Dubbelfel när tysk fregatt skulle skjuta ned Houthi-drönare i Röda Havet

publicerad 4 mars 2024
- Kristoffer Hell
Det tyska örlogsfartyget Hessen under tankning tillsammans med det amerikanska hangafartyget USS Dwight D. Eisenhower (CVN-69)
Det tyska örlogsfartyget Hessen tankas av det amerikanska hangafartyget USS Dwight D. Eisenhower (CVN-69).
ArcanumSkolan

Onsdagen den 28 februari 2024 blev en pinsamhetens dag för Pentagon och tyska örlogsflottan. Först felidentifierade amerikanarna en av sina egna drönare som tillhörande fienden varpå den tyska fregatten Hessen avfyrade robotar vilka båda missade och trillade i havet.

Efterhandskontroller bekräftade att drönaren som var på väg mot de tyska fartyget Hessen faktiskt var amerikansk, en MQ-9 Reaper, stor som en skolbuss och värderad till ca 56 miljoner dollar, drygt en halv miljard svenska kronor.

Skälet till att tyskarna missade det relativt långsamma och klumpiga målet var defekt ammunition.

Utredningen avslöjade fler pinsamheter: fabriken som tillverkar ammunitionen har lagt ned produktionen och det enda besättning på Hessen har att skjuta med är den som finns ombord.

Reaper MQ-9 tillverkad av General Atomics
Reaper MQ-9 tillverkad av General Atomics. Foto: Lt. Col. Leslie Pratt, Public Domain

Tysk folkvald i tyska Bundestag:

“Det är först nu vi insett att vissa av projektilerna från fregatten Hessen inte längre kan anskaffas då industriella kapaciteten att bygga dessa inte längre existerar. Så när lagren är tömda kan flottan inte längre fylla på dem – och måste dra tillbaka fregatten.”

Tyskland befinner sig tillsammans med andra NATO-länder i Röda Havet för att skydda civila handelsfartyg från angrepp av den iranstödda Houthimilisen i södra Jemen, som för närvarande kontrollerar en bit kust där.

 

Referens

ArcanumSkolan

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

  • Ha ha!

    Ja det är väl inte lätt att veta vem man skall skjuta på, och hur missilerna är programmerade när allt kommer från samma korrumperade vapenindustri.

  • Ja vad ska man säga, väst med usa i spetsen tror att de fortfarande dominerar världen men fakta säger något helt annat. Är helt övertygad om att Ryssland kommer att gå segrande ur ett krig med Väst, det är bara korkade indokrinerade människor som fortfarande läser msm som tror att väst kan vinna. Det är bara att titta på vårt eget land där snart alla samhällsfunktioner är körda i botten, finns ingenting längre i detta land som fungerar så hur skulle Sverige ha något att sätta emot en konflikt med Ryssland även om vi lutar åt oss usa???

  • Vi har nu haft vänsterflum som statsbärande religion sedan sextiotalet i västvärlden.

    Resultatet ser vi nu, ingenting fungerar längre och inte en sak kan vi ersätta eller ens reparera.

    All utbildning går ut på politisk korrekthet, miljötrams och HBTQ propaganda.

    Och alla personer med riktig utbildning och vett i huvudet jagas och plågas till döds.

    Se bara hur Elsa Widding blir behandlad.

    Allt arbete i riksdagen verkar bara numera gå ut på så snabbt som möjligt förstöra kvarvarande infrastruktur, och att skänka bort våra skattemedel till vansinnesprojekt.

    • Precis! Intressant är att i den tecknade TV-satiren South Park så hände allt detta redan för 20-30 år sedan. Se den. De avhandlar HBTQ och könsbyten, pedofili, USA:s politik, massformation, pandemier (panflöjtsspselare som man ska vara rädd för) mm mm. Mycket intelligent och roligt.

      Den här ovan beskrivna händelsen lockar ju till skratt, som strax fastnar i strupen. Dessa jönsar har vi alltså lierat oss med och ska ge våra skattemedel, vapenförråd och ungdomars liv till!

    • och för att minska rörligheten i arbetsmarknad bl.a. skall det vara licenser till, snart för att knyta skorna. Deta är dessutom mörkad skatt med förnyanden.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *