NATO-chefens förslag: Sverige ska bidra till 1000 miljarder för vapen till Ukraina

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 3 april 2024
- NewsVoice redaktion
Volodymyr Zelensky (Ukraina) och Jens Stoltenberg (NATO), 2019
Volodymyr Zelensky (Ukraina) och Jens Stoltenberg (NATO), 2019.
ArcanumSkolan

Generalsekreterare Jens Stoltenberg föreslår en ny gemensam NATO-fond som ska garantera över 1000 miljarder svenska kronor till det militära försvaret av Ukraina under fem års tid i väntan på besked om USA:s fortsatta stöd.

Den nya fonden ska finansieras på samma sätt som NATO:s vanliga budget som är baserad på medlemsländernas BNP.

“Ukraina har akuta behov. Alla förseningar i att ge stöd får konsekvenser på slagfältet. Vi måste förlita oss mindre på frivilliga bidrag och mer på fleråriga löften”, sa Stoltenberg inför onsdagens utrikesministermöte i Bryssel.

Enligt nyhetssajten Politico handlar det om 100 miljoner USA-dollar – motsvarande 1070 miljarder svenska kronor, skriver Aftonbladet och SvD.

Den tilltänkta stödfonden ska säkra fortsatt militärt stöd till Ukraina. Det dock oklart om alla länder kommer att acceptera pengar till denna stödfond.

ArcanumSkolan

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

  • Det är patetiskt och höjden av dubbelmoral att etablissemanget å ena sidan låtsas vurma för Ukraina, men å andra sidan fullständigt ignorerar dess sårade och stupade i kriget. Uppskttningsvis 500-1000 ukrainska soldater stupar på slagfälten varje dag enligt TASS.

  • Var är alla Fredsorganisationer i Sverige som måste avrusta för FRED! Inget NATTO som liksom USA och RYSSLAND rustar för krig.

    TÄNK FRED & rusta för FRED!
    Gå inte ut i småhattarnas krig tänk självständigt.

  • Helt fel att skicka mer pengar till kriget!

    OM det skall skickas pengar, så bör Sverige (för ovanlighetens skull) kräva att de resurser som skall skickas till Ukraina främst tillverkas inom Sverige. Det är vad USA självt gör!

  • Total dränering av staternas ekonomier är slutmålet med privatisering av alla allmänna tillgångar och naturresurser och förbud av tillträde till natur och allmän plats.
    Sedan flyr regeringen i exil.
    Den yngre generationen och alla kvinnor lär se våra “räddare” som helgon när de erbjuder oss en gratis cell i nybyggda modulhus.
    Modern vapenteknologi som vi nu finansierar håller dem “trygga”.

  • NATO verkar inte vara särskilt intresserade av fred mellan Ryssland och Ukraina, mer pengar och mer vapen är det som gäller officiellt. Det gäller att bekämpa Ryssland till den sista Ukrainaren. Ukraina behöver en miljon välutbildade och välutrustade soldater omgående för att ta tillbaka sitt tidigare territorium. De soldaterna finns inte i Ukraina eller inom NATO. Självklart bra för vapenindustrin med $100 nya miljarder.

    Ukraina kriget följer samma affärsmodell som massinvandringen, Klimathysterin, covid-19. Etablissemanget skapar ett verkligt eller inbillat problem som marknadsförs av media och politiker som framför lösningar som bekostas av skattebetalarna. Mega rån av folket.

  • Uza klanerna har verkligen hittat sin nisch för att flytta finanser från di dumme eurostat.
    Kriget i ukrinazi krigas med missiler och tanks och andra fordon, verkligen kostnadskrävande vapen.
    Troligtvis har inget krig tillsvidare kostat så mycket i material.
    Follow the money…

  • Ja, det blir alltmer uppenbart att NATO (North Atlantic Terror Organization) tänker tvinga sina europeiska imperie-kolonier att satsa alla sina resurser på ett nytt världskrig.

    Fred, Liv och Frihet är borta från agendan, också hos den tidigare “Moraliska stormakten” Sverige. Hädanefter gäller Krig, Död och Slaveri.

  • “100 miljoner USA-dollar – motsvarande 1070 miljarder svenska kronor”
    Det ska naturligtvis vara 100 miljarder USA-dollar

  • Alla skattepengar ska ges bort så att nationerna blir urfattiga och kraftlösa(re) och måste be om hjälp från Världsbanken eller andra skummisar. Problem -> solution till en världsregering som ska ta hand om oss som blir kvar efter att miljarder människor har dött, enligt farbror Schwab.

    Lästips: David Icke’s bok “Sanningen ska göra er fria” från 1998. Han beskriver detta skeende, orsaken till det och historiken pedagogiskt och spännande. Det är lättare att ta in och förstå detta i dag än då boken kom ut.

    Det viktigaste är att behålla sitt lugn och inte vara rädd.

    • Den Mörka gruppen vet om att deras tid håller på att rinna ut och då gäller det att förstöra så mycket man kan innan dess. Utan att de som bestämmer syns.
      Man måste inte kriga – man kan hjälpas åt. Men politikerna vill INTE det.
      De vill förstöra hela planeten. Man försökte redan i slutet av 1960 att spränga planeten i småbitar när man skulle göra ett “test” av en vätebomb placerad på botten av Marianergraven i Stilla Havet. Som tur var så lyckades någon stoppa dem en vecka före testen och bomben togs upp igen.

  • Ja men vad fan, det är lugnt. Vi håller redan på att avveckla de sista resterna av vår s.k. “välfärd”, så nu blir det kosing över. Snart ska även cancersjuka återigen båda söka jobb som arbeta vilket kommer kunna bekosta en och annan bomb för slava Ukraina. Sen när det här skitlandet är sämre än vad det redan är kanske en rysk atombombsmatta befriar oss.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *