Regeringens stöd på 25 miljarder till kriget mot Ryssland hade kunnat användas så här…

publicerad 20 oktober 2023
- Kristoffer Hell
Temabild: Smarta och självsäkra. Foto: G Stock Studio
Temabild: Smarta och självsäkra systemkritiker undrar.

Den 6 oktober kungjorde regeringen ännu ett militärt stödpaket till Ukraina och svenska skattebetalare har nu totalt skickat 25 miljarder kronor till Zelenskyregimen i Kiev, av vilka 22,2 miljarder består av “hårda” paket som vapen, ammunition, annan militär utrustning och utbildning i strid. Hur mycket är egentligen 25 miljarder kronor?

Studielön istället för studielån?

Med 25 miljarder extra hade regeringen, till exempel, kunnat avskriva studielånen för landets 35.000 studerande för hela 2022 – det vill säga i praktiken gett alla dessa människor ett års lön för att förkovra sig, istället för att tvinga dem in i skuld.

Men, för ministrarna i Rosenbad kändes det uppenbarligen angelägnare att investera i att döda ryssar än att förbättra livet för svenskar.

250 nya svenska långfilmer?

Kulturlivet, som i dag ingår i en budgetpost om 20 miljarder, hade kunnat erfara ett guldregn.

  • Hur många nya svenskproducerade spelfilmer får man för 25 miljarder? Hur många nya teatrar och teater- och balettföreställningar?
  • Med en genomsnittlig budget på 100 miljoner kronor, hade Sverige kunnat producera 250 spelfilmer. Hur många nya arbetstillfällen hade detta varit?
  • Hur många åtgärder för vilsna ungdomar för att kanalisera deras energi i kultur i stället för kriminalitet hade detta inneburit?

Sverige evig guldmedaljör i VM i ishockey?

25 miljarder är mer än åtta gånger så mycket som de 2,9 miljarder regeringen stödde svensk ungdomsidrott med under 2022.

För en sådan ungdomssatsning hade Sverige kunnat skapa förutsättningarna att besegra Ryssland på isen, istället för att sponsra en köttkvarn i vad som fordom hette östra Ukraina, men i dag (efter entydiga folkomröstningar) tillhör Moskva.

Klimatet och den politiska rötan

Och hur intresserad av klimat och miljö är egentligen svenska ministrar, när de väljer att bränna 25 miljarder på livs- och miljöförstörande verksamhet i östeuropa, istället för att mer än fördubbla posten “klimat, miljö och natur” i statsbudgeten?

Måhända hade det till och med varit bättre om regeringen varit lika korrupt som regimen i Kiev och mer än fördubblat sin egen kassa: “rikets styrelse” från 18 till 43 miljarder.

Mer av slantarna hade förmodligen stannat i Sverige och bland annat restaurangbranschen i Stockholm hade väl erfarit en rejäl vitamininjektion.

Här är några andra statliga utgiftsposter för landet under 2022:

  • Samhällsplanering, bostadsförsörjning, byggande och konsumentpolitik: 8 miljarder
  • Migration: 12 miljarder
  • Energi: 13 miljarder
  • Skatt, tull och exekution: 13 miljarder
  • Rikets styrelse: 18 miljarder
  • Kultur, medier, trossamfund och fritid: 20 miljarder
  • Klimat, miljö och natur: 21 miljarder
  • Studiestöd: 25 miljarder
  • Statsskuldsräntan: 27 miljarder
  • Ekonomisk trygghet vid ålderdom: 46 miljarder
  • Avgift till Europeiska unionen: 48 miljarder

Här är några kommunala utgiftsposter för landet under 2022:

  • Svenska för invandrare: 3,4 miljarder
  • Flyktingmottagande: 4,4 miljarder
  • Vård för vuxna med missbruksproblem: 8,7 miljarder
  • Ekonomiskt bistånd: 14,6 miljarder
  • Väg- och järnvägsnät, parkering: 21,9 miljarder
  • Barn och ungdomsvård: 27,2 miljarder

Referenser och relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: 25 miljarder
  • Sveriges regering är marionetter till “the deep state” i usa och har varit det i minst 30 år om inte längre. Spelar ingen roll vilken partipolitisk färg som råkar sitta vid makten SD inkluderade för de springer alla the “deep states” ärende. Svensk regering har väl inte tagit ett enda beslut de sista 30 åren som varit bra för landet Sverige och dess befolkning de ska tjäna.

  • Och, dessutom är pengarna rent bortkastade efter Ukrainas totala fiasko i kriget. Sen kan man ju fråga sig varför kriga mot Ryssland, när man har en potentiell kund av allt som produceras i Sverige. Svensk vinst torde säkerligen vara långt högre än 25 miljarder per år under mycket lång tid. Och vi kunde ha billig olja några tiotals mil bort.
    Håll neutraliteten och gör affärer och lev väl!
    Karlakungarnas imperium kollapsade av ekonomisk utmattning och nu gör man om idiotin.

    • Sverige ingick, för mer än 500 år sedan, i en union – Kalmarunionen – med Danmark och Norge. I den unionen var Sverige den största makten, speciellt som Sverige hade Finland i ryggen. Svekfull svensk adel lät den danske kungen härska i unionen.

      Gustav Vasa, tredje generationens tysk invandrare, hade andra utlänningar bakom sig. I stället för danskar, lierade han sig med nordtyska plutokrater – Handelshuset Hansan – som lånade honom pengar, för vilka han lejde tyska legoknektar. Hansans motiv var förstås att öppna Öresund för sin handel, genom att krossa Kalmarunionen.

      Hundra år tidigare gjorde Hansan ett försök att bryta Kalmarunionen, med Engelbrekts (också han tredje generationens tysk invandrare) revolution, som dock föll på mållinjen, på grund av att han blev sjuk, samt att en svensk adelsman nackade honom. Gustav Vasa lyckades.

      Med Sverige-Finland i ett fast grepp, började Hansans plutokrater planera för att lägga under sig alla kustländer och göra Östersjön till deras helt egna plaskdamm. De svenska kungamarionetterna gick frenetiskt till verket – så till den milda grad att svensk och finsk allmoge höll på att svälta ihjäl. På 1600-talet var svenskar så utsvultna och utslitna, så en vuxen svensk man var tjugo centimeter kortare än nutidens.

      Den utvecklingen gillade förstås inte Ryssland. Inte heller England – den sjörövarnation, som var på väg att bygga sig ett världsimperium, baserat på pirateri, rofferi samt slav- och narkotika-handel – som blivit utestängda från Östersjön. Tillsammans med Danmark-Norge knäckte dessa den hanseatiska svenska stormakten under 1700-talet.

      Med bankelitens franska revolution 1789 förändrades maktbalansen i Europa och i det snöpta Sverige tog Frimurarna makten, när de placerade sin agent Jean-Baptiste Bernadotte på tronen 1820 – och på den vägen är det än idag. Vad denne fixade var dock tvåhundra år av fred, för vilket svenskarna kan vara tacksamma.

      Storpolitiskt satsar herrarna fortfarande på det AngloAmerikanska Imperiet, men samtidigt har de byggt upp Kina. Tillsammans räknar de med att dessa maktcentra skall kunna klämma sönder Ryssland, som ju redan nu håller på att fastna i beroende av Kina.

      Fullständigt styrt av utländska ekonomiska maktintressen sedan femhundra år, är det inget konstigt att Sverige blir draget in i hetluften igen. Bankmaffian har ju nu siktet inställt på slutmålet: Fullständigt herravälde över hela Jorden. I det syftet har den uppenbarligen tilldelat Sverige en roll och de svenska politikerna – och nästan alla andra, med något att säga till om – springer benen av sig, för att uppfylla sina herrars minsta önskan.

  • “Hur stort är egentligen koldioxidavtrycket för tillverkningen av dessa enorma krigsmaskiner?

    Vad är koldioxidavtrycket under hela deras livslängd?

    Hur påverkas miljön av allt som blir förstört och kemikalier som sprids i jord/luft?

    Det ökade koldioxidutsläppet hittills på grund av kriget motsvarar hela EU:s samlade utsläpp under ett helt år!

    Borde inte alla som är oroliga för klimatet ha engagerat sig för att stoppa kriget och därmed rädda klimatet som uppenbarligen har liv och kan “dö”?

    Var är alla jävla klimatalarmister?

    Var är jävlarna när de verkligen behövs?

      • Reza är vad jag kan erinra mig en bra kommentator här. Synd för dig att du inte kan ta bort en så osympatisk kommentar.

        • Hamnade fel på toppen också!
          Hej Martin,
          Jag har börjat samla info om “det tredje templet”, nuvarande Al-Aqsa-moské i Jerusalem.
          https://newsvoice.se/2023/10/alexander-dugin/#comment-525282

          Om du skulle stöta på några relevanta länkar eller information om detta ämne när du surfar på den så kallade “fria” men förbjudna delen av internet, skulle jag uppskatta om du kunde dela dem med mig.
          Tack på förhand!”

    • Bra poäng, har själv tänkt på detta. Svaret är att jorden inte står inför undergång på grund av ett klimathot. Hade det verkligen varit så illa som de vill få oss att tro så hade de självklart vidtaget extrema åtgärder som tex. att förbjuda alla krig, all bilkörning och alla flygresor m.m m.m . De kunde ju göra detta under den påstådda covid epidemin så varför inte inför ett “klimathot” . Dessutom uppmuntrar ju regeringen till överkonsumtion som i såfall är den direkta orsaken till klimathotet. Allt är bara en STOR jäkla bluff. Någon som kommer ihåg al gores film “en obekväm sanning” från 2006, där påstods att joden skulle gå under 2012 om vi inte kunde få bukt med klimathotet. al gore har sedan blivit granskad om han lever som han lär och det gör han så klart inte med sina mansions och lyxkryssare. Som sagt, allt är en STOR jäkla bluff.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *