Happy Olive är en färsk hälsosam handskördad och genuin olivolja från små kretensiska olivlundar

Annons

publicerad 13 maj 2024
Genuin olivolja från Happy Olive
Olivolja av märket Happy Olive skördas på Kreta.

Färsk och genuin olivolja, direkt från små kretensiska olivlundar – bland det mest hälsosamma man kan få i sig. Grön doft av sommar och nyklippt gräs. Tänk dig att du står i en olivlund på ön Kreta under skördetid. Oliverna samlas på de stora näten placerade under träden. Du hör smattret då oliverna faller ned på näten och fåglar som kvittrar i bakgrunden. 

Du plockar upp en oliv från nätet och krossar den mellan dina fingrar. Det doftar som nyklippt gräs. Hela olivlunden har liksom en grön doft som du andas in med djupa andetag.

När man öppnar en flaska med färsk olivolja från den senaste skörden är det precis så man känner. En doft av sommar och nyklippt gräs hittar sin väg till ditt kök även under årets mörkaste månader. Smaken är stark och pikant, pepprig, fruktig och grön.

Kallextraherad extra jungfru olivolja

Happy Olives olivolja är kallextraherad extra jungfru olivolja och den har inte blivit utblandad eller manipulerad på något sätt! Vår olivolja förhöjer smakerna på ingredienserna som används i matlagningen. Du kan använda den här typen av olivolja, vilken är äkta och färsk, till all matlagning!

Woka, ugnsbaka, koka, stek och fritera med den utan bekymmer! Olivoljans kemiska komposition är idealisk för höga temperaturer mest beroende på innehållet av antioxidanter eller bara njut av den som den är, rå. Varför inte doppa färskt bröd på en tallrik med olivolja, örter och balsamvinäger?

Polyfenoler för underbar smak och god hälsa

Happy Olives olivolja är förutom kallextraherad extra jungfru olivolja dessutom från tidig skörd (“Early Harvest”). Oliverna skördas då de fortfarande är gröna/halvmogna. Man får då mycket mindre olivolja från oliverna – det behövs nästan dubbelt så mycket oliver till samma mängd olivolja, och kvaliteten blir mycket hög med mängder av hälsosamma polyfenoler.

Man har på senare tid upptäckt att just polyfenoler står för hälsofördelarna med olivolja samt dess härliga smak! Polyfenolen oleocanthal hjälper till att sänka blodtrycket och minska utdragna inflammationer, vilka ökar risken för hjärtsjukdomar, diabetes, demens, cancer, ledproblem och många andra sjukdomar.

Genuin olivolja från Happy Olive
Genuin olivolja från Happy Olive

Autentisk olivolja med skyddad ursprungsbeteckning

Happy Olives olivolja är autentisk och den kommer från regionen Apokoronas på Kreta. Oliverna skördas, extraheras samt buteljeras på Kreta. Den framställs med mekaniska metoder utan kemiska tillsatser eller annat.

Merja Tuominen-Gialitaki, grundare Happy Olive:

“För de småskaliga olivodlare som deltar i vårt projekt har olivoljan alltid varit en färskvara, och nu, med Happy Olive, är det en färskvara även för konsumenter.”

Joni Pyrstöjärvi, grundare Happy Olive:

“Att beställa denna färska olivolja direkt från olivfarmare på Kreta kostar något mer än att köpa massproducerad olivolja i matvaruhuset, men den extra investeringen kommer definitivt att löna sig.”

Så här tycker kunderna

Vi får så många härligt positiva kommentarer från våra kunder, här är några av dem:

“Beställde en flaska på prov. Tom de kräsna tonåringarna i familjen sitter och doppar nybakat bröd i oljan, har den på sin sallad, bakar med den. En riktig dunderhit”  – Yasmin

“Stort Tack Happy Olive för att ni fått fram en så god och fin olivolja, så jag kan njuta igen, har redan förbrukat 1,5 av 3 flaskor på 5 veckor. Den är verkligen perfekt till allt!” – Susanne

“Köpte 3 liter för att prova. Överraskande god smak! Smakar Inte som olivolja du köper i butik” – Anders

“Jag fick mina flaskor i torsdags. Helt fantastisk, godaste olivoljan på mycket länge. Marinerade kött, hällt över grönsaker och sallader. Rekommenderas!” – Annika

“Som Grekland- och olivoljeälskare måste jag säga att denna olivolja är bland de godaste jag smakat. All olivolja för export borde skördas och framställas på detta naturliga sätt” – Torbjörn Sassersson, NewsVoice

Beställ färsk och äkta olivolja

Beställ och smaka på vår fina olivolja – vi är säkra på att du kommer att bli mycket positivt överraskad…! Här kan du se priser och beställa. Välkommen till vår nya Facebook-sida “Happy Olive i Sverige”. För olivodlare, emot manipulering och massproduktion av olivolja!

 

Relaterat

Olivolja av märket Happy Olive skördas på Kreta.
Olivolja av märket Happy Olive skördas på Kreta. Foto: Happy Olive

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq