Massaker på Crocus City Hall i Moskva – 137 döda över 180 skadade

Crocus City Hall-massakern

publicerad 23 mars 2024
- Kristoffer Hell
Massakern på Crocus City Hall 22 mars 2024
Massakern på Crocus City Hall 22 mars 2024.

Den populära gallerian och konserthallen Crocus City Hall nordväst om Moskva drabbades vid halv nio tiden på kvällen den 22 mars 2024 av en masskjutning. 137personer uppges ha dött och 180 skadats. Ryska UD betecknar händelsen som en terroristattack.

Artikeln är uppdaterad kl 16:06, 24 mars (antal döda, skadade)

Journalist från den ryska nyhetsstjänsten Sputnik:

“Minst tre personer i kamoflaguekläder stormade in i Crocus City Hall från gatuplanet och öppnade eld med automatvapen .. sedan kastade den en handgranat eller brandbomb, som startade elden”.

Enligt den amerikansk regeringens talesperson amiral John Kirby hade USA förkännedom om attacken:

“Förra veckan gick UD via vår ambassad där ut med varningen till alla amerikanare i Moskva att undvika stora folksamlingar, konserter, uppenbarligen köpcentrum, och liknande, för deras egen säkerhet.”

Attacken skedde på årsdagen efter massakern i Khatyn i Vitryssland den 22 mars 1943 då ukrainska legoknektar under tyskt befäl mördade 149 barn, kvinnor och åldringar genom att låsa i dem i en byggnad och sedan sätta eld på den.

Massakern sker strax efter att Kreml offentligt bekräftat att Ryssland befinner sig i krig med Väst och andra källor uppger att reguljära militära NATO-förband från Frankrike, Tyskland och Polen nu har sammanstrålat i orten Cherkassy, söder om Kiev i Ukraina.

 

Referenser och relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

  • Utländsk stat stod “uppenbarligen” bakom terrorattacken i Moskva enligt Erdogans kollega

    “Det är uppenbart att det är omöjligt att genomföra en sådan professionell aktion utan stöd från underrättelsetjänsten i någon stat”, sade Celik, som också är vice ordförande för AKP, till den turkiska TV-stationen NTV.

    “Sådana händelser har alltid sponsorer”, tillade han och pekade på “lobbygrupper som vill att kriget ska fortsätta”, med hänvisning till konflikten i Ukraina.

    https://www.ntv.com.tr/turkiye/cumhurbaskani-erdoganin-son-secimim-mesaji-omer-celikerken-secim-gibi-bir-gundemi-konusmayiz,zqe-gu_llEecB7Ame8WpUQ

  • NATTO är den största terrorrörelsen sedan -50 talet! Organisationen är störst med ohämmade resurser. Ett gigantisk kontaktnät till sitt förfogande!

  • Vid tidigare bombdåd i Moskva så råkade FSB samtidigt ha övning där det bl.a. hittades en av deras stora skarpa laddningar i källaren på ett hyreshus. Men vad jag kommer ihåg så tjänade dessa *terrorattentat” Putins politik väl då med precis på samma sätt som dito grejer gör i väst.

    Sen har Henry Makov en intressant artikel om det senaste attentatet i Moskva, om nu artikelns detaljer stämmer.

    “Wolfgang Eggert – Zionists are Behind Moscow Terror Attack”

    https://henrymakow.com/2024/03/wolfgang-eggert—zionists-are.html

    Friskrivningsklausul: Henry Makov tillhör ju själv det utvalda folket och därför kan hans skriverier inte räknas som anti-ni-vet-vad.

  • Lite kusligt sammanträffande!

    Filmen “Tenet” från 2020 börjar med en identiskt massaker i samma konsertlokal!

    https://www.youtube.com/watch?v=Caj5X4BvpTE

    Filmen kan ses här. Om du vill slippa reklam och hoppande till reklamsidor måste du lägga till denna adress https://bingewatch.to/ i blockeringslistan av tredjeparts kakor i din webbläsare och kan välja bland över 66000 filmer och serier genom tiderna utan reklam, helt gratis och behov av registrering!

    https://bingewatch.to/movie/watch-tenet-hd-63301

          • Nästan alla “Deep states” viktiga händelser flaggas i förväg. Det kan vara i The Economist, som attentatet av Hamas i oktober 2023 som inledde IDF:s massmördande i Gaza; Corona-“pandemin”, som bland annat förutsades i såväl en roman som i en Hollywoodfilm eller 9/11 som förutsades på en mängd olika olika sätt under loppet av ett tiotal år i förväg, bland annat i Simpsons tecknade serie.

            • Hej Hans,
              För några dagar sedan började jag titta på första avsnittet av den nya serien “3 Body Problem”, och jag kunde helt enkelt inte sluta titta och såg hela första säsongen under samma natt!

              Jag rekommenderar verkligen serien till dig och andra som är intresserade av historia och religion samt alla IT-nördar!!
              Likheterna mellan det som visas och vad som sker i världen just nu är slående, och dess budskap tolkar jag som en förberedelse för domedagen när Yahweh följarnas AI-Messia börjar ta över med Deepfakes i himlen över hela världen och hur AI tvingar oss att lyda och förbereda vår domedag och undergång!
              Den här serien lyckas förena alla skrämmande symboler och händelser under ett och samma tak!

              https://bingewatch.to/series/watch-3-body-problem-hd-107308

  • Någon form av psyop – false flag. Underrättelse har stenkoll på den typ av terrorister och släpper igenom en sådan operation med flit, eller utför den själva. Men i vilket syfte? Får se vad Ole Dammegård säger ..

    • Ryssland har koll, färre skjutningar och sprängningar än i sverige. Allt går inte att undvika när cia, m16 med oändliga resurser planerar nåt.
      Sanningen kommer fram.
      Vem bryr sej vad dammegård säger.

  • The CIA created ISIS
    https://www.youtube.com/watch?v=OptgJGABinE

    Who Trained ISIS?
    https://odysee.com/@WorldEventsSienerVanRensburg:e/who-trained-ISIL-ISIS:8

    The greater Israel Project & ISIS explained
    https://odysee.com/@GDL-Norway:6/The-greater-Israel-Project—ISIS-explained:0

    U.S. teaming up with ISIS and Al Qaeda in Syria to target civilians | Redacted News
    https://www.youtube.com/watch?v=bLOqrfb9h1Q

    “For 18 months, as ISIS advanced, the US did nothing to stop them”
    https://thecradle.co/articles/for-18-months-as-isis-advanced-the-us-did-nothing-to-stop-them

  • Isis no way,de som alltid avslöjar är att brottslingarnas tillhörighet kommer från dom som inte var där!

    Väst vet återigen redan efter några timmar vem det var utförde attentadet!

    Skrivet manus!

  • The terror group CIA strikes again. Men nu ska det bli spännande att se vilken enskild händelse som tänder gnistan som får allt att brinna.

    Vi kanske skulle köra lite vadslagning så vinnaren kan köpa sig en gasmask och en låda nödproviant m.m. om det nu inte redan är gjort.

      • De är inte bara Rysslands värsta fiender, utan även fiender till kristendomen, bland annat!

        Tänk om de kristna hade insett detta redan efter första eller andra världskriget. Tänk om de kristna insåg det nu! Men istället agerar alla kristna tvärtom och bidrar till sin egen undergång.

        För att förstå vad Alexander Dugin säger här krävs det en gedigen förståelse för historia.

        Vad som drabbade perserna efter att de räddade judarna från Babylon och byggde det andra templet åt judarna är helt okänt för alla, även för de som anser sig vara historiekunniga, men planerna är detsamma även denna gång, dock den här gången riktade mot Kristendomen och kristna i första hand och sedan mot andra religioner i andra hand!
        Mark my words!!! 🙁

        https://newsvoice.se/2023/10/alexander-dugin/

  • eftersom IS tagit på sig attentatet, så borde Putin nu anfalla Iran.
    Kanske op från IDF för att dra in Iran i krig?
    Just nu verkar de ha tappat greppet totalt oh slår vilt omkring sig.
    Eller?
    kanske planerat in i minsta detalj för att lura på oss WW3?

  • En fruktansvärd provokation mot ryssland. Antagligen så kommer dessa fega anfall mot ryssland fortsätta fram til klanvalet i uza. Inte svårt att förstå vilka dom skyldiga i sista hand är.
    Attentatet utfördes av fyra gärningsmän, 93 döda hitintills.

  • 5418 dollar för en terroristattack!

    Stackars sate, i Sverge kunde hen varit miljonär utan risk för att åka dit om hen varit villig att döda vem som helst för pengar.

    IS ha! Dyker lämpligen upp var gång de behövs för att utför sin part i det globala skådespelet.

    Lika många dör väl på en halv dag, var dag, i kriget. Men nu har ju skådespelet så mycket bättre propagandaverkan.

    Fortsättning följer!

  • Marks my words:
    Ryssland kommer nu i fortsättningen att fullständigt skita i Ukrainska civila offer vid sina bombningar.

    Under kommande veckorna kommer antagligen det mesta av kvarstående civila infrastrukturen att jämnas med marken.

    Alla medier kommer de närmaste veckorna att fokusera på Ukraina och Ryssland medan Guds soldater i det Heliga landet slutför slutliga lösningen i Rafah.

    • Det år vad imperiet hoppas på eftersom de vet att Ryssar och Ukrainare har naturliga band och väst hoppas deras försoning försenas ännu mer.
      Ryssland inser att Israel också hoppas på det.
      Vad vinner Ryssland på att avsiktligt börja döda civila som hämnd?
      Skulle regimen försvagas av det?
      Skulle folket angripa regimen och störta den?
      Väst’s makt där liksom här har majoriteten i ett så starkt grepp att ingen effektiv motståndsrörelse har förmått växa fram.

  • RT VIDEO: Video released of first interrogation of suspected terrorist

    “The man says that before committing Friday’s atrocity, he had been to Türkiye. When asked what he did at the Crocus City concert venue on Friday evening, he replied: “I shot down… people.” The suspect added that he had committed the crime “for money,” detailing that he had been promised 500,000 rubles ($5,418).

    The alleged perpetrator claimed that half the sum had already been transferred to his debit card.

    The man also said that the curators, whom he supposedly does not know personally, had contacted him via Telegram messaging app, and arranged an arms cache for the assailants.

    According to the suspect, he had been “listening to sermons… by a preacher” on Telegram for some time before being approached by the supposed masterminds of Friday’s attack “around a month ago.”

    Shortly after publishing the first video clip, Simonyan posted more footage, in this instance depicting another suspected terrorist speaking through an interpreter.”

    https://www.rt.com/russia/594774-simonyan-video-suspected-terrorist-interrogation/

    • Politikertopparna idag handplockas för sina talanger.terrorister som handplockas följer samma mönster och tjäna samma slutresultat.

  • Sådana här attentat inträffar ofta mellan vårdagjämningen och Walpurgisnacht (Valborg). I de hedniska traditionerna var det vanligt med offerritualer under denna tid för att bl.a. årets skörd skulle bli bra. Traditionen med offergåvor fortlever alltså men skörden är nu av annat slag.

  • Clandestine:

    “There are three possibilities here:

    1- US/NATO/Ukraine were behind the attack, in an attempt to force Putin to escalate, and drag NATO into full-scale WW3.

    2- Russia were behind the attack to justify significant escalation.

    3- Unknown entity carried out for unknown reasons.

    Option 1 seems like the most plausible, because the West are the only ones who could possibly benefit from this situation. Putin already has all the support he needs to do whatever the hell he wants, he does not need to kill his own civilians to justify a war he is already in, fresh off an election where he got 88% of the vote.

    Deep State actors are the ones who are desperate to start a global war. It solves all of their problems. They can cancel the US election, further extend their power, and the war machine keeps getting paid.

    Would they start WW3 to stop Trump? Absolutely.”

    Source: https://twitter.com/WarClandestine/status/1771262802281295964

  • Jag tänker på attentatet som startade Första världskriget – några vill ha ett världskrig igen.

    • Världens mest “onödiga” krig. Strax efter midsommarsolståndet.
      Skall man ha ett event, kolla stjärnkonstellationerna. KM är helt fast i stjärnbilder och gematria. Symboler blir deras fall.

      • Jag var på en historisk resa påsken 2023 i Belgien och norra frankrike som följde svenskar som stred i första världs kriget. Det intresanta var alla nästan trodde Putin skall ta dom han kommer efter oss all bullshit som kom upp var bara att svälja för man ville ju inte bli utstöt på kvällsmiddagar och samkväm det som jag tycke var intressant ingen var igentligen intresserad av fakta och saningen i ukrainakonflikten utan bara vad man var villig att tro och önska på.

        • Sovjet var en suppresiv funktion, som inplanterade i flyktminnet (för bättre ord) en möjlig flykt- eller försvarsreaktions-mekanism. En rest från livet på savannerna. Kallas engram av psyket. Detta lagras omedvetet efter någon tidigare upplevt olycka eller sånt. Detta syns i rädslan för Putin, som tydligt är en ortodox kristen, medan sovjeterna var satanister. Pressen utnyttjar detta för att blåsa liv i krigsretoriken. Tro inte att att man inte kan detta i propagandans annaler.
          Enligt bibeln har Putin “sålt sin mantel och köpt ett svärd”.
          Dock är minnet från sovjettiden ingraverat och utnyttjas av bankeliten.

          • Nu efter två dagar kan skönjas att ryska militären använder marshel art principer att aldrig bli effekt. Inte ett blink av revansch. En pungspark utan like kan förväntas om mer kinetisk energi inkommer.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *