Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

75%

75.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 25/4 kl 09:20.

Youtube smygavvecklar NewsVoice Youtube-kanal

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 15 november 2023
- Torbjörn Sassersson
Torbjörn Sassersson, selfie, 13 juli, 2023.
Torbjörn Sassersson, selfie, 13 juli, 2023.

Idag kom ett meddelande från “The YouTube team” som kryptiskt meddelar: “Från och med nu har din kanal [NewsVoice] inte tillräcklig kanalhistorik. Den har förlorat åtkomst till avancerade funktioner. Detta kan ha hänt eftersom din kanal inte följde våra riktlinjer för gemenskapen”.

Trots att NewsVoice-kanalen funnits i 8 år sedan 2015 och har 316 videor som publicerats regelbundet över tid uppger Youtube att NewsVolice inte har en “tillräcklig kanalhistorik”, men den egentliga orsaken verkar vara att administrationen anser att NewsVoice stridigt mot plattformens “Community Guidelines” i det förflutna.

Den senaste överträdelsen gällande dessa guidelines (“överträdelser av kanalpolicyer”) skedde så långt tillbaka som den 21 november 2021, enligt Youtube. Det gällde en inspelad presskonferens där två svenska läkare uttalade sig kritiskt om covidstatistiken.

Efter 2021 har det emellertid förkommit några så kallades “strikes” mot kanalen på grund av liknande videor som den ovan nämnda. Dessa har plockats bort av Youtube dvs censurerats.

Trots att de tagits bort låter Youtube team tidigare straffcensurer utgöra själva orsaken till nya bestraffningar.

Vi har rätt att slå dig i framtiden eftersom vi slagit dig tidigare, verkar de resonera.

Vi har förutsett dessa problem med Youtube och därför finns samtliga Youtube-videor speglade på vår kanal på Odysse. Besök Odysee för att se samtliga videor inkl de censurerade.

Vi finns även på Rumble där den mest tittade videon är en med dr Robert Malone, en video som setts runt 980,000 gånger! Samma typ av video på Youtube kan ofta få runt 10,000 tittare i bästa fall, innan algoritmerna slår till (min spekulation) för att skugga videon från intresserade.

NewsVoice har under 2023 upplevt de mest svåra ekonomiska situationerna någonsin, bortsett från de tre första åren (2011-2015).

Vi får inga presstöd från mediemyndigheten MPRT trots kostsamma stödprocedurer som inbegriper auktoriserad revisor. Youtube har sedan länge tagit bort annonsintäkterna och Facebook meddelar att de skuggbannar mina Facebook-sidor för mig privat och NewsVoice, nu senast i 90 dagar fram till den 24:e januari 2024.

Det känns inget kul att be om stöd hela tiden från läsarna så jag undviker det, men nu är det tredje perioden under 2023 med ett stort underskott.

De som redan stödjer oss ska hålla i sina pengar, tycker jag. Men de som tidigare inte gett stöd och som under flera år läst NewsVoice artiklar och sett våra videor, som alla är gratis, kanske kan tänka sig att donera 20 kronor per månad. Kolla in vår donationssida för olika valmöjligheter.

Låt oss hålla liv i NewsVoice oberoende nyhetsförmedling, våra reportage och debattfora.

Torbjörn Sasssersson, grundare och redaktör, NewsVoice


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq