Globalisterna misslyckades vid toppmötet i Bürgenstock

publicerad 21 juni 2024
- Kristoffer Hell
Volodomyr Zelensky, Ruslan Stefanchuk och Kaja Kallas.

Den tiopunktslista Ukrainas president på övertid, Volodomyr Zelensky, tog med sig till Schweiz i hopp om att bilda en internationell koalition mot Ryssland är inte längre aktuell.

Någon fortsättning på förhandlingsformatet, där nyckelparten Ryssland inte är med, kunde man inte heller komma överens om, så processen ser ut att ha gått i stå. Blott 57 regeringschefer från 160 inbjudna länder valde att närvara.

Arrangören Schweiz förslag blev det toppmötet omfamnade i sin slutkommuniké. Det handlade om livsmedelssäkerhet, stopp av angrepp mot kärnkraftverket i Zaporosjye samt utväxling av krigsfångar.

NewsVoice har tidigare rapporterat om ukrainska attacker mot det ryskkontrollerade kärnkraftverket i Zaporosjye (länk nedan).

Förlorade gjorde Zelensky vars krav var att rulla tillbaka landgränserna i Ukraina till hur de var innan den amerikanska statskuppen i Ukraina 2014 samt att Ryssland tvingas betala krigsskadestånd och att den ryska statsledningen åtalas för krigsbrott.

Volodomyr Zelenskys mandat som president gick ut i maj 2024. Det skedde efter att han ställde in presidentvalet och han agerar nu på övertid. I kulisserna uppges vänta det ukrainska parlamentets, Radan, talesman på att överta rollen som Ukrainas tillförordnade statschef tills dess val hållits.

Kvar på den internationella politikens förhandlingsbord ligger Moskvas utfästelse att avsluta kriget i Ukraina på en gång, om de nuvarande ryska landvinningarna görs om till permanenta landgränser samt att Ukraina blir neutralt och upphör med att agera som ombud för NATO:s expansion österut.

 

Referenser och relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: Bürgenstock