2024 och svenska politiker börjar året med krigshets istället för fredstal

Opinion

publicerad 21 januari 2024
Andreas Vos vill ha fred i Europa.
Andreas Vos vill ha fred i Europa.
ArcanumSkolan

De tankar som debattören Andreas Vos har om ukrainakriget och den mycket spända relation mellan Sverige och Ryssland representerar sannolikt flera miljoner människor i Sverige. Det tror NewsVoice, men inte DN Debatt, som refuserade Vos insändare. Vad tycker du? NewsVoice publicerar texten.

Text: Andreas Vos. NewsVoice publicerar en uppdaterad version av insändaren till DN

Krig är absolut sista utvägen då man uttömt alla fredsförhandlingar och all diplomati. Man undrar var alla dessa fredsförhandlingar och all diplomati tog vägen innan man säger att Sverige ska förbereda sig på krig ända ner på individnivå.

  • Var är alla journalister som ska stå på fredens sida?
  • Var är alla människor som demonstrerar, kulturpersonligheter och politiker som står för fred?
  • Vad hände med vår neutralitet och alliansfrihet?
  • Vad har hänt med svensk diplomati och tiden då vi mäklade fred mellan andra länder?

Vad har hänt med nationen Sverige, ett land som lutar sig på över 200 år av fred, men som nu försöker släcka en eld i ett annat land genom att hälla bensin på elden? Varför försöker inte Sverige reducera spänningarna med Ryssland? Sätter styrande politiker verkligen den svenska befolkningen först?

Sverige har stått utanför två världskrig där politikerna då valde att se till den egna befolkningen först. Man förde en försiktig politik för att skydda befolkningen.

Historiekunskap är avgörande

Ska konflikten i Ukraina lösas måste man förstå varför den började, fakta som svenska medier inte vill visa. Vad hände 2014 i Ukraina? Vad hände efterföljande år i Ukraina under åren 2015-2021? Varför är inte svenska journalister intresserade?

Vad som hänt kan den intresserade läsa om i utländska medier. Ska man mäkla fred får man se till helheten och bakomliggande historia. Sanningen är allt annat än bekväm. I en osäker värld behöver vi ha ett starkt fungerande försvar, men behöver vi verkligen göra världen ännu mera osäker med krigshetsande offentliga tal?

Det känns som de styrande politikerna inte styr Sverige mot en lugn och kärleksfull hamn utan rakt in i en storm i och med deras agerande. Kanske dags att omyndigförklara dessa hökar som längtar efter krig. Har vi inte lärt oss något av historiens alla krig?

Text: Andreas Vos

ArcanumSkolan

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

  • Slovakiens premiärminister Robert Fico riktar nu ny kritik mot narrativet kring Ukraina.

    Enligt Fico är Ukraina inte ett oberoende och suveränt land, utan under total kontroll av USA.

    Den slovakiska premiärministern påpekar samtidigt att han är emot ett ukrainskt Nato-medlemskap, och att han kommer lägga in veto mot det. För det skulle kunna starta ett nytt världskrig. Slovakien kommer inte heller skicka några vapen till Ukraina.

    – 2014, efter Maidan, blev Ukraina helt kontrollerat av USA, sade Fico i slovakisk tv, enligt The New Voice Of Ukraine/Yahoo News.

    https://nyheter.swebbtv.se/fico-ukraina-ar-totalt-under-usas-kontroll/

    • I sammanfattningen av denna noggrant utförda politiska analys av Maidan-massakern 2014 framhålls det att det var ett falskflaggat attentat:

      “Analysen fann att Maidan-massakern på demonstranterna och polisen den 20 februari 2014 var en framgångsrik falsk flagg-operation som var rationellt organiserad och genomförd av delar av Maidan-ledningen och gömde grupper av Maidan-prickskyttar i Maidan-kontrollerade byggnader för att vinna den asymmetriska konflikten under “Euromaidan” och ta makten i Ukraina. Denna massaker var ett nyckelelement i det våldsamma störtandet av den halvdemokratiska regeringen i Ukraina.
      https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/23311886.2023.2269685

      • I inledningen av denna analys står det också:

        “Denna studie analyserar vilken part i konflikten som var inblandad i Maidan-massakern 2014 i Ukraina. Massakern på Maidan-demonstranter och polisen den 20 februari 2014 var en vändpunkt i ukrainsk politik. Detta massmord ledde till störtandet av den ukrainska regeringen och till en spiral av händelser som förde till inbördeskrig i Donbas, rysk militär intervention på Krim och Donbas, den ryska annekteringen av Krim och konflikter mellan Ukraina och Ryssland och mellan väst och Ryssland som Ryssland drastiskt eskalerade genom att inleda sin illegala invasion av Ukraina i februari 2022.”

        • Falskflaggad operation enligt Wikipedia:
          “Falsk flagg var ursprungligen en sjökrigsterm där en aktör seglade under en annan flagga än sin egen som en krigslist.I modern tappning beskriver termen specialoperationer som lagts upp så att det framstår som om de utförs av en viss aktör snarare än den som faktiskt planerade och utförde den.”

          En ångerfull mycket hög politiker sammanfattade sin syn på falskflaggade operationer som ett återkommende verktyg att lura människor in i orättfärdiga krig beskrev det så här:

          Intervju med riksmarskalken Herrmann Göring av psykologen Gustave Gilbert i Görings fängelsecell under krigsförbrytarrättegångarna i Nürnberg (18 april 1946):

          Göring: Folket vill naturligtvis inte ha krig. Varför skulle någon stackare på en gård vilja riskera sitt liv i ett krig när det bästa som han skulle kunna få ut av det är att komma helskinnad tillbaka till sin gård ? Det vanliga folket vill naturligtvis inte ha krig, varken i Ryssland eller i England eller i Amerika, inte heller för den delen i Tyskland. Det är självklart. Men trots allt är det landets ledare som bestämmer politiken och det är alltid en enkel sak att dra med sig folket, oavsett om det är en demokrati eller en fascistisk diktatur eller ett parlament eller en kommunistisk diktatur.

          Gilbert: Det finns en skillnad. I en demokrati har folket en del att säga till om i frågan genom sina folkvalda representanter, och i USA kan bara kongressen förklara krig.

          Göring: Åh, det är väl bra, men röst eller ingen röst, folket kan alltid föras bakom ljuset av ledarna. Det är lätt. Allt man behöver göra är att berätta för dem att de attackeras och fördöma pacifisterna för bristande patriotism och utsätta landet för fara. Det fungerar på samma sätt i vilket land som helst.

          https://en.wikiquote.org/wiki/Hermann Göring

  • På samma sätt som oligarkerna/globalistmaffian använde sig av Hitler använder de sig nu av Urusla Fan Der Lier – de två är av “samma skrot och korn”: nazister som INTE skyr några medel!

    Det starkaste fästet verkar nazisterna nu fått genom dessa krigshetsare i Sverige som offrar Kung & Fosterland för höga mutor & världsomfattande korruption

    Lika väl som globalistmaffian – genom CIA & WEF samt deras infiltrerade WEFpuppets i västvärldens regeringar (med hjälp av ENORMA mutor & världsomfattande korruption) – kunde driva igenom Agenda2030 inklusive deras depopulationsagenda med hjälp av deras korrupta påtryckningsagenda mot We The People i väst (som fick folket att ta emot deras biovapen, i form av så kallade “vacciner”), lika väl kan de, globalistmaffian, nu (genom sina ENORMA mutor & korruptionshärvor inom krigsindustri, läkemedelsindustri, regeringar mm) få dessa mutade krigshetsare att driva igenom ett krig mot Ryssland EFTERSOM globalistmaffian vill åt Rysslands rikedomar

    De skiter högaktningsfullt i folkets välmående och hälsa.

    De små, som krigshetsar värst, känner sin nu, äntligen, stora – eller?

    • Det här måste ventileras mer, Västs och globalisternas trånande efter inte bara naturresurser i Afrika och Mellanöstern utan även tex Ryssland.

      • Jag njuter av alla de informativa visselblåsare som inetvjuasts, och dokumenterats, av advokat Reiner Fuellmich

        Nu sitter han, sedan snart ett halvår, fängslad i Tyskland pga att de nazister som nu styr över Europa med hjälp av globalistmaffian anspg att han gjorde dem en otjänst med allt detta dokumenterade material – Fuellmich beskylls, av dem, för stöld! Detta av de som, genom sina biovapen skadat & dödat miljontals människor i Europa & övriga västvärlden!

        Betonas bör att Urusla Fan Det Liars man är vaccinations entreprenör … Urusla köpte in vaccinationer X10/capita i Europa UTAN att övriga parlamentariker kom till tals!
        Källa: Chritina Anderson, MEP

  • Politikerrollen är skitjobbet, innan belöningen kommer efter utfört tjänst.
    De är penningtvätt på regeringsnivå.

  • Så länge som en riksdagsledamot har en lön som en överläkare, men utan utbildning, så söker sej “guldgrävare” till guldgruvan. När dom väl är där så säljer dom fast sin mormor. Krigshets ger mera guld.

  • Nämn ett beslut som svenska politiker oavsett partifärg har tagit de senaste 30 åren som varit bra för vårt land och vårt folk?

  • Krig behövs inte längre som sista utväg, eller snarare, skulle inte behövas längre. Ryssland, och än mer Kina, har bevisat det. Så länge vi inte har lyckats att eliminera dessa primitiva de facto diktaturer och regimer i väst, som ofta kallar sig ”demokratier”, och att ersätta dom med folkstyre kommer krigen och dödandet att fortsätta.

    Dessa outvecklade och primitiva regimer, eller snarare deras maktelit, ligger kvar på en utvecklingsnivå före apornas tillkomst i evolutionen. I deras trånga värld har den starke rätt att ta från den svage, den starke har rätt att försvaga och döda den svage, och sedan plundra och suga ut den svage. Vi ser det dagligen i till exempel Palestina eller Jemen.

    Lösningen är att i små steg eliminera dessa diktatur-regimer, att få dom att falla på sitt eget svärd. Jag tror vi är på god väg i rätt riktning, men vi måste fortsätta.

    Inte mycket har ändrats hos makteliten i dessa primitiva regimers värld. Exempel USA och EU. De utgör 4% och 3% av jordens befolkning. Hetsa den egna flocken till en pöbel, skapa en pöbel, rikta deras skapade hets och vrede mot den man vill erövra, döda och plundra. Det är inte ”spänningar”, det är primitiv rent ointelligent hets.

    Vi ser detta dagligen i Public Service och MSM, i ledande propaganda media som DN. DI, Expressen eller Aftonbladet. Samtidigt arbetar makteliten som styr dom på att stoppa all information som inte passar målsättningen att hetsa fram en pöbel, som RT eller via Weixin-WeChat. Weixin-WeChat är ett sant folkmedia, ingen makteliten kan driva informationsflödet. Teknologin omöjliggör det.

    Journalister på MSM av idag står inte på fredens sida. Som en gång i Tredje Riket arbetar dom för krigsherrarna, mot betalning. Frågan är, kommer dagens svenska journalister att möta samma öde som dåtidens. Jag tänker speciellt på fallet journalisten Julius Streicher som drev propaganda organet Der Stürmer .

    • Teknologin har givit globalistmaffian, eller biljardärklicken (som Reiner Fuellmich valde att benämna dem med) vind i seglen. Deras teknologi krossade lätt de aktörer som försökte föra fram sanningen – via facebook, instagram, likedin, youtube, google etc. – för att förhindra globalistelitens släpp av sina inkomstbringande, skadliga & dödliga biovapen, som de tilläts benämna med ordet vacciner!

      NU satsar globalisteliten på sin enormt inkomstbringande krigsindustri, en betydande del av den ägs av Wallenberg.

      Krigsindustrin, liksom vaccinindustrin, drivs med hjälp av våra skattepengar – vinsterna går till globalisteliten + de samhällsmedborgare som stöttar deras industrier via sina aktieinköp …

  • Svenska politiker är förmodligen demonkontrollerade. De är sionister eller lojala med sionister/globalister som har kontrollen över USA, EU och den så kallade Västvärlden. Man har gjort som det står i de så kallade vises protokoll, en plan från 1890-talet för att erövra världsherraväldet, skriven av satanister. Politiker som Olof Palme och Carl Bildt med flera inrättade sig i ledet av globalister och deras högsta ledares önskningar, för att man trodde sig vinna fördelar av att tillhöra de “oövervinnerligas skara”.

    Men parallellt med sionisternas ökade aktivitet och grepp om politiker i Sverige och Väst har det utvecklats starka motkrafter. Ryssland, Kina, Iran med flera är tillsammans för närvarande starkare än sionisterna och växer allt mer, samtidigt som USA och EU är på nedgång.

    Djävulen och hans anhängare kommer inte att vinna. För det finns någon som är starkare. I Bibeln, i Psaltarpsalm 2, läser vi om en sammansvärjning ”mot Herren och hans Smorde”, det vill säga Guds Son, Jesus Kristus, som har sista ordet.

    • Så du menar att globalistmaffian/oligarkerna/biljardärklicken – oligarkerna som, via CIA, styr över Klaus Schwab och “hans” WEF (likt de styrde över Hitler) = ett gäng sionister?

      Är inte alla dessa -ismer något som tagits fram av dem som styr över dessa agendor – framtagna ord för att skapa splittring/oreda/osämja bland folket?

      Oligarkerna & deras anhängare har sin bibel, Agenda2030, som de följer.
      Andra följer Bibeln – men är de ändå inte en viss likhet i dessa två verktyg?

      Hur många gånger har Bibeln skrivits om, av vilka och varför?

      De som varken följer agendor, biblar, koraner etc. verkar leva fridfullast av oss alla på moder jord:

      Urinvånare & djur …

      • Ja, i grunden är det starka religiösa drivkrafter, verksamma genom århundraden, bakom det vi kallar globalismen, strävan efter världsherravälde. Där ses “judarna” som herrefolket och alla andra , de som tillåts leva, som deras slavar. Som Sovjetryssland fast på världsvid skala.

        Det handlar om en messiastro som kommit på avvägar, minst sagt. Familjen Rothschild, Israels skapare, är drivna kabbalister. Klaus Schwab och George Soros är bara frontfigur respektive torped för nämnda familj.

        Wall Streets bankirer med Rothschild i ryggen finansierade både bolsjevikernas maktövertagande i Ryssland, Sovjetunionens uppbyggnad och Hitlers Tyskland samt grundandet av staten Israel. Sionisterna startade både första och andra världskriget i syfte att krossa Tyskland samt kolonisera Palestina.

        Bibeln har inte skrivits om. Den är inspirerad av Gud och han har bevarat sitt ord. De böcker som ingår i “böckernas bok” harmonierar och är sammanhängande, trots en mängd olika författare och skilda grundspråk.

        Kjell Sjöberg var en pastor som forskade om de hemliga sällskapen. Han skrev boken “Låt varna er!” och forskade i kabbalan vid hebreiska universitetet i Jerusalem. Läs den.
        Han samarbetade även med en svensk-amerikansk pastor, som också har studerat kabbala och har en hemsida:

        https://www.eaec-se.org/articles/Torell/Judarnas-Kabbala.htm

        Andra källor: “De skapade ett blodigt 1900-tal – en kritiska granskning av sionistisk makt”.
        Benjamin Freedmans radiotal till amerikanska folket från 1961, finns på nätet.

        • Rothschilds var som imperiets kassör mera än en självständig makthavare. Dom gick aldrig emot imperiets intresse som det definieras för oligarkins kollektiv.
          Bilden av dem som en separat makt är en myt som US/UK gärna odlar
          De hotades innan de accepterade Storbritanniens avsikter i slutet på den viktorianska eran och före WWI efter det att britternas frimurare organiserat zionismen från 1838 helt i imperiets intresse.
          Britterna ville inte att judarna skulle assimilera sig i Europa. Speciellt inte inom Tyskland Frankrike och Ryssland. De britter som drev på zionistprojektet på 1830-talet kallade judarna ett styvnackat och mörkhjärtat folk
          Det hände mycket under 1800-talet som Britterna vill hemlighålla.
          Och det förändrar tolkningen av historien.

  • Krigsretoriken är en käftsmäll till svenska folket. Vissa ruskar på huvudet och vaknar till, andra låter sig bedövas och sjunka djupare i omedvetenhet. Hetsen är ord från lågfrekventa individer som går dunkla krafters ärenden och de är på en nivå som harmonierar med elände. Men allt är i sin ordning, världen kommer bli allt galnare innan det vänder och när beror på kollektivets medvetandenivå. Det är väckarklockorna som larmat allt högre. Nu är det direkt bisarrt.

    Relevanta frågeställningar framställs i artikeln. Det var ju inte länge sen Sverige tog på sig helgonglorian och skulle medla fred i alla möjliga konflikter och försökte besinna de stridande parterna. Nu dansar våra styrande efter Djävulens pipa och vill slänga bränsle på en brasa som inte ens finns. Se det för vad det är, ett skådespel, ju mer man inser hur jäkla tokigt det är desto längre bort från scenen är man och rör sig ut i åskådarleden. När alla sitter på åskådarläktarna är föreställningen slut.

    För övrigt kommer tuppfäktandet från Sveriges sida näppeligen leda till annat än lite vapenskrammel. Det är enbart fumliga grepp med strävan att förändra det världsliga skeendet på andra områden. Det vore märkligt om farsen skulle leda till väpnade handlingar.

  • Andreas har helt rätt även om han är väldigt försiktig i sina uttalanden.
    Det hela började långt före 2014 och den USA-stödda statskuppen i Kiev. Iden att använda Ukraina som proxy för att splittra Ryssland startade redan efter andra världskriget.
    Svensk politik finns inte längre, inte i den mening att den ska arbeta för Sveriges befolkning.
    Våra politiker är “wannabees” som tror att de är jämlika med makteliten i Sverige, Davos, Bilderberg, Bryssel mm
    De inser inte att de bara är nyttiga idioter som i slutändan blir lika blåsta på konfekten som Zelensky, Guido mm- Listan kan göras lång på alla naiva politiker i världen som trodde de var viktiga vänner till USAs maktelit.

  • Sen är det ju också helt absurt när detta svekfulla politiska slem inbillar sig att de verbalt kan frammana någon sorts kampvilja hos folket. Kämpa för vad fan då? De djävlarna har ju till och med stiftat lagar som diskriminerar den egna befolkningen. Rent procentuellt är det nog lättare att hitta frivilliga för att hänga upp slemmet än vad det är att hitta hjärndöda nog för att vilja dö för denna styggelse.

    • Frågan är om de som står och krigshetsar och uppmanar oss ha ta till vapen själva ska gå i spetsen, längst fram, och leda oss mot fienden med vapen i hand ?

      • Det tror jag knappast då de flesta av dem inte har några grundläggande militära kunskaper eftersom de inte ens gjort lumpen. Den haltande krigsretoriken bottnar nog mer i löfte om en säker placering under kriget och en välavlönad position när askan sen har lagt sig.

        • Historien visar att de nyttiga idioterna blir avskaffade direkt efter kommi-seger. Ho Chi Min avrättade hela kadrar på en natt under enbart 4 timmar, så välorganiserad var utrensningen av nyttiga idioter, eftersom de kände till kontaktvägarna. Lika story med Pol Pot och Lenin/Stalin. Krusse lättande på trycket och skapade Ukraina, Varför???

  • Mycket bra, det är så jag känner !
    Varje dag när jag går upp tänker jag, idag kanske media, politiker, osv kommer med en god nyhet ! Än idag så har det inte hänt, det känns mycket sorgligt ! Tack !

    • Vad du pekar på är emotionell teknologi, en låg emotionell ton är lätt att kontrollera. Kan du få en befolkning att bli blint ilsken, å hej vilken kalabalik du kan få igång. “Bäst” är apati-nivå där allt motstånd är borta.
      Varje emotionell ton har nästan alltid ett exakt beteende.
      Gladlynt – aktion, äventyr..
      konservativ – kanske imorgon, skall tänka över…
      uttråkad – jag bryr mig inte—
      antagonism – passa dig noga…
      hat – slå till utan tanke på konsekvens…
      fientlig – förräderi, kniven i ryggen..
      sorg – tårar, det är förlorat…
      blidkande – köpa sig fri från …
      apati – spela död, ofarlig..
      kroppsligt död..
      https://duckduckgo.com/?q=emotional+scale&t=ffab&ia=web

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *