Youtube smygavvecklar NewsVoice Youtube-kanal

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 15 november 2023
- Torbjörn Sassersson
Torbjörn Sassersson, selfie, 13 juli, 2023.
Torbjörn Sassersson, selfie, 13 juli, 2023.

Idag kom ett meddelande från “The YouTube team” som kryptiskt meddelar: “Från och med nu har din kanal [NewsVoice] inte tillräcklig kanalhistorik. Den har förlorat åtkomst till avancerade funktioner. Detta kan ha hänt eftersom din kanal inte följde våra riktlinjer för gemenskapen”.

Trots att NewsVoice-kanalen funnits i 8 år sedan 2015 och har 316 videor som publicerats regelbundet över tid uppger Youtube att NewsVolice inte har en “tillräcklig kanalhistorik”, men den egentliga orsaken verkar vara att administrationen anser att NewsVoice stridigt mot plattformens “Community Guidelines” i det förflutna.

Den senaste överträdelsen gällande dessa guidelines (“överträdelser av kanalpolicyer”) skedde så långt tillbaka som den 21 november 2021, enligt Youtube. Det gällde en inspelad presskonferens där två svenska läkare uttalade sig kritiskt om covidstatistiken.

Efter 2021 har det emellertid förkommit några så kallades “strikes” mot kanalen på grund av liknande videor som den ovan nämnda. Dessa har plockats bort av Youtube dvs censurerats.

Trots att de tagits bort låter Youtube team tidigare straffcensurer utgöra själva orsaken till nya bestraffningar.

Vi har rätt att slå dig i framtiden eftersom vi slagit dig tidigare, verkar de resonera.

Vi har förutsett dessa problem med Youtube och därför finns samtliga Youtube-videor speglade på vår kanal på Odysse. Besök Odysee för att se samtliga videor inkl de censurerade.

Vi finns även på Rumble där den mest tittade videon är en med dr Robert Malone, en video som setts runt 980,000 gånger! Samma typ av video på Youtube kan ofta få runt 10,000 tittare i bästa fall, innan algoritmerna slår till (min spekulation) för att skugga videon från intresserade.

NewsVoice har under 2023 upplevt de mest svåra ekonomiska situationerna någonsin, bortsett från de tre första åren (2011-2015).

Vi får inga presstöd från mediemyndigheten MPRT trots kostsamma stödprocedurer som inbegriper auktoriserad revisor. Youtube har sedan länge tagit bort annonsintäkterna och Facebook meddelar att de skuggbannar mina Facebook-sidor för mig privat och NewsVoice, nu senast i 90 dagar fram till den 24:e januari 2024.

Det känns inget kul att be om stöd hela tiden från läsarna så jag undviker det, men nu är det tredje perioden under 2023 med ett stort underskott.

De som redan stödjer oss ska hålla i sina pengar, tycker jag. Men de som tidigare inte gett stöd och som under flera år läst NewsVoice artiklar och sett våra videor, som alla är gratis, kanske kan tänka sig att donera 20 kronor per månad. Kolla in vår donationssida för olika valmöjligheter.

Låt oss hålla liv i NewsVoice oberoende nyhetsförmedling, våra reportage och debattfora.

Torbjörn Sasssersson, grundare och redaktör, NewsVoice

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Vad är globalisterna rädda för egentligen? Deras hjärntvätt funkar ju utmärkt trots fria medier.
  Nu har vi ännu en omgång med frivilliga som är i färd med att ovetandes förkorta sina liv.
  2025 lär bli ett mörkt år…

 • Jag har sagt det förut,lägger 50 spänn i månan var till Newsvoise, + 3 4 andra altenativ media som jag tycker är värda stöd.Ni är otroligt viktiga för samhället! Så att sanningen kommer fram.

 • Tja, varför har en nyhetstidning nyheter överhuvudtaget, kan man ju fråga sig då.

  Många har efterfrågat dessa videoklipp. 980,000 visningar på det mest tittade.

  Jag undviker att ta bort kommentarer och/men ser till att de rimliga kommentarsreglerna efterlevs. Testa att driva ett forum så får du se hur det är. Till och med Flashback tar bort kommentarer och hela användarkonton, på måfå dessutom.

 • 980 000 visningar!

  Om alla pytsat in en krona så hade ju fyra årslöner varit tryggat.

  Själv har jag 300 kr kvar på kontot så får väl vänta tills pengarna kommer innan det blir en donation till.

  Träna lite på förmiddagen och lyssna på Russel Brand på youtubekanalen The diary of a CEO. Känns dubbelt! Mycket bra grejer på youtube, men man göder ju mostret var gång man använder det.

  Vore youtube en människa så vore det ju en narcissistisk, mytomanisk manipulerande psykopat.

  Förmodar alla som har en kanal har en medberoende relation med psykopaten youtube. I början var ju kanalen autentisk, sen svaldes youtube av monstret och blev tidernas bästa propagandakanal. En sjuk cirkus där alla är rädda för att säga sanningen, för då kan pappa alkolisten bli arg och ge en en reprimand. Är man inte snäll får man sitta på sitt rum och vara tyst.

 • Haha, ‘riktlinjer för gemenskap’..vilka riktlinjer mer än rule by order, och vilken gemenskap..mer än tillhörande löjliga familjen.

  Ingen förlust Newsvoice, tvärtom en komplimang och hedersbetygelse till Er. Den lögn-, propaganda- och skitsajten gjorde likadant mot Corbett Report, Sgt Report och åtskilliga tusen andra sanningssägare, och de letade sig istället till andra plattformar där de fortfarande är kvar. Ju fler som lämnar ytuben, desto bättre för samtalsklimatet

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *