Stort tack till alla läsare och annonsörer som nu säkrat verksamheten tom juni! / Redaktionen
100%

106.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 1/5 kl 14:30.

Net Zero Kannibalism? Greenpeace medgrundare dr Patrick Moore kommenterar

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete (inkl granskningar, utlandsreportage) genom att annonsera, donera eller sponsra.
publicerad 17 december 2023
- NewsVoice redaktionen
Dr Patrick Moore
Dr Patrick Moore.

The New American frågade 2019 Greenpeace medgrundare, Dr. Patrick Moore, om hans tankar kring Net Zero och The Green New Deal. Svaret var chockerande, men kan idag vara mer aktuellt. Är det snart dags för Net Zero Kannibalism?

I en exklusiv intervju av Alex Newman för The New American kritiserade Greenpeace medgrundare Patrick Moore kraftigt den “Green New Deal” som föreslagits av kongressens demokrater, ansåg att det var ett “recept för massjälvmord” och dubbade det till det “mest löjliga scenario jag någonsin hört”.

“Varför skulle någon rösta för något som skulle leda till att nästan alla människor på jorden skulle dö?”.

“Det skulle i princip starta en kannibaliseringsprocess bland den mänskliga arten, eftersom maten inte längre skulle kunna levereras till butikerna mitt i städerna.”

Patrick Moore varnade vidare för att de “helt befängda” åtgärder som beskrivs i planen, om de genomförs, kan få amerikaner att tillgripa kannibalism i ett desperat försök att avvärja svält, en situation som han ansåg vara oövervinnelig.

De allvarliga varningarna sträckte sig bortom Moores perspektiv, eftersom andra experter, inklusive Craig Rucker, verkställande direktör för miljögruppen Committee for a Constructive Tomorrow (CFACT), uttryckte oro över det föreslagna “gröna” initiativet i kongressen.

Rucker drog paralleller till sovjetiska femårsplaner och karakteriserade Green New Deal som ett “recept för katastrof” som kan få långtgående och katastrofala konsekvenser.

Hela intervjun: Green New Deal a “Recipe for Mass Suicide,” Says Greenpeace Co-Founder

Professor Magnus Söderström diskuterar Net Zero Kannibalism
Professor Magnus Söderström diskuterar Net Zero Kannibalism, 3 Sep 2019. Photo: TV4

Net Zero kannibalism i Sverige

Under 2019 marknadsförde SVT, den statligt finansierade svenska public service-TV-kanalen, neo-kannibalism som lösningen på problemen med klimathot, hållbarhet och atmosfärisk koldioxid.

Samma dag intervjuade Kanal 4 (TV4.se) Magnus Söderlund, beteendevetare och professor i marknadsföring, om att äta människokött. Han hävdade vikten av att på allvar undersöka möjligheten för människor att äta döda människor. Han tar upp tabun.

“Det första är att den människa som ska ätas måste vara död. Det är ganska normalt när man äter människor, och döda människor är redan ett tabu i sig, även om det begreppet är manipulerat, i den meningen att människor dödar varandra ganska vilt…”

Magnus Söderlund fortsätter med att säga att dessa problem kan hindra människor som vill ta sig in på marknaden för människokött. I slutet av intervjun vidhåller han allvaret i att äta människokött eftersom det kan vara lösningen på hållbarhets- och klimatfrågor.

Ämnet skrattades åt 2019, men 2023 kanske tiden börjar bli mogen för människokött, enligt klimataktivisterna.

Hur blir det med barnen?

Många etiska, ekonomiska och praktiska frågor dyker upp i kölvattnet av detta drag av köttätande föregångare. Vem får äta vem? Kan familjemedlemmar äta sina egna? Vad skulle priset vara för människokött? Kommer det att finnas prisskillnader beroende på donatorns kvalitet och ålder? Skulle den döda kroppen av en svensk statsminister vara tillgänglig på den öppna köttmarknaden och hur är det med barnen?

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq