Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

75%

75.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 25/4 kl 09:20.

Scott Ritter: Tucker Carlsons Putin-intervju kan vara ett steg mot fred mellan Öst och Väst

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 9 februari 2024
- Torbjörn Sassersson
Scott Ritter
Scott Ritter

Den tidigare vapeninspektören och marinkårsmajoren Scott Ritter kommenterar Tucker Carlsons Putin-intervju i Moskva. Han säger att intervjun nu måste få stor spridning och att den kan bli det: “första steget på en resa som kan rädda mänskligheten”.

Scott Ritter syftar på att Väst försöker hetsa fram ett storskaligt krig mot Ryssland.

Han säger att intervjun förmodligen inte blev vad många föreställt sig. Kvaliteten på intervjun är ett resultat av Tucker Carlson som varumärke och hans uthållighet, uppriktigt och professionalism Det var ryktet om honom som fick in honom in i Kreml, Rysslands administrativa hjärta.

Ritter ger också beröm till den ryska presidenten för att han var villig att acceptera intervjun.

Tucker Carlson är ingen rysk expert eller historiker. Han är inte heller insatt i det ryska livets komplexitet, konstaterar Scott Ritter, men Carlson var ändå rätt man på rätt plats.

Putin-intervjun bygger en karta åt västerlänningar

Vladimir Putin kan den ryska historien och han förstår den ryska själen. Det kan vara orsaken till att hela den första timmen av den två timmar långa intervjun handlade om rysk historia.

“Om du inte förstår rysk historia och inte förstår den ryska själen, då är du i princip på en resa utan karta och jag tror att det är värdet av denna intervju eftersom Tucker Carlson inte har en karta. Tucker Carlson hade dock modet att börja på resan”.

Intervjun började bygga denna karta för oss västerlänningar, menar alltså Scott Ritter.

Man måste förstå detta om man ska kunna förstå de frågor som Ryssland och västvärlden står inför idag. Vladimir Putin satte in fakta i ett sammanhang som var lättillgängligt för en amerikansk publik, säger Ritter och det är värdet med denna intervju.

En folklig fredsprocess

Tucker Carlson öppnade en dörr till dagens Ryssland. Här finns de byggstenar som krävs för varje individ som är villig att ta sig tid och anstränga sig för att lära sig mer om Ryssland, hur Ryssland som nation hamnade i denna situation och hur Ryssland samspelar med Väst, förklarar Scott Ritter.

Carlsons intervju är en solid grund på vilken vi kan börja röra oss framåt. Den är början på en process. Detta är hans genialitet, hans förmåga att kommunicera med amerikaner, menar Scott Ritter, som hoppas att Carlson kommer att fortsätta att prata om intervjun med sin enorma publik.

“Vi vet inte hur många miljoner människor som har sett den här intervjun eller hur många miljoner människor som kommer att se den, men vad vi vet är att detta är en av de viktigaste intervjuerna i modern tid, eftersom den har förmågan att hindra Väst och Ryssland från att gå i krig, att hindra Väst från att begå självmord.”

“Alla svaren på alla de problem som Ryssland står inför i Väst i dag lades fram av den ryske presidenten. Det finns ingen dold agenda. Det finns ingen, ni vet, hemlig kod som man måste kunna. Man måste bara förstå Ryssland.”

“Idag var en början. Det finns mycket arbete kvar att göra, men även de svåraste resorna börjar med det första steget.”

Scott Ritter menar att Putin-intervjun kan vara det första steget på en resa som kan rädda oss alla från ett storkrig med Ryssland.

Intervjun hade (kl 05:36, den 10:e februari 2024) fått 164 miljoner visningar enbart på Tucker Carlsons X-kanal, men den har redan laddats ner och återpublicerats på webben ytterligare miljontals gånger.

 

William Scott Ritter Jr. (1961-) är författare, analytiker av internationella relationer, tidigare underrättelseofficer i USA:s marinkår och vapeninspektör för FN:s särskilda kommission (UNSCOM).

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq