Mikael Willgert – SwebbTV: “Finns inga skelett i garderoben eller utgifter som vi inte kan stå för”

Replik

publicerad 1 februari 2024
Mikael Willgert, 2020: Foto: SwebbTV
Mikael Willgert

Vi avslutade nyligen samarbetet med Magnus Stenlund och Petra Agapi och har önskat dem lycka till i sin satsning på en egen kanal, som de har informerat om.

SwebbTV har funnits i mer än sju år och är idag en uppskattad videokanal, den enda som inte är helt beroende av YouTube, Rumble eller annan plattform, som när som helst kan stänga ner obekväma kanaler.

SwebbTV äger och kontrollerar videoplattformen och apparna, allt annat är otänkbart för den kanal som själv vill bestämma den information som publiceras. Vi fick lära oss denna erfarenhet dyrt. Som seriös mediekanal måste man äga sin plattform för publicering!

Våra investeringar i teknik och uppbyggnad av kanalen har varit framgångsrika och har gett oss en unik position. Alla utvecklingskostnader har tagits direkt. Inga kostnader är aktiverade eller skjutna på framtiden

Stenlund spekulerar utifrån vår årsredovisning vilket han naturligtvis är fri att göra. Det är ett publikt dokument. Magnus Stenlund har emellertid aldrig deltagit i styrelsen eller i styrelsens arbete.

Alla investeringar har skett med aktieägarnas och donatorernas bästa för ögonen. Det finns inga skelett i garderoben eller utgifter som vi inte kan stå för. Våra donationer har under januari ökat kraftigt, vilket vi är mycket tacksamma för.

Det finns ett betydande värde i det vi gör på SwebbTV, vilket bekräftas av våra tittare och att vi får frågor om att förvärva aktier i bolaget, vilket är mycket positivt.

Text: Mikael Willgert, Chefredaktör SwebbTV


Så här kan du stötta Newsvoice

Tags: SwebbTV
Stöd NewsVoice 2024
 • Varför inte bara publicera årsredovisningen öppet på hemsidan?

  Tror inte heller det är några skelett i garderoben, en och annan benbit brukar väl de flesta ha. Men det får man leva med.

  SÅ sannolikt mest menninsgskiljaktigheter? Men det visar sig väl?

 • Magnus sa väl nånting om Israel och dess inflytande över USA just innan brytningen.
  Kanske tillfällighet.
  Magnus använda uttrycket ‘in your fucking face’ om den tyska EU-dignitären Ursula von der Leyen
  Det följande är bara ett spontant intryck.
  Jag reagerade på att han lät som en amerikansk gräsrot av den typ man ofta ser på altmedier och tänkte att det avspeglar sympatier för många amerikaners inställning till Europa.
  Jag håller med om att Magnus verkar intellektuellt skarpsynt
  Men sympatier för USA är samtidigt begränsande för överblicken.
  Även om kritiken mot EU är högst motiverad så är det US/UK som ligger bakom hela arrangemanget och de som har USA sympatier ser inte det eller vill inte ta upp det.
  Samma sak gäller hur Israeliskt inflytande beskrivs av amerikanska gräsrötter.
  De nämner aldrig hur Storbritannien har skapat hela arrangemanget och de skriver, ibland kunnigt, om årtusenden av historiska detaljer som i sig är intressant men mörklägger Storbritanniens moderna och helt avgörande roll.
  1800-talets brittiska kristna zionister är en helt nedtystad del i den debatten som påverkar dem som har sympatier för USA.
  Sympatierna gör att man vill tänka som dom.
  Det är en form av framgångsrik hypnos.
  Det är inte bara överheten och dess infiltratörer som hypnotiserar utan även många gräsrötter som agerar frivilligt.

 • Till att börja med: Jag är en rätt neutral part här. Jag är ingen jättefan av Wilgert eller Swebb-TV. Men jag har märkt att Stenlund är kunnig och påläst om det han talar om. Det är tyvärr ovanligt idag inom den genren han verkar även om han ofta har olika åsikter om mig i politiska frågor, ofta med olika åsikter än mig i ekonomiska sådana.

  Men han är väldigt kunnig, han är väldigt påläst. Han är utan tvekan den skickligaste inom Swebb TV-sfären. Så Wilgerts historia går inte ihop, det borde en femåring förstå.

 • Jag har förtroende för vad ni gör och hur ni gör det. Jag tror Magnus Stenlund underskattar kostnaderna med att skapa och driva den plattform ni har, en plattform som jag verkligen hoppas kommer få det antal användare och tittare som den förtjänar. Det är olyckligt att Magnus Stenlund publicerar dessa negativa spekulationer då de kan användas för att misstänkliggöra och skada även den verksamhet han försöker bedriva. Om det visar sig att han har rätt så är det beklagligt, men är inte i sig något bevis på korrumperad verksamhet. Om det visar sig att maktetablissemanget lyckats få inflytande på verksamheten så är det ett stort nederlag (som exvis hur de troligen nu kontrollerar SD). Det är en ständig risk(kommer exvis AfS stå pall?) och om man vill underminera dissidenters opinionsbildning så är det ett effektivt sätt att sprida rykten om opålitlighet. Mitt intryck så här långt är att Magnus Stenlund är en kolerisk person som gått och varit frustrerad en tid över att behöva kompromissa med Swebbtvs realiteter och att Swebbtv säkert kan skära ned en del kostnader, men att Swebbtvs ledning mycket väl kan ha hanterat verksamheten mycket skickligt trots de siffror Magnus Stenlund lyfter fram. Jag vet inte, men mitt intryck (baserat på allmän mönsterigenkänning) är att Swebbtv förtjänar stort beröm och fortsatt förtroende samt att Magnus Stenlund är en ärlig person med stor kapacitet, dock kolerisk och nu frustrerad av en ovilja att kompromissa. Det är nog en bra lösning att han skapar en egen kanal som han kan driva som han vill. Jag ser fram emot att följa den.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *