Scott Ritter: Tucker Carlsons Putin-intervju kan vara ett steg mot fred mellan Öst och Väst

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 9 februari 2024
- Torbjörn Sassersson
Scott Ritter
Scott Ritter

Den tidigare vapeninspektören och marinkårsmajoren Scott Ritter kommenterar Tucker Carlsons Putin-intervju i Moskva. Han säger att intervjun nu måste få stor spridning och att den kan bli det: “första steget på en resa som kan rädda mänskligheten”.

Scott Ritter syftar på att Väst försöker hetsa fram ett storskaligt krig mot Ryssland.

Han säger att intervjun förmodligen inte blev vad många föreställt sig. Kvaliteten på intervjun är ett resultat av Tucker Carlson som varumärke och hans uthållighet, uppriktigt och professionalism Det var ryktet om honom som fick in honom in i Kreml, Rysslands administrativa hjärta.

Ritter ger också beröm till den ryska presidenten för att han var villig att acceptera intervjun.

Tucker Carlson är ingen rysk expert eller historiker. Han är inte heller insatt i det ryska livets komplexitet, konstaterar Scott Ritter, men Carlson var ändå rätt man på rätt plats.

Putin-intervjun bygger en karta åt västerlänningar

Vladimir Putin kan den ryska historien och han förstår den ryska själen. Det kan vara orsaken till att hela den första timmen av den två timmar långa intervjun handlade om rysk historia.

“Om du inte förstår rysk historia och inte förstår den ryska själen, då är du i princip på en resa utan karta och jag tror att det är värdet av denna intervju eftersom Tucker Carlson inte har en karta. Tucker Carlson hade dock modet att börja på resan”.

Intervjun började bygga denna karta för oss västerlänningar, menar alltså Scott Ritter.

Man måste förstå detta om man ska kunna förstå de frågor som Ryssland och västvärlden står inför idag. Vladimir Putin satte in fakta i ett sammanhang som var lättillgängligt för en amerikansk publik, säger Ritter och det är värdet med denna intervju.

En folklig fredsprocess

Tucker Carlson öppnade en dörr till dagens Ryssland. Här finns de byggstenar som krävs för varje individ som är villig att ta sig tid och anstränga sig för att lära sig mer om Ryssland, hur Ryssland som nation hamnade i denna situation och hur Ryssland samspelar med Väst, förklarar Scott Ritter.

Carlsons intervju är en solid grund på vilken vi kan börja röra oss framåt. Den är början på en process. Detta är hans genialitet, hans förmåga att kommunicera med amerikaner, menar Scott Ritter, som hoppas att Carlson kommer att fortsätta att prata om intervjun med sin enorma publik.

“Vi vet inte hur många miljoner människor som har sett den här intervjun eller hur många miljoner människor som kommer att se den, men vad vi vet är att detta är en av de viktigaste intervjuerna i modern tid, eftersom den har förmågan att hindra Väst och Ryssland från att gå i krig, att hindra Väst från att begå självmord.”

“Alla svaren på alla de problem som Ryssland står inför i Väst i dag lades fram av den ryske presidenten. Det finns ingen dold agenda. Det finns ingen, ni vet, hemlig kod som man måste kunna. Man måste bara förstå Ryssland.”

“Idag var en början. Det finns mycket arbete kvar att göra, men även de svåraste resorna börjar med det första steget.”

Scott Ritter menar att Putin-intervjun kan vara det första steget på en resa som kan rädda oss alla från ett storkrig med Ryssland.

Intervjun hade (kl 05:36, den 10:e februari 2024) fått 164 miljoner visningar enbart på Tucker Carlsons X-kanal, men den har redan laddats ner och återpublicerats på webben ytterligare miljontals gånger.

 

William Scott Ritter Jr. (1961-) är författare, analytiker av internationella relationer, tidigare underrättelseofficer i USA:s marinkår och vapeninspektör för FN:s särskilda kommission (UNSCOM).

Relaterat

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • “Putin är ond och Trump är dum”. Så är det ju. Det har alla svenskar fått sig itutat sedan åtminstone 2016 av landets egen skatte-bekostade Agit-Prop, med sina till stor del av judar besatta (bestyckade?) reportrar, vars förmåga att hålla sig till sanningen, alltsedan slutet av nittiotalet styrs av amerikanska neocons (då när SvD och AB såldes till Wall Street).

  Svenska folket är “sheeples”, en fårskock som tror på allt vad Elitisterna säger, hur dumt och lögnaktigt det än är, påstod Col. Douglas Macgregor nyligen i en av sina, av alla bejublade, talkshows. Man måste hålla med i hans uppfattning, att det är hart när omöjligt att få en svensk träskalle att ta’ reson och självständigt komma till en rimlig slutsats. Bara tänk på 9-11! Det hände för 23 år sedan, ungefär lika lång tid som “mellan-krigstiden” varade. Fortfarande har majoriteten av fårskocken inte hört talas om “World Trade Center Nr 7” och dess osannolika förstörelse, eftersom Stockholmsbyråkratin, vår Djupa Stat alltså, inte vill svenska folkets väl, utan endast ser till sina egna intressen: makt och pengar, pengar och makt.

  En omtumlande förändring av världsläget är hur som helst på gång. Som mörkast innan det ljusnar, heter det ju.
  Eller så går det år skogen: de mest inflytelserika följer fortfarande sina urgamla strävanden tycks det. T ex Albert Pikes förutsägelser om ett WWIII och därmed staten Israels ändalykt. Händelserna 7:e oktober 2023 är kanske triggern!

  • Bra skrivet Ulf, men de är inte judar utan talmuder (en sekt som infiltrerat judendom). Dvs raka motsatsen till alla världens religioner, inkl alltså judendom (Mose lära, dvs 10budorden), kristendom (Kristus lära, dvs de
   2 buden), islam (Mohammeds lära), buddism, taoism

 • Under mina år till sjöss och på annat utomlands mötte jag aldrig annat än trevliga civila personer. De som var otrevliga på något sätt bar alltid uniform.

 • men hallå, Putin är med i samma bastuklubb, dessutom så existerar INTE kärnvapen, det är en bra nyhet, ta er tid och gå igenom Anders Björkmans material på Heiwaco, den som inte begriper innehållet efteråt kan ju fortsätta att se på TV.

  • Yes, och nu ska det bli intressant att se vem av dem som ska plocka upp tvålen. För de har väl redan förskingrat vad som förskingras kan kring den här konstruerade konflikten.

  • Jag tror att Anders Björkman ställde sig bakom nonsens om att kärnvapen inte existerar för att hans skrivande om 9/11 inte skulle straffa sig. Man låtsas vara lite tokig så att man har låg trovärdighet. Förekommer inom underrättelsetjänster när de vill visselblåsa och slippa värre straff.

   • Säger snubben som påstår sig blivit chippad av staten. Så vilket av allt ditt andra snack är då den “sanning” du själv vill slippa straff för genom att berätta dessa chip-tokerier?

 • Om nu Rurik kom från Skandinavien och grundlade Ryssland, varför skall då Svensk militär genom NATO gå in där och rasera sin egen skapelse?

   • Nja, det var väl mer att de olika folken i det som senare blev Ryssland hade lättare att utse en neutral ledare utifrån och där kom handelsmännen som senare kallades vikingar in i bilden. Vikingarna gifte också bort sina döttrar med mäktiga ledare i de olika rikena i östra Europa och fick allierade på det sättet. Sedan kom de svenska härjningarna under stormaktstiden och krigen i öster att skapa Ryssland som fiende och det har levt kvar.

    • Men alla människor som kommer till Sverige blir ju snabbt “svenskar”. Så om ryssarna kommer hit, eller åtminstone invaderar Gotland en stund, kommer även de snabbt bli svenskar och vi kan lägga rysskräcken på hyllan.

 • De vestliga krigsenklaverna (washington londonistan, bryssel, telaviv) med dess proxyslavar (t ex svänska riskdagen) är parasithärdar som för 3e gången ska provocera fram ett världskrig. Lika lite som Vietnam utgjorde ett hot mot världen men ändå bombades sönder av massmördarenklaverna, lika lite utgör Ryssland ett hot nu. Vietnam hade inte kärnvapen på 60talet men det har såklart Ryssland idag. Överlägsna sådana, och det är anledningen till att de fega vestparasiterna inte vågar anfalla.

  Bra att intervjun genomförts men Ryssland ska inte behöva förklara sig, pga att de skyddat liv via smo. Dessutom är det troligen meningslöst med samtalet, då alldedes för många (80%..) i vest är hjärntvättade samt nu kommer att utsättas för tung propaganda från sionistpressen så inte vestmedborgarna får förändrad och korrekt uppfattning om Putin, Lavrov och Ryssland.

 • Scott ritters analys av intervjun är hundra ggr seriösare än flera msm s k journalisters.
  Alex Chistifouros analys är också mycket bra.
  Kan svt, msm, sveriges etablerade media få till en seriös artikel som inte smutskastar carlson eller putin.
  Msm har enbart dummies som “journalister” Alltså dom på riktigt inte riktiga.

 • Jag håller helt med, detta kommer bli ett historisk dokument för all framtid och kommande generationer, nu blir det lite svårare för väst att starta krig mot Ryssland

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *