Gränskonflikten i USA eskalerar – Texas och Florida gör uppror mot Biden-regeringen

Republikanska guvernörer från 25 delstater stödjer Texas

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 3 februari 2024
- Torbjörn Sassersson red.
1000-tals afrikaner och asiater har tagits till Mexiko för att komma in i USA. Privat video
1000-tals afrikaner och asiater har tagits till Mexiko för att komma in i USA.

Ron DeSantis guvernör i Florida ska skicka Floridas nationalgarde för att hjälpa Texas eget nationalgarde att avvärja en invasion av illegala invandrare från Mexiko. Det bekämpas av Biden-administrationen som försöker förhindra Texas från att stänga gränsen.

1000 soldater kommer att skickas till Texas, meddelar Ron DeSantis på torsdagen. De kommer att få sällskap av Florida State Guard och brottsbekämpande myndigheter från Florida.

Joe Biden undertecknade tidigt under sin ämbetsmannaperiod en verkställande order som upphävde Donald Trumps invandringsrestriktioner. Då ökade antalet olagliga migranter kraftigt. Rekordhöga 302.000 personer greps när de försökte korsa den 2000 miles långa USA-gränsen i december 2023 och mer än 10 miljoner har tagit sig in i USA sedan 2021.

DeSantis:

“Delstater har all rätt att försvara sin suveränitet och vi är glada över att öka vårt stöd till Texas när Lone Star State arbetar för att stoppa invasionen över gränsen”.

“Våra förstärkningar kommer att hjälpa Texas att lägga till ytterligare barriärer, inklusive skärande taggstråd längs gränsen. Vi har inget land om vi inte har en gräns.”

Texas som har en gräns på 1200 miles mot Mexiko placerade ut 1200 nationalgardister längs gränsen redan 2021 och delstaten satte upp rakbladshinder vid populära övergångsställen.

Biden-administrationen svarade med att stämma Texas och Högsta domstolen beslutade i december att federala agenter från Homeland Security ska ta bort rakbladshindren.

Texas guvernör Greg Abbot (X) trotsade då domen och installerade mer taggtråd och hävdade att Biden-administrationen har försummat den konstitutionella skyldigheten att tillämpa federal invandringslag och att hans skyldighet att skydda sina väljare väger tyngre än alla federala lagar, skriver RT.

Department of Homeland Security gav i slutet av förra månaden Abbott tre dagar på sig att börja ta bort hindren, men en tjänsteman från US Customs and Border Patrol sa då till Fox News att myndigheten inte kommer att förstöra hindren efter att Abbott ignorerat tidsfristen.

#TexasBorderShowdown
CBS News: 25 republikanska delstater stödjer texas försök att begränsa migrationen från Mexiko till USA.

25 republikanska guvernörer visade sin solidaritet med Abbott i förra veckan och anklagade Joe Biden för att “olagligt tillåta massutfärdande över Amerika av migranter som olagligt kom in i vårt land.”

 

Texas bygger upp en större delstatsarmé

Texas guvernör försöker rekrytera fler soldater på Twitter (X): “Secure the border. Join Texas!”.

I sociala medier spekuleras om detta är en upptrappning till ett inbördeskrig i USA.

Texas National Guard
Twitter (X): “Secure the border. Join Texas!”, januari 2024

 

Relaterat

 


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
  • Ganska logiskt!

   Invadera landet inifrån landet. Likadant i Sverige som välkommnat allt från mellanöstern utan någon som helst kontroll. Hur många sovande IS krigare som bara väntar på order från oligarkerna är det väl knappt någon som vet.

 • Är det helt säkert att det pågår en invasion av immigranter från syd mot uza, varifrån hade dessa mängder av immigranter fått sin inspiration till att stora mängder vill storma uza.
  Förstår massinvasionen till länder som sverige med all bidrag, uza delar inga bidrag i klass av sverige.
  Varför skulle kineser t e x vilja entra uza, kina går bra och det är bra att bo där istället för det dekandenta uza.
  Folk verkar att glömma hur blåsta vi blev av covid propagandan med sjukhus som var överfulla, men egentligen var helt tomma.

 • Ett nytt inbördeskrig i USA är vad vi bör hoppas på. Ett sådant skulle nog skjuta upp det tredje världskriget, som Bidén-regimen nu håller på att starta. Förhoppningsvis rensar ett sådant bort krigshetsarna i den amerikanska kongressen och världen sedan kan andas ut ett tag.

  För övrigt är hela gränsen mellan USA och Mexico är 315 mil = 1,954 miles. Tryckfelsnisse verkar ha varit framme och lekt med Sasserssons artikel.

 • Detta som sker i UZA är det samma som händer här i Sverige och EU. Man importerar valboskap. Bidragsberoende människor röstar sedan på bidragsgivarna…i det svenska fallet socialdemokraterna och deras bidragspolitik. De som ligger bakom är världens miljardärer som driver den globala agendan. Målet är att ta total kontroll över matproduktionen,energiproduktionen,media, IT läkemedelsbranschen och till sist den politiska kontrollen över nationalstaterna.
  Därefter får du en lapp i ena örat och ett nummer på en dataskärm.

 • Biden leder ingen regering det är en regim som olagligt kapat makten i USA tillsammans med Deep State! Man ska kalla en spade för spade…Dock är det nog så att de flesta i USA är alltför hjärntvättade av propagandan för att göra uppror men det kan ju sprida sig om det ekonomiska förfallet tilltar.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *