RT om planerna på rysk påverkan av USA-valet 2024

publicerad 30 december 2023
- Kristoffer Hell
Joe Biden och Margarita Simonyan (RT:s chefredaktör). Bilder: RT
Joe Biden och Margarita Simonyan (RT:s chefredaktör).

I USA stundar hösten 2024 presidentval och inför spektaklet har den statsstödda ryska nyhetskanalen Russia Today (RT) producerat en video där kanalen i förväg kommenterar den ryktesspridning i västmedia om rysk påverkan som förväntas av Väst.

Media i Väst har sedan 2016 harpat på temat om rysk påverkan i amerikanska val, varje gång valresultat går emot Demokraterna i USA. Tidigare ryktesspridning i och av västmedia har pekat ut USA:s förre president Donald Trump som Moskvas favoritkandidat.

I videon nedan är det USA:s nuvarande president Joe Biden som manipuleras av den Ryska Federationen med “teknik från sovjettiden” som dammats av.

Vad som förtjänar ett extra höjt ögonbryn är att RT:s chefredaktör Margarita Simonyan spelar sig själv i videon, i rollen som “överste Simonyan”.

Referenser och relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

  • Varför skulle ryssland försöka påverka valet i usa, det är inte presidenterna som styr landet, dom är bara verkställande. Det vet ryssland.

    • Det är en myt som “demokraterna” i USA sprider för att dölja valfusket de själva och Deep State ligger bakom! Har ni märkt tystnaden från MSM-fulmedia angående att Deep State försöker stoppa Trump från att delta i valet i flera delstater? Hatet mot Washington bubblar som bekant i USA och frågan är när ballongen briserar?

  • Skulle se att det stod; joe will never be ashamed..Allt ‘de’ sysslat och sysslar med (som t ex hur de styr biden som en styrpinne på en dator), drar ett löjets skimmer över ‘dom’, en våt filt som de ska bära.

    75% av världens länder veet vem ‘de’ är, 25% vänder andra blicken till. Hugo Chavez sa, innan ‘de’ tog honom av daga,; hoppas jag retat upp fariseerna när jag gett tillbaka vårt Lands oljetillgångar till Folket

    • Finns ingen tumme upp längre! Men du får den i denna text!
      Gott Nytt år till dig och övriga. Men när var det ett gott år?
      Först är det jävligt, sedan blir det bara värre.
      Min slogan!

      • Tack Tor, men trots allt kanske det blir bättre sedan. Kan ju bara bli sämre till en viss avgrundsnivå… Sedan vänder det, men inte utan kampen

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *