Moskva: Väst krigar mot Ryssland och ett tredje världskrig är inte långt borta

publicerad 22 mars 2024
Vladimir Putin och Dmitry Peskov.
Vladimir Putin och Dmitry Peskov.

Rysslands militära operation i Ukraina har förvandlats till ett fullfjädrat krig efter att Väst blev en aktiv deltagare i konflikten, varnar Kremls talesman Dmitry Peskov i en intervju med nationella medier som publicerades på fredagen. Det skriver RT som flaggat sin artikel som särskilt viktig.

NewsVoice väljer att översätta denna artikel “Russia is at war – Kremlin” från dagens RT eftersom Moskvas beslut kan komma att direkt påverka NATO-landet Sverige. Artikelns budskap är av största allmänna intresse för svenska medborgare.

“RT: Russia is at war – Kremlin”

Moskva kommer att fortsätta att driva sitt mål att säkerställa att den ukrainska militären inte kan utgöra ett hot mot ryska medborgare eller territorium, sa Dmitry Peskov till tidningen Argumenti i Fakty och noterade att landet nu har fyra nya federala områden som måste skyddas och helt befrias från Kievs styrkor.

Peskov betonade att Ryssland inte kan tillåta att det inom landets gränser finns en stat [Ukraina] som offentligt hävdar att den kommer att lägga beslag på Krimhalvön [läs mer om Karkiv-avtalet] samt Rysslands nya territorier, med hänvisning till folkrepublikerna Donetsk och Lugansk samt regionerna Zaporozhye och Kherson.

“Vi är i krig”, sade Peskov och förklarade att konflikten började som en militär specialoperation, men så snart “det samlade väst blev en deltagare i detta på Ukrainas sida, blev det ett krig för oss”.

I ett telefonsamtal med journalister senare under dagen förklarade Peskov att trots att konflikten “de facto förvandlats till ett krig” är den fortfarande juridiskt klassificerad i Ryssland som en särskild militär operation och att inget har förändrats i det avseendet.

Det ryska försvarsministeriet rapporterade nyligen att sedan den militära operationen i Ukraina inleddes i februari 2022 har över 13.000 utländska medborgare deltagit i striderna på Kievstyrkornas sida.

Av dessa krigare, som Moskva beskriver som legosoldater, har cirka 5 962 “eliminerats”, enligt ministeriet. De flesta av dem kom från Polen, Georgien, USA, Kanada, Storbritannien, Rumänien, Tyskland och Frankrike, rapporterade det.

Chefen för den ryska underrättelsetjänsten (SVR) Sergey Naryshkin, hävdade tidigare i veckan att Frankrike förbereder sina styrkor för insats i Ukraina och enligt uppgift vill skicka så många som 2.000 soldater för att kämpa för Kiev.

Frankrikes president Emmanuel Macron har under de senaste veckorna antytt en möjlig utplacering av NATO-styrkor i Ukraina och uppgett att han inte kunde “utesluta” denna möjlighet samtidigt som han brännmärkte Ryssland som en “motståndare”.

Moskva har varnat för att ett sådant steg sannolikt skulle leda till en direkt sammanstötning mellan ryska och NATO-styrkor, vilket enligt president Vladimir Putin skulle vara “ett steg från ett fullskaligt tredje världskrig”.

Textkälla: “Russia is at war – Kremlin”, RT. Översättning. NewsVoice

 


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Ok, svamla gärna på om alla väsentligheter. Men glöm bort att det är en s.k. elit som styr det som händer och som hela tiden siktar mot WW3 och att det måste “se äkta ut”. En utplåning av människor som sedan ersätts med robotar.
  Då får de den planet de vill ha. Plus att de som blir kvar blir en del av det mörka de företräder.
  Känns det bra att fortsätta svamla om detaljer, så gör det.

  • jag vill inte tävla med dig men du samla verkligen alt under ett.skulle vara en ära att få träffa dig men vet inte hur o kankske du inte vill som är ok.
   pro bono.

   • gräv gärna ner dig på djupet av samhället och berätta vad du hittar! Jag avvaktar med intresse din rapport!

  • Du har helt rätt, slatan. Och klicken av originalinfiltratörer sitter i city of ‘london’. Det har de gjort sedan början på 1800talet.
   I början på 1900talet styrde de ‘the round table’ group, som leddes av cecil rhodes, alfred milner etc/lakejer. Än idag tror folk att the round table var spetsen och att lord palmerstone/lakej styrde allt..

   • Palmerston dog 1865. Långt innan Round Table uppstod.
    City of London är väldigt mycket äldre och har samma privilegier som i ‘ancient times’ utan att dessa har specificerats. Det ger Storbritannien fria händer att utnyttja dessa ospecificerade regler som de vill.
    Albion har helt följdriktigt ingen fullständig konstitution.
    Du föredrar att tro att Storbritannien är oskyldiga offer för City men det är en önskad symbios som möjliggör för Storbritannien att intrigera världen över.
    Storbritanniens medelklass har entusiastiskt tjänat imperiets great game i kampen med rivalerna. Craig Murray ger insyn i hur britternas imperietjänstemän levde i Indien i boken om Sikunder Burnes Master of the Great Game(2016)
    Värdegrunden är annars ungefär som den var hos den venetianska oligarkin som installerade sig i Norr och introducerade allt som senare spelat roll i Britternas intrigerande. Känner man till Venedigs agerande uppfattar man mönstret och fattar att det inte är någon tillfällighet att Storbritannien legat bakom all radikalism i modern tid.
    Om inte så många av er hade antipati mot att läsa texter från Larouche-kretsen skulle ni få lättare att uttolka skeendena för mycket följer gamla mönster.

  • Ja, eller en värld med betydligt färre människor. De där robotarna som ibland visas upp är ju bara fåniga dockor för att vi ska tro att datorer kan tänka själva. Röstprogram, hydralik och sökmotor är allt det rör sig om egentligen.

 • Hans Gustav Dahl den videon du la upp är bra men denna är bättre, här ses den Ryska presidenten tala utan manus, folket jublar, vad vi än i väst tycker så är han omtyckt, ett stort land behöver en hård ledare till motsatts har vi USA. Därmed är jag ingen ryssvän men jag har förmågan att se vad saker och ting är och kan lägga ihop ett och två.

  https://www.youtube.com/watch?v=p55qkzcxn1k

  • Mycket talande!

   Vem skulle jubla om de senaste generationernas svenska ledande politiker skulle uppträda på scen?

   De vågar ju inte ens svara på mail, jag har försökt att nå dem sedan år tillbaka.

   Vilken kontrast!

   • Vi har ingen ledare i dignitet som Ryssland, de största våra politiker har gjord är att de har gått i Pride karnevalen med livvakter. Ändå vill de kriga och skicka våra barn i döden för ett krig som inte betyder ett enda skit för oss svenskar, politikerna är piskade att ställa upp med soldater, pengar och vapen allt för att få behålla sin kant i sandlådan. Tyvärr köper svensken politikernas tankar och ljugande allt handlar om för en svensk politiker att få de bättre än genomsnitts svensken. De är beredda att gå över lik för att deras familj, barn och de själva ska få de bättre än alla andra, de ser upp till EU eliten vilket är otroligt farligt, vilket innebär att de har släppt tanken om Sveriges bästa.

    • De ledande politikerna i Sverige är väl till skillnad från i Ryssland FULLSTÄNDIGT fjärmade från folket – och nog mer än impopulära.

     – Vem skulle gå ut och sjunga tillsammans med dem? 🙂

     – Vad skyddar deras livvakter dem mot – knappast mot lejda mördare à la CIA, Mossad, MI6, snarast mot det bedragna folket.

 • Jag har en liten fundering som jag hoppas att en insatt läsare kan svara på eller ha en bra gissning på:

  Varför hade Sverige köpt in 25,000 extra pansarvapen och lagrat dem i ladorna före kriget i Ukraina?

  10 000 av dessa skickades redan under den första veckan när kriget bröt ut och resten skickades i flera omgångar senare.

  Hade Sveriges Försvarsmakt förutsett att en fiende med tiotusentals pansarfordon magiskt skulle hoppa över de baltiska staterna, Östersjön eller Finland och invadera Sverige?

  För mig låter det mycket skumt men det kanske finns en logisk förklaring till detta.

  Finns det någon som helst information om detta?

  • Analytikerna på försvarstaben trodde det skulle vara tillräckligt för att krorossa ryssen Carl Gustav har blivit luftburen dom räknade inte med det. tänk själv.

   • Vad mer slängde det svenska försvaret in för detta syfte, blir nästa fråga.

    Och vem i hela friden bestämde att skaffa allt det där i förväg för ett helt annat syfte, om försvaret verkligen inte hade något behov av det?

    Men, jag förstår att du kanske inte är lika nyfiken och upphetsad över att gräva upp sanningen i detalj! 🙂

  • du följer spåren och vart leder de? Till hemliga sällskap? Typ WEF? Som i sin tur styrs av ett litet land i Mellanöstern?

 • Jag älska läsa kommentarer här dom flesta av er är pålästa och extremt skrivkunniga till motsatsen vad jag är men får ändå känslan kanske vi måste förberda vad vi kan göra efter skiten har träffat fläkten för innan dess kommer ingen vanlig slob där ute lyssna på oss. Take care foks love you.

 • Det är nog bara att inse att politikerna snart dragit in oss i ett krig med världens största kärnvapenmakt Ryssland, frågan är bara hur det kommer att drabba oss? Blir det ett anfall med kärnvapen så behöver vi inte bry oss vi kommer alla att stryka med så småningom här uppe i norra delen av klotet även de som inte bor i storstäder! Finns väl en anledning varför oligarker “köpt” egendomar på Nya Zeeland de senaste åren antar jag? Det sägs att Nya Zeeland framförallt sydön kommer p g a vindarna som blåser där att klara sig hyfsat från radioaktivt nedfall?

  • Du har rätt Benny men Putin säger vi vet att ni gömer er och han mena just bunker byggarna så jag vet inte men kanske han förstå hur vi tänker och vi tror vi vet bäst!

 • Hur skeptisk och misstänksam jag än är mot regimen i Ryssland, så kan jag inte annat än beundra det folkliga stöd den har, medan gräddfils-fjollarna vid krigstrummorna i Sverige ger mig kräkanfall.

  Här är en indikator på att folket i Ryssland i stort har Putins stöd:
  https://www.youtube.com/watch?v=ZA5L-Pg3BAw

  Skulle det svenske flinande lille kräket våga sig på en sådan konsert?

  -Tidernas vissel-konsert i så fall, eller hur?

  • Föreställ er en motsvarande konsert i Sveriges huvudstad med utsjungande folkets tjänare (ministrar)!

   • Hej Hans,
    Ja, din misstänksamhet mot Ryssland och Kina är mycket överdrivet!
    Ryssar har en djup kärlek till Putin, tro mig! Det gäller både ryssar i och de som bor utanför Ryssland. Fråga vilken rysk person som helst i Sverige och du kommer att få samma svar!

    Putin älskar sitt land och sitt folk och han har ägnat sitt liv åt att verkligen tjäna sitt folk och ryssarna ser och känner det och tror på honom, på samma sätt som vi ser att våra politiker är istället landsförrädare!

    Kina har kommit långt, men tyvärr är mycket av det positiva som visas där fortfarande faktiskt falskt. Men kineser är dock extremt innovativa och arbetsamma, och utvecklingen där går otroligt snabbt.

    • Nya Tider hade sitt lågvattenmärke i v 11 med fyra sidor som beskriver kontrollsamhället Kina. Varenda påstående var helt orimligt med lite eget kritiskt tänkande.
     1,3 miljarder invånare men inga poliser eller vakter på gatorna. Hur går det ihop?
     Se Youtube…

 • Alla förlorar i ett krig: Ryssland, Ukraina och hela Europeiska unionen. Denna situation gynnar bara det amerikanska imperiet. Vi har sett andra liknande fall i fallet med projekten som kallas första och andra världskriget.
  Europa kan kollapsa eftersom det också tjänar deras syfte.

 • Vi har redan förlorat två världskrig, det finns inget behov av ett tredje…

  Alla förlorar i ett krig: Ryssland, Ukraina och hela Europeiska unionen. Denna situation gynnar bara det amerikanska imperiet. Vi har sett andra liknande fall i fallet med projekten som kallas första och andra världskriget.

  • Charaderna tar slut efter ett eventuellt krig. Då får Kina och eventuellt Ryssland bygga upp fängelset Europa åt globalisterna i väst.
   Då är Nato slut och ordningen sköts om av ligor med vapen från svarta marknaden.
   Ett spånande…

 • Sveriges formella ledare har nu slagit på krigstrummorna eskalerande under senare år.

  – Är det att värna om fred?

  Sveriges allra högsta formella ledare är en samling av 24 ministrar.

  Minister betyder tjänare.

  Tjänare till vem då?

  Folket…?

 • NF (nationernas förbund) misslyckades med att förebygga fred, samma med FN, skrota skräpet.
  Molotov/ribbentrop avtalet misslyckades, likaledes bägge minsk avtalen. Avtalen är endast time out.
  Tror nån verkligen att ryssland inte är beredda på det värsta.

 • Ordet “krig” i detta sammanhang har en stor betydelse som inte har blivit tydligt förklarad för folket av våra medier.

  Om det officiellt ändras från “den militära operationen” till “krig”, innebära detta att enligt avtalen med sina allierade kan Ryssland begära hjälp och stöd från dem.

  Belarus har förberett sig i över 2 år nu, så det kan vara dags för dem att verkligen engagera sig. Särskilt med tanke på hoten från väst om NATO-trupper i Ukraina.

 • Både västs verkliga ledare eller ägare och Ryska behöver det här kriget för att möjliggöra beteendeidentiteten samt införandet av CBDC (Central Bank Digital Currency). Dessutom underlättar det införandet av det digitalsociala kreditsystemet liknande det i Kina, som samlar data om dig även din beteendehistorik så som vart du rest, vad du handlat, vilka du träffar, hur mycket koldioxid du förbrukar etc.

  Kriget behövs också för att effektivt bekämpa den i deras tycke desinformation som finns på nätet, så behövs just undantagslagar och då passar krig bra, vid sidan av att många parter blir oerhört mycket rikare på just krig.

  Kriget har också syftet att införa tillståndet i varje medborgare av rädsla och uppgivenhet.

  • Det är möjligt att Ryssland medverkar i rationella lösningar för finans handel och dylikt. Men när även västs rivaler har en likvärdig roll har imperiet bytt karaktär och är inte längre till bara för det utvalda angloamerikanska sammanhanget.
   Om investerare är fria att agera under förutsättningen win-win går det att sprida välståndet vilket hittills angloamerikanerna stått i vägen för.
   Det var Storbritanniens frimurarmakt som dödshotade bankirerna mellan 1888 och 1907 som tvingade fram det onda 1900-talet.

   • Belägg för att bankirer dödshotades under de år du anger, PG, ge utförliga uppgifter vilka bankirer som hotades – på vilket sätt och hur – och ge
    historiska källor som styrker det, tack på förhand!

    • Näh. Knappast dödshot. Följande 10 banker blev stommen till Federal Reserve Bank of America vid juletid 1913, åstadkommen via lång och välplanerad mullvadsverksamhet (Titanic 1912??), vid en tidpunkt då flertalet US-kongressmedlemmarna till stor del åkt hem för att fira jul (Charles Lindbergh’s farsa exempelvis):

     Rothschild/BoE, Warburg/Hamburg, Rotschild/Berlin, Lehman Bros./NY, Lazard Bros./Paris, Kuhn Loeb/NY, Israel Moses Seif/Italia, Goldman Sachs/NY, Warburg/Amsterdam, Chase Manhattan/NY.

     FED: en PRIVAT bank som levt gott på mer än 100 års ränta på pengar som lånats ut till US-administrationen så att alla US-krig har kunnat finansieras och betalats via den 1913 påpassligt införda inkomst skatten. Efter 1971 och Bretton Wood systemets slut är en dollarsedel lika i värde med Monopol-pengar, Helkriminellt, vah?

     Näh P G, inte dödshot, utan stor visad vänlighet gentemot de judiska/kahzariska handelsmän ifrån gojims sida (och som förstås har fått del av bytet.).

     Jo, den engelska adeln (frimurarna) höll sig med “Secret Societies” från 1891 och har således betytt mycket sedan dess (tänk Perfid Albion!).

     • Jag brukar inte nämna en källas address som berättar om hur Rothschilds 1907 fick höra av Edward VII, världens frimurares officiella ledare att de inte var välkomna i Storbritannien om de inte följde hans instruktioner.

      Det var så uttryckt att det lät som om det handlade om Edwards privata placeringar.
      Men Edward var inte blott kung över imperiet utan han var även alla frimurarbankirers boss och frimurarbankirerna var edsvurna till lojalitet med dödsstraff vid olydnad i ngt allvarligt avseende.

      Den officiella berättelsen antydd ovan var till för dem som naivt skulle tro på att Storbritanniens kung var folkligt mot bankirer.

      (Mycket tyder på att han i stället tidigare när han var Prince of Wales beställde dokumentet Protocols of Sion som i sin text berömmer aristokratin som räddningen mot de antagna författarna.)

      Hotet var sannolikt även en varning till alla privata bankirer att inte samarbeta med Storbritanniens rivaler.

      1907 fanns inte FED så för sk internationella finansmän var det en kritisk situation att inte tillåtas etablera lukrativa projekt i samarbete med Ryssland och Tyskland.

      Ryssland höll på att konkurrera ut Rockefeller så det var självklart ide för Rockefeller att vara investerad i Ryssland.

      Men efter hotet från Edward och efter utifrån sponsrade Tatariska terrorister som mördade tjänstemän i den ryska oljebranchen divesterade Rothschild 1907.

      Vem tror du hade starkaste motivet att driva på terrorn, Edward eller investerarna som gjorde bra affärer och inte skulle vinna på att tvingas bort?
      Rockefeller var som de övriga inom oligarkin sammanvävd med det angloamerikanska etablissemanget och det var Storbritanniens elit som dirigerade allt.

      Men händelsevis drog Rockefeller igång sitt medicinska projekt med massvaccineringar som hade katastrofal utgång även om detta förtigs som ni vet.
      Varför? Jo av samma anledning som Covid.
      De klarade inte konkurrensen.
      Så de behövde få in friska pengar.

      Och de fick inte lov att göra affärer med Storbritanniens rivaler.
      Historien upprepar sig med US/UK.
      FED var räddningen från det för finansvärlden olösliga problemet att inte få vara neutral investerare av hänsyn till en makthungig brittisk imperialism.

      Anglosaxerna brukar kalla de privata bankirerna internationella med avsikt att få dem att verka mäktigare än de är.

      Men det är just anglosaxerna som hindrat dem att vara internationella hela tiden.
      Och det var möjligt därför att de tillhör en svag grupp som behöver beskydd av imperiet.
      De hade aldrig tillåtits ta hand om finansvärlden om de varit en självständig grupp.
      Kom ihåg att England tillät inte judar efter 1290 och 400 år framåt.
      Det var Venedigs oligarki som transplanterade sig till England och introducerade sin metod att styra penningutlånare.
      Genom frimurarnätverk och Malteserorden.
      Venedigs Zorzi introducerade även Cabbalan och Talmud till Englands monarki.

      Efter att Venedig hade splittrat den kristna kyrkan genom att kontrollera båda sidor kunde de göra Henrik VIII beroende av sina tjänster.

      Han imponerades också av deras skeppsbyggande och de uppförde en galär på en halv dag som demonstration av sin kapacitet.
      Normalt tog det över ett år.
      Under 1530-1714 skedde transplantationen. Storbritannien blev då en oligarki.

      Men FED var alltså inte initialt något som verkade nödvändigt.
      Internationellt win-win hade gått utmärkt då liksom nu men den anglosaxiska imperialismen stod i vägen så det blev FED.

      Anglosaxerna vill att du ska tro att det var finansmännen som insisterade på att vara mot alla britternas rivaler men så var det naturligtvis inte.
      De var bara tadlade.

      1888 innebar Jack Ripper sannolikt ett annat frimurarhot mot Rothschild-klanen och i bakgrunden figurerade Houston Chamberlain och gladdes åt att filosemiten Friedrich III av Tyskland dog redan efter några månader.

      Rothschilds ursprungliga klan bestod av fem ‘kanoniska’ grenar.
      Utredaren till Jack Ripper envisades med att det var precis fem offer trots att många andra kvinnor mördades under en tid som inbegrep den kanoniska Jack Ripper-serien. De utredare som förfuskade utredningen om Jack Ripper var frimurare och relaterade till John Nelson Darby’s Plymouth bröder.

      Han var ju central beträffande den kristna zionismen.

      Dennas mål var att judar skulle bort från Europa och inte assimileras där.
      Och inte samarbeta med Tyskland och Ryssland.

      Storbritannien förstärkte motsättningar i Tyskland och Frankrike mot judarna.
      Hannah Rothschild dog 1890 i Tyfus men doktorn avslöjade att hon skulle ha dött ändå av en njuråkomma inom 2 år.

      Skulle kunna vara resultatet av små portioner gift i måltiderna.

      Hennes brittiske make Lord Archibald Roseberry ärvde 500M dollar (100M pund) och Roseberry ingick i Cecil Rhodes kretsar så de pengarna var förstås välkomna för Rhodes planer.
      Welcome laboratories har jag för mig grundades av den kretsen. Det var kanske britternas mindre kända motsvarighet till USAs Rockefeller medicin.

 • Är det inte dags att syna vad “Väst” egentligen är för något?
  Vad har Holländska bönder, tyska metallarbetare och Svenska skogsarbetare för intresse av krig med Ryssland. Här brister all logik.

   • Den svenska Stockholmsbyråkratin, vår Djupa Stat alltså, fast ovanligt nog identisk med svenska staten har varit i farten alltsedan Axel Oxenstiernas dagar. Var man än rotar i internationella sammanhang, så dyker en svennejävel upp nånstans i sömmarna. Vi var väl först med en riksbank, först med ett landområde i America, i Delaware, Resident Joe Bidens hemvist med sonen Hunter, han med en liten flat i “Swedish House”, svenska ambassaden (se “Swedish emails reveal new facts on Joe Biden’s keys to Hunter’s office”. DN.
    Publicerad 2021-02-23.

    Glöm inte vår parad gren: Telekommunikation. Ericsson finns i 180+ länder.

  • Inget intresse men för makteliten handlar det om att få dem att gå med på det, altså krig detta görs meddels att få dem hata genom peka var dom som hota deras alldaglia ( som hänt innan historiskt)liv hemma på gården som snart kan komma till sitt slut om dom inte är beredda sända sina barn i krig.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *