Från mordbrand till mötesstörning – Sveriges nya politiska landskap

Analys

publicerad 29 april 2024
- Kristoffer Hell
Antifagrundaren Mathias Wåg
Antifagrundaren Mathias Wågh (okänd fotograf). Infälld bild på villa i Äsperöd från SVT.se. Montage: K. Hell

Lördagen den 20 april 2024 brändes en villa ned i skånska Sjöbo i vad polisen rubricerar som mordbrand. Fyra och ett halvt dygn senare störs, under ett par minuter, ett politiskt möte i Gubbängen när fem maskerade män rusar in och sprejar röd färg på några av deltagarna.

Den nedbrända byggnaden i Sjöbo hade nyligen införskaffats av den nationalistiska föreningen Det Fria Sverige för att användas som ett “Svenskarnas Hus,” en mötesplats för etniska svenskar och knutpunkt för politiskt arbete.

Enligt aftonbladet arrangerades mötet i Gubbängen av lokalgrupper från vänster- och miljöpartiet som bjudit in vänsterprofilen Mathias Wåg, grundare till den våldsbejakande AFA rörelsen, Antifascistisk Aktion, liksom knuten till den vänsterextrema underrättelse- och propagandatjänsten EXPO.

Polisen rubricerar den kortvariga kalabaliken i Gubbängen som “störande av allmän förrättning” samt “framkallande av fara för annan”. Händelsen i Sjöbo, å andra sidan, utgör det betydligt allvarligare brottet “mordbrand”.

Den här mordbranden förbigicks av tystnad av landets systemmedia, trots sannolikheten att det handlade om ett gravt brott mot demokratin. Mordbranden orsakade heller inga synbara reaktioner bland svenska folkvalda.

Mötesstörningen i Gubbängen, å andra sidan, skapade rubriker över hela landet och fick till och med statsminister Ulf Kristersson att sammankalla ett möte för att diskutera det inträffade.

Direkt efter mötesstörningen pekade Mathias Wåg och EXPO ut “nazister” som skyldiga.

Om EXPO och Mattias Wåg har rätt så vet de mer om händelsen än polisen, som ännu inte identifierat eller gripit någon.

Vad handlade Gubbängen om?

Var mötesstörningen i Gubbängen en markering från individer sympatiska till Det Fria Sverige mot den person och organisation de bedömer låg bakom mordbranden i Skåne: EXPO, AFA och den våldsbejakande vänsterprofilen Mathias Wåg?

Enligt det nationalsocialistiska Nordfronts radiopod den 28 april 2024 hade den Nordiska Motståndsrörelsen inget med händelsen att göra.

I likhet med polisens brottsrubricering, som enligt Aftonbladet inte nämner misshandel, noterade också några av Nordfronts gäster att Mathias Wåg verkar ha undkommit med anmärkningsvärt lite skador från vad han själv beskriver som en fysisk attack mot honom själv genomförd av ett flertal män.

Var mötesstörningen i Gubbängen en falsk-flagg attack genomförd av EXPO, AFA och Mathias Wåg, för att styra bort allmänhetens uppvaknande inför allvaret i den troligen politiskt motiverade mordbranden i Skåne?

Bara för att Sveriges Television låtsas som att de regnar, när det brinner, betyder inte att alternativ media inte var på väg att väcka allmänheten inför det grava hot landets globalistiska och vänsterliberala politiska etablissemang och dess marktrupper utgör.

 

Referenser och relaterat

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq