato/Usa och dess vasaller.

   Ok att det är olika onödiga krig som indirekt orsakat massinvandringen, men det är det personliga ansvaret som alldeles oavsett allt annat måste räknas i en situation som denna.

   Araber är generellt avsevärt mer våldsbenägna och det är sannolikt den svenska flatheten att tystna och inte ta striden som gör att dessa arabiska våldsdyrkare ser sig i stånd att vräka ur sig den här typen av okvädelser.

   Att flertalet av dessa våldsverkare dessutom dyrkar Islam som är en våldsideologi gör att inbördeskriget nu har tagit fart på allvar i Sverige.

   Jag är glad att slippa se eländet annat än vid besök i mitt fädernesland.

   • Allt detta har planerats sen hundra år tillbaka. Brittiske Fabianen George Bernard Shaw sa att framtiden tillhör blandrasen inte den unge junkern.
    Soros som lockat stora invandrarströmmar och delat ut instruktioner för hur de ska få förmåner är en torped som samarbetar med övriga eliterna. Och US/UK/NATO och globalisterna är samma gäng. De olika rubrikerna underlättar för att fösa in rekryter i var sin fålla men alltihop är sammanvävt.
    Det enda som är äkta och sunt finns utanför väst.
    I Kina finner de sig inte i sånt här, men USA-kramande Sverige dukar under.

 • Det var trist Jan, och även med din väns bortgång. Och nog bra att du inte gjorde en anmälan (samt inte gav individen en välförtjänt smäll för då hade det nog blivit spjället eftersom du är svensk), för inte osannolikt hade de fått hjälp att leta upp anmälaren.

  Hjälp av de som ‘öppnat Sveriges hjärta’ att massmigrera Sverige till ekonomiskt sönderfall, kvadda länderna som av sogkrigen braindrainas och göra svenskar till självhatare om de inte omfamnar ‘politikernas’ sogorderutförande (georg soros sa, y-tubvideon raderad men artikeln finns på Vaken.se, att Sverige ska förstöras. Precis som nethanjahuu sa om Usa). Sog, som i sionist ockupational government och som äger i princip varenda ‘politiker’ i väst, inkl sd (och vill inte skriva ut vad s står för, men det är iallafall inte Sverige), och som bistått i uppsökandet av en anmälare..

  • Tack Jonny för din empati, jag blir allvarligt ledsen och störd över hur vi kan låta detta bara pågå dag för dag.

   Betr George Soros så håller jag helt med dig, denne satanist har fingrarna i snart sagt alla syltburkar där han förmår trä ned sina smutsiga fingrar. Glöm inte att han var den som lyckades spekulera mot den svenska kronan så att Calle Bildts dåvarande riksbankschef Bengt Dennis momentant höjde räntan till 500 %.

   Vi måste få stopp på globalisternas framfart samt sätta igång ett mycket omfattande återvandringprogram där vi först släpar ut alla araber och islamister.

   • Tack själv. Oja, 500%..det glöms aldrig. Såg att NewsVoice stängt kommentarsfältet runt en viss familj + en till (offentligt) verksam i vårt land (på tal om fingrarna i syltburken). Jag förstår Newsvoice, och vi vet vad som hänt Fria Tider och Nya Dagbladet så det är ett klokt beslut. Men ‘familjerna’ får möjlighet att agera ‘oskyldigt’ och dolt (som de är vana vid) och som det passar ‘dom’..som om de inte har en aaning om vad som händer.

    I sin egen media whitewashar de sig som om de är frikopplade från vad som sker, t ex i Sverige el för den delen i väst, och större delar av världen, men där nu motståndet byggs upp. Till en hög kostnad om det brakar loss.

    Att Sverige kunnat hamna i den situation du upplevde, är en process som inleddes redan på -70talet och det vet vi (Sverige skaa bli ‘mångkulturellt, jmf Paidea och vem som förestår den organisationen).

    Har själv invandrarbakgrund och när min ena förälder kom hit, handlade det inte om ‘mångkulturalism’, utan om att göra rätt för sig och för Landet. Idag är det en en massmigration, för att kvadda. Inte bygga upp. Och det vet ‘dom’

 • “We shall overcome” sa en bekant Friggebo(d) en gång och fler har därefter upprepat liknande “mantran” (Toblerone) men fortsatt hjälpa människor hit där alltfler av dem undrar om deras nya “hem” mer börjar likna “ur askan i elden”!

  Gemensam kultur är det viktigaste kittet i ett väl fungerande samhälle oavsett hur lika vi människor är på det basala planet. Identitet och trygghet upplever vi bäst tillsammans genom gemensamma värderingar, inte nödvändigtvis att en annan (grund-) värdering är bättre en någon annan utan återigen; gemenskap handlar mycket om känslor av samhörighet än rationellt förnuft.

  Sverige är inte minst kulturellt det mest extrema och progressiva landet världen och har valt en massinvandring av vanligt folk från en kultur(er) med diametralt och extremt andra erfarenheter och värderingar. God vilja och ett av världens mest toleranta folk räcker tydligen inte till att överbrygga dessa skillnader! Förutsättningarna ännu sämre när vi inte heller bor tillsammans. Dessutom är vi svenskar svåra att få kontakt med och har en mängd osynliga sociala koder som är svåra för utomstående att tolka för att inte säga inbjudande till att feltolka. Inte undra på att det finns gott om hat mot oss bland yngre nysvenskar som helt saknar svenska vänner och därmed oförståelse för hur och varför vi “fungerar annorlunda”.

  Man ska inte skylla allt på våra politiker men i detta fall är det uppenbart. Dessutom när vissa partier haft för avsikt att politiskt sko sig på massinvandringen som kortsiktig valboskap.

  • Visst kan vi huvudsakligen skylla på våra politiker men i grund och botten är det vi svenskar som vid varje val röstar fram dessa politiker.

   Som man bäddar får man ligga, men hur gör vi när alla möjligheter till ändringar är uttömda och islamisternas kalifat etablerat sig också inom politikens kretsar???

   • Har kommit till insikt om att det faktiskt är medborgarna som skapar det svenska samhället. Sedan påstås det att sammansättningen i riksdagen ska återspegla folket i vårt land så då förstår man ju att viljan, intellektet och kunskapen inte är den bästa så då blir det så här. Självklart fråntar detta inte politikernas ansvar för de är ju fortfarande korrupta och agerar i de flesta fall inte för medborgarnas bästa, faktiskt tvärt om.

   • Jo Jan men vi röstar bara vart 4′ år. Och om vi upptäcker att vi röstat fel måste vi reagera och likt vänstern göra våra röster hörda. Eller som fransmännen som brukar agera på gatorna. Beror vårt fega sinnelag (konflikträddhet) på att vi haft och har det för bra? Och beror det i sin tur på politiken? Svårt att säga men på senare tid, säg 30 år, beror det också till stor del på media då de flesta idag sällan söker den politiska sanningen medan MSM tagit ställning för politiska diskurser istället för att allsidigt och objektivt spegla motsatser och divergerande politiska åsikter. Ett svar är förstås globaliseringen och maktkoncentrationen i näringslivet vilket även inkl media. Nationalism har officiellt i Sverige mest associerats till idrott eller om vi utmärker oss inom något särskilt varför man idag i globaliseringen vill utmåla vanlig sund nationalism till extremism. Och det är definitivt våra politiker och medias fel.

    Idag är det ånyo dags för svensk tradition; denna gång från juristen Strömmer;

    https://www.dn.se/sverige/gunnar-strommer-vi-har-varit-aningslosa-som-land/

    Varför inte istället säga som det är?

 • Självklart ska vi anmäla menar myndigheter och politiker så att “buset” kan åtgärdas.
  Att verkligheten är något annat har de tydligen inte ännu begripit.
  Bra att behålla lugnet i vetskap om kameraövervakningen.
  Vad hade hänt om det hela hade gåt över till handgemäng? Skyldighet för väktarna att ta de involverades personuppgifter? Klart man inte slår tillbaka då om resultatet blir att få hela “släkten” på sig.Föredömligt av väktarna att vara på plats vid ankomst och även informera om vad som gäller. Finns ju mer att säga men det räcker så.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *