Slovakien nobbar WHO:s Pandemiavtal

publicerad 7 december 2023
- Kristoffer Hell
Robert Fico och Tedros Adhanom Ghebreyesus
Robert Fico och Tedros Adhanom Ghebreyesus. Montage: NewsVoice

Slovakiens nyvalde premiärminister Robert Fico kungjorde nyligen att Slovakien inte kommer att godkänna det globala pandemiavtal som världshälsoorganisationen WHO arbetar på att få till stånd under 2024.

Om avtalet blir av, ger detta diktatoriska möjligheter för WHO att detaljstyra injektionstvång, utegångsförbud, munskyddstvång och andra åtgärder i WHO:s medlemsländer över hela världen.

Robert Fico i ett tal för Slovakiens socialdemokrater:

“I dag har det visat sig att vårt frihetsperspektiv, rörande regeringens åtgärder mot Covid, som utgjorde grova kränkningar av mänskliga rättigheter, var korrekt och berättigad. Den enda studien efter den andra bekräftar de skandalösa konsekvenserna av massvaccinationer med otestade experimentvaccin.”

Fico kungjorde öven sin avsikt att som premiärminister tillsätta en statlig utredning över vad som faktiskt skedde åren 2020-2021, inklusive de finansiella arrangemangen bakom covidinjektionernas era.

NewsVoice har tidigare rapporterat om varningarna för WHO:s pandemiavtal.

Den svenska riksdagsledamoten Elsa Widding om pandemiavtalet:

“Man försöker kuppa igenom beslutet. WHO kommer att få rätt att utlysa ett så kallat internationellt hot mot människors hälsa, vilket då ger WHO extraordinära befogenheter över länder och deras befolkningar.”

Trots att händelsen har stort allmänintresse har de svenska statsmedierna SVT och SR ännu inte rapporterat om det.

Robert Fico den 19 november 2023:

 

 

Referenser och relaterat


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Ett land att fly till i alla fall. Nu måste våra totalt korrumperade politiker agera för folkets bästa och inte för vaccin bolagens bästa.

 • Den svenska riksdagsledamoten Elsa Widding är mig veterligen den enda i riksdagen som försöker väcka debatt om det stundande pandemiavtalet, vilket säger en hel del om moral och inställning hos “våra” så kallade förtroendevalda.

  Massmedia tiger stilla om de konsekvenser som ett sådant avtal med stor sannolikhet skulle föra med sig och angriper istället Elsa Widding på alla tänkbara direkta och indirekta sätt i syfte att förlöjliga och förringa det hon framför och på så sätt bana vägen för ett debattlöst antagande av den i mina ögon mest genomgripande förändring av människors frihet i vårt land sedan hundratals år tillbaka.

 • Normalt brukar Visegradländerna “hålla ihop”. Så kan det tänkas att Polen, Tjeckien resp Ungern också lägger in om “undantag”. Vill minnas att något Balkanland också meddelat att de inte ansluter sig.

  BRICS-länderna lär knappast ansluta sig. Klokt av dem.

  Om Sverige ansluter sig är det viktigt att se till att det finns någon klausul för utträde utan grova (orättvisa) böter.

 • Robert Fico är en hjälte som sätter Slovakien och dess folk först. I Sverige har vi bara korrumperade syltryggar till politiker, alla riksdagspartier inkluderade.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *