Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

40%

40.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 23/4 kl 09:30.

Laura Matsue: Du kan inte väcka omedvetna människor – Det är en fas i deras själsutveckling

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 8 november 2023
- Torbjörn Sassersson
Laura Matsue, pressfoto
Laura Matsue

Laura Matsue får ofta frågan om hur man kan väcka omedvetna människor. Enligt hennes livsfilosofi är flockmentalitet en fas i deras själsliga utveckling. De kan inte tvingas att inse hur världen verkligen fungerar och de kommer att hålla fast vid kollektivets konsensus till dess att de själva väljer förändring.

Laura Matsue förklarar:

Hur kan jag väcka mina vänner och min familj? Jag ska svara på den här frågan som jag får hela tiden med ett svar som människor ibland inte gillar att höra, men jag ska förklara varför jag tror att svaret är sant.

Inom evolutionär astrologi, långt tillbaka på 90-talet, när en kille som heter Jeffrey Wolfgreen grundade denna typ av astrologi, vilket är den typ av astrologi som jag utövar, uppgav han att 70% av befolkningen lever i ett konsensustillstånd, vilket i princip är en flockmentalitet.

Så dessa är de bokstavliga NPC-människorna* i världen. De bildar inte oberoende tankar. När de vill veta vad deras åsikter är om vissa ämnen, ser de bara till den yttre världen. Så den här typen av människor tenderar att bli de mest förolämpade av alla när du presenterar vissa åsikter för dem som finns utanför deras paradigm, eftersom deras övertygelser representerar omedvetna trygghetsbehov.

De får omedvetet trygghet genom att lita på massmedia, kändisar, experter, regeringen. De kan i princip inte tänka själva, så de söker trygghet och outsourcar sina åsikter till den yttre världen.

Att gå från denna flockmentalitet till nästa steg, som är ett individualiserat tillstånd, är faktiskt ofta en traumatisk process, för istället för att lita på den yttre världen som du alltid har gjort, regeringen, myndigheterna osv, måste du istället lära dig att lita på dig själv och ett inre vägledningssystem.

Och för att kunna göra det måste du genom en process bryta ner och omintetgöra mycket av det du trodde var sant om dig själv och världen. Så det här är en riktigt alienerande och ensam process. För att upptäcka vem du är så måste du till att börja med separera dig från flocken.

Saken är den att du faktiskt inte kan tvinga människor ur detta tillstånd. Det måste komma från en inre kallelse. Det måste komma från dem själva. De måste inse att det finns något annat inom dem som inte kan förklaras av experten, vetenskapen, kändisar eller regeringen.

Enligt min åsikt krävs det verkligen en viss mognad i själen för att ens vilja gå den vägen eftersom det inte är enkel. De flesta människor kommer faktiskt att vägra sin individualisering om och om igen eftersom deras omedvetna trygghetsbehov av att stanna kvar inom konsensus är så stark.

Så du behöver inte hata dem för det. Det är faktiskt ett nödvändigt steg i deras egen själsliga utveckling och det är därför som alla försök att väcka sin familj, sina vänner och andra i allmänhet nästan alltid är ett misslyckat projekt.

Egentligen tycker jag att det bästa du kan göra i dessa tider är att fokusera på din egen själsutveckling och hitta något unikt inom dig själv som du kan föra tillbaka till världen. Anledningen till att jag säger så är att det faktiskt är de mest individualiserade och andliga människorna som skapar nästa konsensus.

De gör inte detta genom att kraftfullt försöka väcka de människor som sover. De gör det genom att föra tillbaka sin sanna essens, sin sanna natur och sina själsgåvor tillbaka till konsensus, där de kan lyfta upp, inspirera och visa människor att det finns ett annat sätt att leva.

Texten är extraherad från en video och därefter översatt. Källa: Laura Matsue på X.

* En icke-spelbar figur (NPC, non-player character) är en figur som styrs av spelledaren i ett rollspel eller som inte styrs av en människa i ett datorspel. I datorspelen är det spelets programmering som avgör hur figurerna beter sig.

Laura Matsue (Lauramatsue.com) arbetar med astrologi, somatiska terapeutiska metoder, meditation och esoterik för att hjälpa människor att leva i linje med sin största potential. Matsue har Cosmic Matrix Podcast med sin man Bernhard Guenther.


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq