Stort tack till alla läsare och annonsörer som nu säkrat verksamheten tom juni! / Redaktionen
100%

106.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 1/5 kl 14:30.

Den extremkristna rörelsen driver USA:s militärmakt mot Armageddon

Kommentar

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 14 februari 2024
- Torbjörn Sassersson
Pastorn Robert Jeffress tror på Armageddon kommer att ske.
Pastorn Robert Jeffress predikar att Armageddon kommer att ske.

I USA är den extremkristna rörelsen en farlig maktfaktor som bokstavligen ber för jordens undergång för att Jesus ska återkomma. Dokumentärfilmaren Tonje Hessen Schei undersöker de väckelsekristnas inflytande i USA:s politiska landskap i sin film “Praying for Armageddon”.

Filmen pekar särskilt ut Donald Trump som den potentiellt farligaste mannen i världen på grund av att hans väljarskara delvis består av extremkristna, men filmen undviker att konstatera att Joe Biden-regeringen verkar drivas av samma religiösa fanatiker. På det viset blir filmen en politisk inlaga inför det amerikanska valet hösten 2024.

Filmen är ändå en mycket viktig väckarklocka för den visar hur den amerikanska krigsmakten, sannolikt oavsett vilken president som sitter i Vita Huset, är världens mest destruktiva kraft eftersom den är så paradoxalt inriktad på att skapa en undergång för att rädda världen från ondska.

Denna kristna militärmakt har för övrigt NATO som en spjutspets djupt in i Europa. NATO används nu som motor för att starta ett krig mot Ryssland och på sikt kanske även Kina, två länder som pekas ut som “onda”, en krigshets påhejad av både svenska politiker och journalister i systemmedia.

Den extremkristna rörelsen drivs av Bibeln

Tidningen Fokus skriver att tre mil nordost om den israeliska premiärministern Benjamin Netanyahus privata bostad på Medelhavskusten, i riktning mot Iran, ligger berget Megiddo, även känt som Armageddon. Bibeln pekar ut denna plats som slagfältet för den slutgiltiga striden mellan gott och ont.

Filmen “Praying for Armageddon” finns att se på SVT Play (I väntan på Armageddon) till och med 1:a oktober 2026.


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq