BRICS-medlemmen Kina med Xi Jinping i spetsen på Europaturné

Analys

publicerad 11 maj 2024
- Kristoffer Hell
Kina på Europaturné i maj 2024
Kina på Europaturné i maj 2024

BRICS-medlemmen Kinas ledare Xi Jinping turnerar just nu Europa. I måndags landade han i Paris och tillbringade två dagar tillsammans med Frankrikes president Macron och EU:s Ursula von den Leyen. Höjdpunkterna, enligt kinesisk media, var dock mötena med Serbiens president Vucic i Belgrad och Ungerns ledare Orban i Budapest.

Enligt brittiska The Guardian handlade mötet med Macron om att högtidlighålla 60-års jubileet av att Frankrike som första Västland, 1964, erkände folkrepubliken Kinas existens.

Global Times informerar samtidigt att den kinesiska ledarens besök i Ungern, torsdagen den 9 maj, sammanfaller med 75-års jubileet för upprättandet av diplomatiska förbindelser mellan Budapest och Beijing – 15 år innan Paris vågade gå emot USA och göra det samma.

Kinas förhållande med Serbien beskrivs som strategiskt, starkt och stabilt och då Ungerns Victor Orban snart tar över EU:s roterande presidentskap ser Kina fram emot en snar förbättring i förhållandet med den Europeiska Unionen.

Till skillnad från resten av EU, möjligen med undantag för Slovakien, har inte Ungern smittats av den ryssofobi som härjar i Västeuropas huvudstäder.

 

Referenser och relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Ondskans rike på andra sidan Atlanten darrar nu när BRICS håller på att ta form. Mera krig är att vänta och idiotrepubliken kommer att ligga bakom de kommande krigen. denna nation har krigat med andra länder sedan den bildades för över 100 år sedan.
  Krigsaktier är en av de mest lönsamma aktier man kan äga. Krig ger klirr i kassan och det finns ingen anledning att sluta att skapa konflikter som utmynnar i nya konflikter.
  Och det är de som äger bankerna som är problemet. Och vem och vilka är det som äger bankerna och därmed pengarna ? Det är sionisterna som kontrollerar Federal Reserve. But that’s just my opinion !

 • Intressant att Israel är en dold mellanhand för transport av bland annat vapenteknologi ifrån USA till Kina.

 • Återigen tänds hoppet i EU-parlamentet! Både Ursula von der Leyen och Emmanuel Macron har tidigare varit i Kina och försökt att påverka Xi Jinping med negativt resultat! Xi Jinping gav dessa båda ett klart och tydligt svar om att de lämnar inte de avtal som gjorts med Ryssland.
  Globalisterna vet att Västs världsdominans är hotad och att dollarn faller som ett korthus om BRICS får fortsätta att utvecklas. Som de flesta vet så finns det ingen överförmyndare inom BRICS alla länder har samma status och är likvärdiga. För Väst råder det motsatta där vi omges av org. (FN, EU, WHO, WEF9 som dikterar vårt leverne i praktiskt taget i alla frågor.
  Desperationen är därför stor inom EU och deras hopp står i att slå en kil mellan Ryssland och Kina – som därmed kullkastar hela BRICS-projektet och även BRI det stora infrastrukturprojekt som involverar närmare 50 länder.
  Det är som sagt Västs världsdominans som står på spel. Var lugn Kinas president Xi Jinping vet hur det ligger till – han småler.

 • Tror nog att ligger en del sanning om berättelsen om BRICS. Vad vi ser är väl bansters som bansters each other.

  Kanske vi får en lite smula lättare att andas? I vart fall ligger mitt hopp där.

  • ja själva tanken med BRICS att varje land ska sköta sig själva! Låter för självständighet, utan yttre inblandning. Låt folket själva bestämma om dem vill diktatur eller frihet.

 • Kålsuparteorierna lanseras åter i kommentarssektionen med referens till lättviktiga källor.
  Att Kina och Ryssland samarbetar med alla enligt principen win-win beror på att de är för marknadsekonomi i befolkningarnas intresse. De cancellerar inte affärspartners av ideologiska skäl som vi i fanatiska väst.

  • Du tar dig Peter. Jag vet inte vad som hänt men plötsligen är dina kommentar inte lika obskyrt enstaviga; bortförklaringar om ett världsomfattande sionistisk makt med mantrat: britterna!

   Hade katolska kyrka och eller britterna makten hade all kritik av den samma även varit belagd med straff, både formellt med lagens hjälp så väl som med informella social utfrysning medels stämpling: antikatolsk propaganda (kätteri) och ordet “antibrittisk” (propaganda) existerar inte ens som ord. Det närmaste man kan komma är väl författaren Knut Hamsuns kvarlåtenskap (lysande sådan i och för sig).

   Vill du veta vem som har makt över dig, då ligger alltid svaret i vem du aldrig får kritisera.

   • Men alla kritiserar judisk makt hela tiden så förbudet fungerar ju inte. I stället leder det till en isolering av dem.
    Precis så är det som de smartare imperialisterna vill ha det.
    Bankirerna behöver imperiets beskydd därför kan de inte gå emot imperiets intressen.
    Men eftersom de har moroten att förvalta imperiets affärer får de i gengäld finna sig i att bli mottagare av allt det hat som imperiet väcker.

    Även i Romarriket rådde en liknande arbetsfördelning. Den skyddsbehövande gruppen gavs förtroendet över finanserna.
    Venedig som härrörde från Romarriket hade på 1500-talet taktiken att styra penningutlånarna genom Malteserriddarna samtidigt som dessa utåt låtsades vara kritiska.
    Christopher Marlowe avslöjade det för sin teaterpublik och tvingades därefter gå i exil i över 10 år. När han återkom tvingades han använda det fingerade namnet William Shakespeare. Oxford university har sen 2016 delvis erkänt en koppling mellan de officiellt olika individerna. Venedig introducerade frimureri och Malteserriddarna i England och låg bakom att Storbritannien kom att bli en oligarki efter Venedigs förebild.

  • Intressant att Israel är en dold mellanhand för transport av bland annat vapenteknologi ifrån USA till Kina.

   Kål på dig.

 • Det står i artikeln att Frankrike 1964 var första västland som erkände Folkrepubliken Kinas existens men Sverige var tidigare: 1950.

  “Utrikesminister Östen Undén skrev i ett telegram till sin motsvarighet i Peking Zhou Enlai att Sverige erkände Folkrepubliken Kina eftersom centralregeringen ‘nu kontrollerar större delen av Kinas territorium’. ”

  https://kinacentrum.se/publikationer/taiwan-sverige-och-synen-pa-ett-kina-politiken/

 • Alla som tror att EU är en organdonation som värnar de Europeiska Nationernas demokratiska möjligheter att påverka inriktning och utveckling av densamma tror att EUs byråkrati kan påverkas av hur EU-valet fungerar?
  Det är som att tro att lägga sin röst i val i USA, KINA eller RYSSLAND för den delen påverkar oss som nationen i Sverige.
  Tanken på att ett demokratisk val finns eller fungerar är ett tecken på att propaganda och hjärntvätten har fungerat de senaste 150 åren av Sionistiska och Elitiska krafter/tänkande.

  • BRICS är väl WEFs nya världsordning som genomförs medan vi käbblar om Putle, sleepy Joe och vaxx Trumpen.

   • Jag begriper inte att folk vill ha mera av vaxx Trumpen, de är som blinda får om jag får vara lite elak.

 • Victor Orban på “presidentposten”!

  Kan väl bli kul, tänk alla psykbryt vi kommer få se.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *