Rysk militär ska stödja Niger att bli av med terrorister – USA vägrar lämna

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 17 april 2024
- NewsVoice redaktion
Abdourahamane Tchiani
Abdourahamane Tchiani "President of the National Council for the Safeguard of the Homeland"

Den nigerianska ledningen har i samarbete med Ryssland begärt rysk hjälp med utbildning i antiterrorism, enligt TV-bolaget Radio Television du Niger (RTN). Ett ryskt militärt fraktplan har i förra veckan transporterat en grupp militära instruktörer och diverse utrustning för att bistå Niger.

“Vi är här för att utbilda den nigerianska armén … för att utveckla det militära samarbetet mellan Ryssland och Niger”, sa en man i kamouflagemundering till RTN.

“Vi har mycket erfarenhet av att bekämpa terrorism och vi är här för att dela med oss av denna erfarenhet till våra vänner”, säger en rysk specialist till Sputnik.

“Den afrikanska kåren här kommer att bygga relationer och gemensamt bilda och utbilda den nigerianska armén”.

RTN hävdade i ett Facebook-inlägg att instruktörerna också kommer att installera ett luftförsvarssystem i Niger.

Nigers övergångsledare, Abdourahamane Tchiani, och Rysslands president Vladimir Putin åtog sig i mars att samordna insatserna för att bekämpa terrorism i Sahel-regionen. Enligt Kreml diskuterades frågan när den västafrikanska nationens ledare ringde Putin för att uttrycka solidaritet med Moskva efter terroristattacken mot Crocus City Hall nära Moskva, skriver RT.

US Drone Air Base 201, Agadez, Niger.
US Drone Air Base 201, Agadez, Niger. Foto: US Air Force

Ockupationsmakten USA vägrar ta hem sin militär från Niger

Sedan det nya ledarskapet i huvudstaden Niamey tog över makten efter den Parisstyrda presidenten Mohamed Bazoum 2023 har det vidtagits åtgärder för att bryta banden med Frankrike och USA, med hänvisning till att de inte lyckats stävja det jihadistiska våldet i Sahel, vilket var det påstådda målet med deras engagemang.

Frankrike drog tillbaka sina trupper från Niger i december 2023 efter att Niamey beordrat dem att lämna landet. Ledningen i Niger anklagade den tidigare kolonialmakten för intern obstruktion.

Washington har vägrat ett tillbakadragande av sin militär från Niger trots att den nya ledningen den 16 mars 2024rev ett avtal med USA som tillät cirka 1000 amerikanska soldater och civila entreprenörer att verka i Niger, konstaterar RT.

 

Översättning: NewsVoice

Källor


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: Niger
 • Ni vet att WEF startades av Adolf H Lundin, dvs Wallenbergs..

  Kanske ni då också missat att Klaus far var en viktig affärsbekant till Wallenberg och deras lilla atombombs ++ avfyrnings och tungvatten verksamhet som med varm hand lämnades till Oppenheimer, då det kalla kriget och atombombshotet givetvis var viktiga.

 • När jänkarna väl fått permanenta “boots on the ground” i Sverige så kommer de aldrig heller lämna. Titta bara på Tyskland och Japan som nästan 80 år senare fortfarande är ockuperade. USA är som en kronisk herpesinfektion för såväl utnyttjade vänner som besegrade forna fiender och när man väl blivit infekterad är det helt kört.

 • De befogenheter och rättigheter som godkänns genom avtalet med Sverige kommer in tandem med utökade befogenheter för svensk vaktpersonal, WHO’s pandemiavtal och sänkt ålder för könsbyte till 16 år etc.
  Vid nuvarande 18 års åldergräns behöver vårdhavare inte känna något hot från myndigheter. Vid en lagändring blir det fritt fram med omhändertagande. De bygger upp verktygen i hemlighet nu.

 • USA vägrar, trots uppmaningar och rivet avtal att lämna Niger.
  Vad händer om/när Sverige sagt upp DCA-avtalet och uppmanar USA att lämna vårt land, kommer de att lämna oss då? I vilket skick lämnar de oss?

 • Allt enligt design från WEF för att införa den nya världsordningen. Putin är god vän med Schwab och har bedyrat att vara till nytta i arbetet. Modellen är “problem – solution” och “tes mot antites ger syntes”. Att locka oss att ropa på en lösning när vi ställs inför problem, som konstruerats av samma gäng som sedan kan leverera sin lösning.

  Ett exempel är att man släpper ut ett “virus” (drake, monster, enhörning) eftersom man vill injicera något i folk, som t ex en “genterapi”. När man skapat tillräckligt skräck för “viruset” kan man spela hjälte genom att erbjuda en lösning, ett s k vaccin, men som i själva verket är genmodifiering med patenterade strängar med oklar verkan annan än de skador och död vi redan sett.

  • Du har lyssnat på dem som är partiska för US/UK och försöker smeta ner alla rivaler med kålsuparteorier.
   Putin är rysk patriot och företräder den multipolära världen mot den onda oligarkiska. ‘God vän med Schwab’ ska du inte övervärdera betydelsen av.
   Ryska diplomatin är artig, även när de har att göra med det uppenbart onda US/UK.
   Schwab är nog underställd US/UK och har hedersutmärkelser från Storbritannien.
   “British Knight Commander of the Order of St. Michael and St. George, 2006”

   Americans4innovation (a4i) har undersökt bakgrunden till många globalister bland annat Schwab Fauchi och Musk och det finns en del intressanta detaljer om dem och hur de är relaterade till den US/UK dominerade väst-oligarkin.
   A4i säger: djupa staten är Pilgrim Society= det namn som Cecil Rhodes angloamerikanska etablissemang antog 1902 när Storbritannien invaderade USAs elit.
   Två historiker som avslöjat Storbritannien respektive USA är Carroll Quigley respektive Antony Sutton men ganska få av dem som debatterar har utnyttjat deras material väl. Båda har spridit högkvalitativa fakta.
   Men det mesta som sprids är lättviktiga analyser som i verkligheten är godkända av US/UK.

   • Det är frågan det, vilken sida står putin på?

    Han finns med på listan över WEF:s Young global leaders och han lär ha ha avtal med WEF om att bygga 15-minuters städer (samma avtal har WEF med ukraina). Sputnik-vaxet innehåller grafenoxid.

    Jag tror att Putin spelar med i spelet och låtsas vara motpol till djupa staten, men jag koppas verkligen att jag har fel. Oavsett så tror jag Putin är en ledare som vill kontrollera sitt folk. Det vill alla ledare.

    • Putin är f.d. KGB-officer och de från världens alla destruktiva osäkerhetstjänster brukar nästan alltid tillhöra andra hemliga sällskap, eftersom det är en grundläggande förutsättning för att ens bli antagen. Det finns en hel del äldre foton av Putin där han, likt så många andra s.k. “världsledare”, står och flashar frimurarhandtecken. Men det var innan han gick in för rollen som sund räddare av oss alla och det är ju dessvärre ett antal naiva människor utan egen slutledningsförmåga som köpt det påhittade upplägget.

    • I intervjun med Jûri Linna på SwebbTV förra veckan finns ett klipp där Putin bedyrar sitt bidrag till Schwab. https://swebbtv.se/w/gAtqurPApkpkhB4yhZHTaq
     I övrigt rekommenderar jag varmt David Ickes analys från 1995 i boken “Och sanning ska göra er fria”.

     Min analys av livet här på planeten är att vi sitter i klorna på en ondska bortom det fattbara sedan tusentals år. Denna ondska livnär sig på rädsla och oro. Schwab m fl är nu i vår tid utförare av att skapa ett kaos som leder till rädsla och oro, vilket är deras syfte. Att skapa en diktatorisk världsregering möjliggör ett ständigt skapande av oro och stress, allt annat än harmoni och kärlek. Agendan är nog gammal och överförs från generation till generation, kanske kopplad till djävulsdyrkan.

     Sannolikt är merparten av det vi idag definierar som samhälle manipulerat, som skolsystemet, politiken, myndigheter, kyrkan, den s k vården mm. Om man lyssnar på Schwabs anföranden på bl a Youtube så kommer detta fram. Han är tydlig och talar om att ta våra barn från oss, att vi ska vänja oss vid kannibalism, att miljarder människor ska dö, att det blir stora folkvandringar och att vi alla ska vara ständigt övervakade och att vi ska ta våra “vacciner”.

     WEF har planer för alla länder och alla funktioner. Allt omhändertaget av “agile governing” och “agile media”. Han skryter ju också med att han infiltrerat alla parlament i hela världen. Tyvärr verkar Putin vara med i leken. Putin sägs vara stalinist och Schwab leninist, alltså är båda intresserade av diktatur och totalitära system enligt Platons Staten. Jag hyste hopp till BRICS, men tror nu att det bara är ett annat sätt att lura oss. Olika gäng som sponsras av samma manipulatörer för att generera skräck hos oss som i sin tur ger dem energi och makt.

     Nu överförs nationalstaternas medel, dvs våra skattepengar, till storföretagen som ägs av den globala skurkligan. Nationerna luras att köpa deras vapen och läkemedel, samt att skicka in folk i fruktansvärda krig. Vi blir fattiga och lånar pengar av skurkarnas banker för att försvara oss mot drakar och enhörningar och sedan för att återuppbygga våra länder efter förstörelsen. Allt är enligt plan, vilket Schwab också stolt berättar.

     Slutligen en vädjan: Kan vi vara respektfulla mot varandra och olika insikter? Av och till anas en ton av mobbing hos några av oss som kommenterar med nedsättande svar på andras inlägg. NV är större och viktigare än att vara en arena för egon.

     • Att vara ärlig är inte samma sak som att vara nedlåtande. Vårt verkliga problem är inte en liten klick sjuka människor som styr; utan det är den stora naiva möjliggörande massan, för utan dem skulle det här inte ens varit genomförbart.

      Men jag kan exemplifiera vidare med t.ex. Convid-“pandemin” där den breda naiva massan även ställde till det för den mindre delen av befolkningen som har egen tankeförmåga. Därför kommer jag aldrig väga min ord på något delikat sätt utan kommer kalla en spade för vad den är när jag ser den och det har precis ingenting med “ego” att göra.

     • 1992 i Sankt Petersburg deltog Putin på ett möte och eftersom Schwab har sagt att Rysslands röst är viktig fanns det ingen anledning att inte delta.
      Men jag har inte funnit annat än Schwabs påstående om medlemsskap
      och Putin var ju ung ledare så det bevisar inte att han var examinerad medlem i WEFs lista.

      Det finns många sanningar som kan göra oss fria men ICKE har inte som mål att vi ska bli fria från anglosaxisk dominans.

      Och i Sverige och övriga väst spelar anglosaxiska opinionsbildare en betydande roll och formar din verklighetsuppfattning.

      Litar du på dem, tror du på det som gynnar deras fortsatta dominans.

      Anglosaxerna har skapat alla radikala kulter till höger och vänster och spridit kommunism zionism nazism och radikal islamism.

      Men hur ofta får du veta det av anglosaxerna själva?
      I stort sett aldrig eller hur?

      Vad du än uppmärksammar av den moderna historien spelar anglosaxernas oligarki och intelligentia den sortens manipulativa roll.

      Israel har skapats av anglosaxerna som ett kolonialt fotfäste och anglosaxerna låtsas hycklande att de egentligen inte vill ge stöd åt Israel.

    • Putin står på rysslands sida. Ryssland “samarbetar inte med västklanerna, inget bevis finns för det.
     Ryska sputnik vazzinet är inget mrna hopkok.
     Ryska duman är ingen dagis som västs samling av nicckdockor.

    • Se upp för kålsupar teorier
     In a speech in 2017, WEF founder Klaus Schwab mentioned Russian President Vladimir Putin as a Young Global Leader, but Putin is not mentioned on any archived member list. Putin did, however, attend a 1992 WEF meeting in St. Petersburg, where he was serving as head of the Committee for External Relations of the Mayor’s Office at the time.
     https://swprs.org/wef-young-global-leaders/
     Det ryktet du tar upp har jag inte lyckats bekräfta
     Jag tittade på archive.org från före 2022 då det påstås att de tog bort Putins namn men jag lyckades inte kolla allt

     Beträffande vaccin litar Putin som alla andra politiker på sina experter.

     Problemet är att hela den medicinska vetenskapen är ur led.

     Både Kina och Ryssland fruktar med fog USAs biokrigföring och vill inte alienera sina egna experter utan snarare försöka få insyn i vad USA har i kikarn.
     Inför Covid fruktade ryssarna kanske det värsta.

     Grafen uppfanns/upptäcktes av två rysk-brittiska forskare.
     Kanske mer problematiskt att ifrågasätta för ryska experter.

  • karin

   Beträffande ditt påstående att putin är “god vän med Schwab och har bedyrat att vara till nytta i arbetet”.
   Utan trovärdig källa är det inget annat än dina egna fantasier.

 • Afrika vill kapa banden med väst och USA:s makt och plundring av dessa länder, så nu ligger Sverige på tur och våra korrupta makthavare har välkomnat skurkarna med öppna armar. Svenska folket betalar priset och kostnaderna via skattsedeln

  • Snart får den sovande alt-högern svårt att föklara stigande BNP i Afrikas länder med deras sk IQ-nivå. Länge en ursäkt för att dumförklara global south och motivera skadliga subventioner/skattefinansierade mutor.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *