Komedin “Wag the Dog” från 1997 mer aktuell än någonsin

Politiken kontrolleras av de som kontrollerar nyheterna...

publicerad 4 januari 2024
- Kristoffer Hell
Wag the Dog, 1997.
Wag the Dog, 1997

Den amerikanska spelfilmen Wag the Dog från 1997 med bland andra Robert DeNiro och Dustin Hoffman blev raskt en klassiker som är ständigt aktuell. Den belyser hur politiken kontrolleras av de som kontrollerar nyheterna och inte tvärtom.

Ur Wikipedia:

“När den amerikanske presidenten hamnar i blåsväder på grund av en sexskandal anlitas en av Hollywoods främsta filmproducenter för att se till så att skandalen hamnar i skymundan. Metoden blir att iscensätta att USA har blivit indraget i ett krig.”

Wag the Dog

 

Referens

ArcanumSkolan

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: Wag the Dog
  • Äntligen en artikel som beskriver det mest illusoriska som existerar i vest (förutom illusionen att Fed-1913 är en ‘federal myndighet’, vilken inte är mer ‘federal’ än federal express..eller bengt anderssons budfirma). ‘De’ har blåst oss i 110år, minst naturligtvis. Men ‘de’ är inte den stora faran..’de’ är ju nothing. Utan det är Våår omedvetenhet om att ‘dessa’ creaps ens existerar.., och ännu mindre då vilken makt ‘de’ tillskansat sig. Pga Oss.., dvs framförallt pga att Vi blivit lurade..grundlurade (via “media, svt, tv4, blabla som ‘de’ totalkontrollerar).
    I “city’ och dener sitter roten, de styr telviv som styr washington som styr hela vest. När det är förstått..då kan man börja göra något. Good luck

    Duktigt grundlurad själv en gång..haha, what else. Men inte längre

    • Ja Jonny, du har så rätt.När man förstår hur grundlurat man har varit finns det ingen återvända. Man ser en hel ny realitet och är bara förfärat att så få begriper hur det ligger till.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *